2 játékossal és 11 draftjoggal fizettek 2 játékosért

 

A kanadai juniorligás Niagara IceDogs így fizetett a Jason Robertson, Jacob Paquette párosért.

Ritkán szoktunk a kanadai juniorligák (OHL, WHL, QMJHL) cseréivel foglalkozni, de a Niagara IceDogs és a Kingston Frontenacs olyan cserét hozott össze, ami léptékeit tekintve csak az 1991-es Lindros-trade-hez hasonlítható. Elöljáróban felelevenítjük a történetet. Minden idők egyik legjobb erőcsatárát a Quebec választotta ki, de az újonc nem volt hajlandó játszani az NHL leggyengébb csapatában, ezért egy évig a palánk túloldalán maradt. A tarthatatlan állapotot azzal oldotta meg Marcel Aubut, a Nordiques tulajdonosa, hogy áruba bocsátotta a játékost az 1992-es draft előtt. A két legkomolyabb érdeklődő a Flyers és a Rangers volt, amelyek elképesztő áldozatot hoztak volna az 1/1-es Lindrosért. A Philly a Steve Duchesne, Ron Hextall, Kerry Huffman, Mike Ricci, Peter Forsberg ötöst, két első körös választást és 15 millió dollárt ajánlott. A New York-i csomag sem volt rosszabb: a Tony Amonte, Alekszej Kovaljov, John Vanbiesbrouck, Doug Weight négyes, három első kör, 12 millió dollár. A befutó végül a Flyers lett ? a többi pedig már történelem.

Látható, hogy a Flyers és a Rangers is felajánlotta fél életét és a jövöjét Lindrosért. Most is hasonló történt bonyolultságát tekintve, amikor Jason Robertson és Jacob Paquette a Kingstonból a Niagarába került. A Frotenacs a két játékosért megkapta a Billy Constantinou, Ian Martin párost, valamint további 11 választási jogot, amiből négy második körös, három harmadik körös, a legkésőbbi pedig 2024-re szól. Az igazsághoz tartozik, hogy a 11 draftcédulából csak öt volt a Niagaráé eredetileg, a többi hat más csapattól szerzett választási jog, amelyet korábbi cserék során gyűjtöttek.

De ki is ez a Jason Robertson és Jacob Paquette, ha ennyit érnek? Paquette sima harmadik soros hátvéd, akit a Nashville 2017-ben draftolt az összesített 216. helyen. Jason Robertson viszont érték. A Dallas draftolta tavaly a második körben, és a mostani csere pillanatában 24 meccsen szerzett 23 góljával és 38 pontjával mindkét kategóriában első helyen állt a juniorligában. A másik oldalon Billy Constantinou-t kell kiemelni, aki hátvéd létére 22 meccsen 15 pontot szerzett, és a 2019-es draftlistán a hátvédek közt most épp a legjobb tízbe várják.

jason robertson

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum