A legkeményebb ellenfél érkezik Miskolcra

   

Nem akarunk ezzel már sokat foglalkozni, de reméljük: huligánoknak ezúttal nyomuk sem lesz a Népkertben és környékén.

Ami szeptember 21-én történt, az mára a múlté, az azóta eltelt két hónapban sokszorosan bebizonyosodott, hogy ami a szurkolókat és a szurkolás karakterét illeti, a jégkorong nem az ostoba és agresszív alakok sportja az Extraligában sem. Ennél nem kevésbé fontos, hogy a HKM Zvolen csapata is igazolta, hogy nem véletlenül nyert azon az őszi napon 5-0-ra a DVTK Jegesmedvék vendégeként. A csapat 27 mérkőzés után 17 rendes játékidős, illetve további 4 túlórás győzelemmel áll, ami értelemszerűen az első helyet jelenti a tabellán. Vannak nagyon durva ide kapcsolódó statisztikai adatok. A zólyomiak 113 gólt lőttek eddig, miközben egyetlen más gárda sem érte még el a 100-as határt. Ennek közvetlen következménye, hogy a bajnokság kanadai táblázatának első tizenhárom helyezettje közül hatan a HKM-ben hokiznak, az első Michal Chovan 40, a második Rastislav Spirko 36 ponttal.

Persze mielőtt bárki azt hinné, hogy a Zvolent nem lehet megfogni, erre vonatkozó cáfolatot is felidézhetünk. Maguknak a DVTK Jegesmedvéknek is sikerült pontot lopniuk vendégként október 23-án, míg legutóbb ugyanezt tette szintén idegenben a Gyetva, azt megelőzően pedig a Liptószentmiklós legyőzte a favoritot 2-1-re. Ettől még nem a miskolciak lesznek a vasárnap esti összecsapás első számú esélyesei, de hát a Kassa ellen sem ők voltak azok, mégis hatalmas meccset játszottak pénteken, amely ugyancsak hozott egy pontot a konyhára. Az összecsapás 18 órakor kezdődik.

“Vasárnap újabb fontos és nehéz mérkőzés vár ránk – mondta Glen Hanlon vezetőedző a klubhonlapnak. – A zólyomi csapatnak kiemelkedően jó a támadó egysége, és rengeteg gólt szereznek. A több mint négy lőtt gólos átlaguk mérkőzésenként sok mindent elárul róluk. Ezért fontos lesz, hogy a pénteki találkozónkhoz hasonlóan ezúttal is jól működjön a védekezésünk egyenlő létszámban és emberhátrányban is. Az első perctől kezdve az utolsóig nagy tempóban, fegyelmezetten kell játszanunk, és akkor megnyerhetjük az összecsapást.”

MIS-ZVO_20180921-900

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

DVTK Jegesmedvék–HKM Zvolen 4-0

   

Szenzációs eredmény a Népkertben: a miskolciak masszív védekezésüknek és remek helyzetkihasználásuknak köszönhetően újra listavezetőt vertek.

A mérkőzés kapkodó játékkal indult, két vendéglehetőség után a 3. percben Loiseau került nagy helyzetbe, de másodpercek alatt kétszer is kapusba vágta a korongot. Fölénybe került a Zólyom, Adorjánnak folyamatosan volt munkája. A harmad derekán kiegyenlítettebb lett a játék, a Jegesmedvék ekkor már többször jutottak el lövőhelyzetig, de Skapski magabiztos volt. A következő percekben inkább a küzdelem dominált, kevesebb helyzettel és kapura lövéssel. Egy perccel a vége előtt Loiseau közeli próbálkozását a gólvonalról húzta ki az egyik védő.

A második harmad ritkán látható szerencsés hazai góllal indult: nem telt el egy perc, amikor Miskolczi lövését blokkolta egy védő, ám a korong felpattant, áthullott a kapuson és gólvonalon is (1-0). A 24. percben emberelőnyben megduplázta előnyét a DVTK, miután a középen üresen maradt Vas kilőtte a bal sarkot (2-0). A vendégek kihagytak egy emberelőnyt, majd a 28. percben ismét talpra ugrott a jégcsarnok közönsége, hiszen szépen kipasszolt támadás végén Magosi lőtt nagy gólt (3-0). Kimaradt egy miskolci emberfór is, ami után felpörgette játékát a listavezető, ismét sűrűn tesztelve Adorjánt. Az utolsó percekben mindkét csapat veszni hagyott egy-egy kétperces létszámfölényt, így az eredmény nem változott.

A harmadik játékrész óriási 2 az 1 elleni ziccerrel kezdődött, de Miskolczi inkább lőtt, a kapus pedig védett. Beszorultak a Jegesmedvék, de a Zólyom támadásaiban kevés volt a fantázia, így a masszív védekezéssel nem tudtak mit kezdeni. Mindkét csapat könnyű kézzel bánt a következő emberelőnyével, pedig a vendégeknek még üres kapus helyzetük is volt. Hosszú hajrába kezdett a Zólyom, már hat perccel a vége előtt levitték a kapust, így teremtve létszámfölényt, ám inkább a miskolci kísérletek okoztak izgalmakat, de mindegyiket blokkolták a védők. A sok próbálkozás az 59. percben hozta meg gyümölcsét, amikor Slovák a védőharmadból vette be az üres kaput (4-0). A Zólyom gól nélkül maradt, Adorján 33 védéssel ért el shutoutot.

A Jegesmedvék újabb nagyon komoly skalpot gyűjtöttek be, remek játékkal nullázták le a bajnoki listavezetőt. Ezt egyszer már az Érsekújvárral is megtették, ám a HKM ilyen arányú legyőzése még nagyobb visszhangra és elismerésre tarthat számot.

mis

fotó: Teszárovics Zsuzsa

Hanlon: Ez igazi csapatteljesítmény volt

   

Így látták a vezetőedzők a 4-0-s DVTK Jegesmedvék–HKM Zvolen meccset.

Glen Hanlon, DVTK Jegesmedvék: “Ez igazi csapatteljesítmény volt, mind a négy sorunk remekül játszott, és sokat tett a sikerért. Adorján Attila fantasztikusan védett, nagyon sok múlt rajta. A Zólyom nagyon jó példa előttünk, mert gyors, modern hokit játszik, ezért is értékes ez a győzelem.”

Andrej Podkonicky, HKM Zvolen: “A támadójátékunk nem működött, egyszerűen nem találtuk meg a módot, hogyan juttathatnánk be a korongot a miskolci kapuba. A védekezésben pedig olyan hibákat vétettünk, amelyeket a Jegesmedvék gólokkal büntettek.”

Extraliga, 2018. nov. 25., vasárnap.
Adorján: 100%
K
Skapski: 91,9%
Crawford, Kiss, Pance, Vas, Kulmala
1
Vandane, Ulrych, Vandas, Spirko, Handlovsky
Szirányi, Slovák, Loiseau, Magosi, Harrison
2
Zelenák, Ruzicka, Lusnák, Obdrzalek, Sisovsky
Gőz, Milam, Miskolczi, Galanisz, Somogyi
3
Drgon, Pufahl, Chovan, Kytnár, Zuzin
Vojtkó, Ritó, Láda, Hajós
4
Pöyhönen, Marcinek, Holovic, Petrás, Roman
Glen Hanlon
E
Andrej Podkonicky
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 20:55 MIS Miskolczi Vas Slovák
2-0 23:59 MIS PP Vas Szirányi Pance
3-0 27:50 MIS Magosi Harrison Loiseau
4-0 58:12 MIS EN Slovák
38 Kapura lövések száma 33
6 Kiállításpercek 18

Így nullázták le a Jegesmedvék a Zólyomot

 

Négy gólt kapott a listavezető a Népkertben, ez volt a szezon talán legszebb miskolci győzelme eddig.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum