A Fehérvárnak vernie kell az EBEL-utolsót

   

A Villach ellen, amely ebben a szezonban még pontot sem szerzett idegenben, okvetlenül a rendes játékidős győzelem a feladat.

Egyelőre felemás szezont fut a Fehérvár AV19, amit jól példáz a nemzetközi szünet óta lejátszott három mérkőzése is. Előbb egy pontot sikerült szereznie a listavezető Graz ellen, majd jött a hatvan perc utolsó pillanataiban kiharcolt diadal a Dornbirn felett, végül egy vereség Zágrábban. A magyar EBEL-csapat minden további nélkül képes komoly skalpokat szerezni – gondoljunk csak az utóbbi hetekből a Vienna Capitals vagy a Klagenfurt elleni sikerekre –, ám a körülötte vagy mögötte állókkal szemben is kudarcot vall olykor. Márpedig ha a cél a playoff, akkor a közvetlen riválisokkal szemben legalábbis rendkívül fontosak a győzelmek.

Ha a Volán teljesítményét felemásnak nevezzük, akkor a Villachét ehhez képest egyenesen pocséknak kell titulálnunk. Andrew Sarauer, Sofron István és Ryan Glenn volt csapata 16 ponttal áll a tabella utolsó helyén. Ez önmagában még nem nagy csoda, ahogy a hátrány sem ledolgozhatatlan, de ha jobban megnézzük a VSV meccslistáját, megdöbbentő adatra bukkanunk. Az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok péntek esti vendége egészen konkrétan nulla – azaz 0 – pontig jutott idegenben. Tette mindezt nem kevesebb, mint 9 összecsapáson. Ezek után több mint egyértelmű, hogy a tizedik ütés bevitele kell legyen a Fehérvár AV19 teendője. A klub hivatalos honlapján közzétett videón ugyanakkor Énekes Lajos edző és Ryan Glenn védő nem mulasztotta el felhívni a figyelmet arra, hogy jó csapat az ellenfél, amely jó játékosokból áll, így megtévesztő lehet a tabellán elfoglalt pozíciójuk:

Természetesen tudjuk, hogy minden sorozat megszakad egyszer, de nagyon is bízunk benne, hogy Háriék ezt semmiképpen sem fogják most megengedni. Annál inkább, hogy van miért visszavágniuk, hiszen e szezonbeli első mérkőzésüket október 12-én a VSV nyerte 4-2-re. A találkozó 18 órakor kezdődik, és a Digi Sport közvetíti.

avsvsv-201712

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

Fehérvár–Villach 4-2

   

Kétgólos mínuszból fordítva nyert nagyon fontos meccset a magyar EBEL-csapat.

Két-három percnyi tapogatózás után egyértelműen magukhoz ragadták a játék irányítását a hazaiak, leginkább Dan Bakala kapuja előtt zajlottak a dolgok. A kapusnak bőven volt alkalma megmutatni, hogy jó formában van, hatalmasakat védett. A másik oldalról nézve komoly helyzeteket hagyott ki Anze Kuralt, Kóger Dániel, Sille Timotej és Hári János is. Két alkalommal játszhatott a Volán emberelőnyben, az elsőt alaposan megnyomták, a másodikban lövésig sem jutottak. Aztán 28 másodperccel a szünet előtt Felix Maxa megszerezte a vezetést a semmiből, palánk melletti nyomakodás után a fiatal osztrák elé került a korong, egyedül mehetett Carruthra, a válla fölött felvarrta, 0-1.

A második játékrészt fórban kezdte a Villach, és bár ziccerük nem volt a vendégeknek, a lendületet felvették, majd meg is tartották. Ekkor a Fehérvár főként konktrákkal próbálkozhatott, az egyiknél ketten a semmire szaladhatott el Reisz és Sárpátki, előbbi jól passzolt, utóbbbi kihagyta. Kisvártatva jött a hideg zuhany. Alderson lövését még nagy bravúrral védte Carruth, ám Lahoda ismétlésével szemben tehetetlen volt, 0-2 a 26. percben percben. Megindult a Volán, Erdély Csanádról máris kiállították Downt. Ezt már kihasználták a vendéglátók, Sarauer maradt egyedül az üres kapuval szemben, Kuralttól pontos passzt kapott, 1-2. Beindult a bolt, alig pár perc elteltével Caruso kék vonalas bombájánál takartak okosan ketten is, Erdély mintha bele is ért volna, 2-2. Másodpercekkel az ezt követő korongbedobás után Sarauer került ziccerbe, kimaradt. A folytatás egyértelműen a hazaiaké volt, rengeteget lőttek, egyik bomba követte a másikat, Balaka azonban megint fogott mindent, a kettő-egyeket és a három-egyeket is, ezekből sem egy volt, hanem sok.

Az utolsó felvonásban sokáig lendületes ide-oda hoki zajlott, majd egy idő után inkább a Villach nyomott, a vendégek mintha elhitték volna, hogy kilenc nulla pontos idegenbeli mérkőzés után végre van esélyük pontot szerezni. Ezzel együtt a Volán előtt is adódtak lehetőségek. A két legnagyobb: Reisz tette vissza svájci figurával Szita elé, ám a kapus zárta a rövidet; Sille játszotta tisztára magát két gyönyörű csellel, Bakala újfent védett. Egyre közeledett a rendes játékidő vége, amikor Sille ismét megrázta magát. Kék vonalánál lopta el a pakkot ellenfelétől, meglódult, szöktette magát, a hálóőr kikorcsolyázott, azt hitte, eléri a pakkot, de a támadó őt is kicselezte finoman, majd kisodródva emelt az üres hálóba okosan, 3-2 az 55. percben. A legvégét megnyomta az egyenlítésért küzdő Villach, be is szorult a Fehérvár, amint azonban lement a kapus, Meland megkaparintotta a korongot, tiszta területre vitte, és a saját harmadából az üres ketrecbe emelt, 4-2.

Hatalmasat küzdött ezért a 3 pontért a magyar EBEL-csapat a ligautolsó ellen, és megérdemelten tette el végül az összeset. Folytatás vasárnap Linzben.

fehvil

fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19

EBEL, 3210 néző. Játékvezetők: Fichtner, Smetana, Gatol, Nagy.
Carruth: 92,0% (Kornakker)
K
Bakala: 91,9% (Schluderbacher)
Szabó D., Harty, Kuralt, Hári, Kóger
1
Fraser, Pelech, Down, Sharp, Pollastrone
Meland, Caruso, Erdély, Koskiranta, Szabó K.
2
Schlacher, Bacher, Alderson, Goumas, Lahoda
Tikkanen, Stipsicz, Phillips, Sarauer, Sille
3
DeSantis, Wolf, Spannring, Maxa, Petrik
Glenn, Szita, Reisz, Sárpátki
4
Winkler, Wohlfahrt P., Brunner, Lanzinger
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 19:32 VSV Maxa Pelech Petrik
0-2 25:36 VSV Lahoda Alderson Goumas
1-2 26:45 FHA PP Sarauer Kuralt Koskiranta
2-2 29:10 FHA Erdély Caruso Koskiranta
3-2 54:40 FHA Sille Glenn
4-2 59:12 FHA Meland Caruso Koskiranta
38 Kapura lövések száma 25
4 Kiállításpercek 8

Így győzte le a Fehérvár a Villachot

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum