Visszavágna az edzőbuktatásért a Gyergyó

   

A Vienna Capitals II érkezik a HK-hoz, a legutóbbi ilyen esetnek személyi következménye lett.

Már háromszor találkoztak az idény során, és eddig mindig meggyűlt a bajuk a gyergyóiaknak a bécsi farmcsapattal. A legemlékezetesebb kétségtelenül a szeptember utolsó napján vívott találkozójuk volt, amit 1-0-ra megnyertek az osztrákok idegenben. Ezt követően menesztették Alekszandr Trofimov vezetőedzőt, akinek a helyét Vitalij Donyika vette át. Bécsben is döcögött a gyergyói szekér, bár akkor győztek, egyszer 3-2-re, legutóbb 4-2-re. Az Erse Liga-tabellán jóval nagyobb ennél a különbség, a Gyergyó 31 ponttal áll a hatodik helyen, míg a Vienna 17 ponttal kilencedik. A Gyergyói HK teljesítménye összességében elég rapszodikus. Nemrégiben némi fordulat állt be ebben, hiszen ötmeccses győzelmi sorozatig jutottak – 100 százalékos túrával –, és múlt hét végén is magabiztosan verték a Hokiklub Budapest és az UTE csapatát is. Ám hétfőre kicsit elfáradtak, aminek viszonylag sima zakó lett a vége  a Brassó ellen. Bár a nyári sztárigazolások után mindenki jobb teljesítményt várt tőlük, a gyergyói közönség túlnyomó része lelkesen drukkol a csapatnak. Ezt jól jelzi az ezer körüli hazai nézőszám, míg a Magyarországon élő gyergyóiak az idegenbeli találkozóikon is szép számmal vannak jelen. Ha már a légiósok szóba kerültek, közülük a legjobban a viszonylag friss szerzemény szlovák Roman Tománek vált be, aki 15 meccsen 21 pontot termelt, és már harmadik a házi kanadai táblázaton, egy ponttal lemaradva a két éllovastól: Makszim Vesutkintól és Pavel Vorobjovtól.

kmhgyer

 

A Vienna 3 hellyel és 14 ponttal van lemaradva a hatodik Gyergyóhoz képest, ami különösen annak ismeretében nevezhető tetemes hátránynak, hogy a bécsiek eddig 17 pontot gyűjtöttek összesen. Nem is a pénteki vendéglátóik számítanak legnagyobb ellenfelüknek, hanem a liga másik EBEL-es farmcsapata, a Fehérvári Titánok. Hozzájuk képest a hátrányuk mindössze négy pont, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszottak. (Ez a csekély különbség annak köszönhető, hogy az elmúlt napokban kétszer is nyert a Capitals II a Titánok ellen.) A Vienna kapcsán a mindenkori vendéglátóknak érdemes észben tartani azt a tényt, hogy jóval hatékonyabban játszanak idegenben, mint hazai pályán. Az Albert Schultz-Eishalléban lejátszott 11 meccsen a mérlegük – mínusz 27-es gólarány mellett – mindössze 6 pont, miközben vendégként eddig tíz alkalommal léptek jégre, és 11 pontot szereztek, több gólt lőve, kevesebbet kapva, mínusz 13-as gólkülönbség mellett.

Gyergyói HK–Vienna Capitals II 5-2

   

A gyergyószentmiklósiak magabiztosan gyűjtötték be a három pontot a bécsi fiatalok ellen.

A bécsi farmcsapat – már-már megszokott módon – mindössze 16 mezőnyjátékossal érkezett Erdélybe, így igen rövid paddal várták a Gyergyó elleni mérkőzést. A hazai gárda nem sokat finomkodott, hamar ráborította a pályát messziről jött ellenfelére. Szinte folyamatosan a vendég harmadban pattogott a korong, és a nyomás a 11. percben érett góllá, amikor Karpusz vette be Myllykoski kapuját. Nem telt el még egy perc sem, amikor először kerültek emberelőnybe a gyergyóiak, amit nem sokkal annak lejárta előtt ki is használtak Góga góljával. A harmad hátralévő
részében is a házigazdák domináltak, de nem tudták növelni előnyüket.

A második harmad rémálomszerűen kezdődött a Vienna számára, hiszen emberelőnyben játszhattak, mégis ők kapták a gólt 27 másodperc elteltével, miután Karpusz magabiztosan lőtte be ziccerét. Ezt követően a korábbinál sokkal kiegyenlítettebb lett a játék, a vendégek többször jutottak el a gyergyói kapuhoz, és erőfeszítéseiket a 31. percben koronázta siker, amikor Hiltunen faragott a hátrányból. Mindkét csapat kihagyta az előnyeit, és két perccel a harmad vége előtt Barabás találatával visszaállt a háromgólos hazai előny.

A harmadik harmadra a nagy kérdések már eldőltek, a felek azonban így is derekasan gyűrték egymást. Az utolsó tíz percre két gól maradt: az 50. percben Péter lőtt a vendégkapuba, míg az utolsóban Saari szedett le egyet a hátrányból, beállítva az 5-2-es végeredményt.

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 0 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Fehér, Péter.
Ruczuj: 90,5% (Szakács)
K
Myllykoski: 87,8% (Lichtenecker)
Jezsov, Kozma, Tománek, Constantin, Karpusz
1
Saari, Satmark, Antal, Schlögl, Hiltunen
Góga, Bobcek, Vesutkin, Péter, Vorobjov
2
Piff, Hedberg, Bauer, Artner, Maurer
Nagy, Ferencz Csibi, Barabás, Daradics, Csergő
3
Pelz, Wolf, Ranftl, Pohl, Maxa
Orbán, Benedek, Ivácson, Elekes Darabont
4
Rohm
Vitali Donika, Novák Václav
E
Sjöquist Johan, Heiskanen Santeri
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:55 GYE Karpusz Góga Tománek
2-0 13:15 GYE PP Góga Vesutkin Bobcek
3-0 20:27 GYE SH Karpusz Tománek Kozma
3-1 30:56 VIC Hiltunen Artner
4-1 38:01 GYE Barabás Csergő Daradics
5-1 49:00 GYE Péter Vesutkin Vorobjov
5-2 59:16 VIC Saari Artner Hiltunen
41 Kapura lövések száma 21
6 Kiállításpercek 8

A Gyergyói HK–Vienna Capitals II góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum