A Titánok megszakítanák rossz sorozatukat

   

A fehérváriak nyolc meccs óta képtelenek nyerni, de a vendég DEAC sincs most nagy formában.

A fehérváriaknak kimondottan rosszat tett a novemberi nemzetközi szünet, felívelő pályájuk megtört. A válogatott meccsek előtt alig négy pontra voltak a Gyergyótól, miközben két meccsel kevesebbet játszottak. A mai játéknapot megelőzően a DAB áll hozzájuk a legközelebb, ám a megyei rivális előnye 11 pont. Ez annak köszönhető, hogy az időközben lejátszott négy mérkőzésükön egy pontot sem szereztek. A két éllovas, a Fradi és a Csíkszereda ellen helytálltak, 2-4-es vereségük vállalható. A gondot az jelentette, hogy oda-vissza kikaptak a Vienna Capitals II-től, egyaránt 5-4-re. Ezzel összességében a nyolcadik meccsét bukta el a csapat egymás után. Kiss Dávid vezetőedző tehát nincs könnyű helyzetben, ám azt sem érdemes szem elől téveszteni, hogy ezek a kudarcok olykor hajszálon múltak. A bécsiek ellen mindkét meccsen kaptak gólt emberhátrányból, ami annál is fájóbb lehetett, mivel a végén egy találat volt a különbség. Öröm az ürömben, hogy a csapatba három újabb fiatalt sikerült beépíteni, Kovács Alex, Almási Márk és Dézsi Bence egyaránt 18 évesek. Az utóbbi két meccsen Dézsi brillírozott: mindkétszer betalált, három pontot szerzett. De Kovács és Almási sem maradt pont nélkül, bizton állítható, ha így folytatják, nem tart sokáig a csapat mélyrepülése.

titfiatalok

Vasárnapi ellenfelük a DEAC lesz, amely számára intő jel lehet, hogy a fehérvári fiatalok más arcukat mutatják a tabellán előttük álló csapatok, mint a gyengébbek ellen. A már említett nyolcmeccses vereségszéria alatt sem kaptak ki soha két gólnál többel, noha kétszer játszottak a Csíkszeredával, egyszer a Fradival, és Újpesten hosszabbításban, Brassóban büntetőkkel vesztettek. A DEAC azért sem veheti fél vállról a mérkőzést, mert időközben a Brassó letaszította a dobogóról. A különbség három pont, míg a debreceniek két meccsel kevesebbet játszottak, így ha vasárnap nyernek, vesztett pontok tekintetében ugyanott tarthatnak, mint Mihály Árpádék. Érdekes módon a szezonban csak egy meccset játszottak egymás ellen, szeptember közepén Debrecenben a vendégek egy harmadig bírták a nyomást, a vége 6-2 lett. A Fehérvárhoz hasonlóan a DEAC sem kezdett jól a válogatott szünet után, győzelmi szériájuk rögvest az UTE ellen megszakadt, majd a Borbás Gergely vezette DAB saját pályáján győzte le őket, és a ligautolsó Vasas elleni 2-0-s siker sem nevezhető diadalmenetnek.

Nagyon nem mindegy tehát, hogy mi történik vasárnap. Ha a debreceniek belassulása tart tovább, akkor nemcsak a Brassó előnye nő velük szemben, hanem az UTE is lőtávolságon belülre kerülhet. Ezzel szemben ha a Titánok nem tudják kihasználni a hazai pálya előnyét, a Vienna Capitals II előbb-utóbb teljesen felzárkózhat rájuk.

Fehérvári Titánok–DEAC 4-2

   

Véget ért Kiss Dávid csapatának vereségsorozata, a fehérvári fiatalok legyőzték az élmezőnyhöz tartozó debrecenieket.

Jó tempóban kezdtek a csapatok. Az első percek ide-oda hokija után a Titánok ragadták magukhoz az irányítást. Hetényinek volt dolga bőven a számára ismerős csarnokban, Bennették minden helyzetből tüzeltek a kapujára. A harmad felénél Turcotte lépett ki szólóban, Szeles fogta a lövést. Szinte az ellentámadásból vezetést szereztek a fehérváriak: Péter Andor középről, tisztán lőhetett, a kipattanó Kiss Patrik elé került, akinek ismétlése a kapuban kötött ki (1-0). Hátrányban feljebb kapcsolt a DEAC, előbb Izacky kerülte meg a kaput, majd Kulesov tört be és tüzelt, mindkétszer Szeles védett. Kijöttek a szorításból a hazaiak, mégis ekkor jött az egyenlítés. A 15. percben egy kontra végén Hári Norbert tökéletes ütemű passzát Silló vágta a hálóba (1-1). A játékrész Titánok-tűzijátékkal és a meccs első kiállításával zárult; Behal szabálytalankodott a jól húzogató Császárral szemben.

A középső harmad elején Hetényi Péter is követte társát a büntetőpadra, 37 másodpercig öt a háromban támadhatott a kis Volán, ám kimaradt a kettős, majd a szimpla előny is – Hetényi Zoltán továbbra is ihletett formában védett. Öt az ötben sem változott a játék képe, a Titánok uralták a meccset egészen a játékrész feléig. A 34. percben Beukeboom kapott kisbüntetést, ekkor a hazai kapu előtt adódtak meleg pillanatok. Szeles elvesztette a bárdját, de első számú munkaeszköze nélkül is védte a DEAC-lövéseket. Ahogy kiegészült a Fehérvár, újra vezetést szerzett. Szabó Bence egész pályás átadással találta meg Bennettet, akinek középre tett korongja egy védő ütőjéről Kiss Patrik elé került, ő pedig a hálóba lőtt (2-1). Két perccel később egyenlíthettek volna a debreceniek. Vas szabálytalankodott a ziccerben kilépett Hári Norberttel. A sértett büntetőjét azonban Szeles védte. 2-1-gyel fordultak a csapatok a záró felvonásra.

Vendégtámadásokkal és Szeles-bravúrokkal indult a harmadik harmad. A 44. percben góllá érett a fölény: Németh Attila kapott korongot a kék vonalnál, középre játszott, Kulesov érkezett és egyenlített (2-2). Úgy tűnt, rögtön jön a válasz: egy távoli lövés után már magasba lendültek a fehérvári kezek, a játékvezetők viszont egyértelműen jelezték, hogy nincs gól. Nagy küzdelem folyt a harmadik, győzelmet jelentő találatért, a kapusok azonban sokáig állták a sarat. Az 56. percben Izacky felesleges szabálytalanságot vétett a támadóharmadban. A Titánok köszönték szépen, és a már nem először mesterhármast szerző Kiss Patrik révén kihasználták a fórt (3-2). David Musial időt kért, kapusát is levitte, de ez sem segített. A mérkőzést öt másodperccel a vége előtt Láday üres kapus gólja zárta le (4-2).

titdeb201811

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

Ki kell emelnem fiatal kapusunk teljesítményét

   

Szakvezetők a Fehérvári Titánok bravúros győzelméről a DEAC ellen.

Kiss Dávid vezetőedző, Fehérvári Titánok: „Természetesen nagyon örülünk, büszkék vagyunk a srácokra, mert egy ilyen nehéz időszak után megérdemelték, hogy győztesként hagyjuk el a jeget, de nagyon sokat dolgoztak ezért. Megnéztünk pár kellemetlen videóklipet, ahol rossz döntéseket hoztunk, de most ezeket a hibákat kijavítottuk. Ki kell emelnem fiatal kapusunk teljesítményét, aki lehetőséget adott nekünk arra, hogy megnyerjük a mérkőzést.”

Kecskeméti Áron másodedző, DEAC: “Mindenképp szoros mérkőzésre számítottunk, tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Az előző meccsünkön is bebizonyították, hogy küzdősek. Sajnáljuk nagyon, kevesen voltunk ugyan, hajtós meccs volt, és egy buta kiállítással rontottuk el a végét és a munkát, amit 55 percen keresztül jól végeztünk.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 410 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Árkovics, Kedves.
Szeles: 94,7% (Horváth D. Cs.)
K
Hetényi Z.: 93,9% (Gönczi)
Beukeboom, Láday, Lewis, Kiss P., Bennett
1
Hetényi P., Behal, Németh, Kulesov, Berta
Szabó B., Sándor, Madácsi, Mihály, Péter
2
Vuorijarvi, Kovács B., Turcotte, Izacky, Salló
Kiss R., Vas, Hamvai, Császár, Mazzag
3
Erdei, Szokolov, Silló, Molnár, Hári
Erdély, Vizi, Búzás
4
Filep, Vincze, Márton
Kiss Dávid
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:46 FHA Kiss P. Péter
1-1 14:42 DEB Silló Hári Márton
2-1 35:42 FHA Kiss P. Bennett Szabó B.
2-2 43:38 DEB Kulesov Németh
3-2 57:39 FHA Kiss P. Bennett Lewis
4-2 59:55 FHA EN Bennett Láday
50 Kapura lövések száma 38
2 Kiállításpercek 6

Kiss Patrik mesterhármasa és még három gól

 

A Fehérvári Titánok–DEAC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum