Péter Donát szórja a pontokat a DNL-ben

   

Újabb heti körképünk utánpótláskorú légiósainkról.

Két idegenbeli győzelemmel kezdett a német DNL-ben vitézkedő Augsburg a válogatott szünetet követően. A bajorok a Bad Tölzöt verték 7-3-ra, illetve 5-3-ra. Az első meccset Péter Donát 2 gólpasszal, Szűcs Ádám 1-1 góllal, illetve assziszttal zárta. A másik meccs szinte csak Péterről szólt, aki két gólt lőtt és két gólpasszt is adott (sortársához, Hlozekhez hasonlóan), vagyis egy büntetőn kívül minden vendégtalálatban benne volt. Az Augsburg hatodik, míg az Eisbären Berlin (Kánya Tamás ezúttal nem volt pontszerző a fővárosiaknál) a negyedik helyen áll.

Papp Kristóf nem jött haza az Egyesült Államokból az utánpótlás-válogatottba, mivel a Madison Capitolsszal négy összecsapás is várt rá. November 10-én a Chicago Steelt fogadták, ekkor Papp megszerezte újabb találatát és harmadik pontját az USHL-ben. A gól végül nem befolyásolta a meccs kimenetelét, a Chicago 3-1-re nyert. A Madison Capitals utolsó a keleti konferenciában.

A svájci Elite A-ban nem zárt jó hetet a GCK Lions, a két magyart is foglalkoztató klub a Zug vendégeként 5-2-es, a Davostól 6-2-es vereséget szenvedett. Falus Ádám a második meccsen gólpasszos volt, Révész Marcell ezúttal nem játszott. A másik magyar érdekeltségű csapatnak, az SCL Young Tigersnek jobb napjai voltak, a Biel otthonában 4-3-as, a listavezető Bern ellen otthon 5-2-es győzelmet arattak. Kovács Dávid védte mindkét találkozón a Tigers kapuját, átlaga 2,64-esre javult. A Young Tigers második, a GCK Lions kilencedik a tabellán.

Kiütéses sikert aratott a Biel Novizen Elite-es csapata. Ortenszky Tamásék Bernben 10-3-ra tudtak nyerni, másnap viszont az SCL Young Tigerstől 4-1-re kikaptak. A magyar bekk mindkét mérkőzésen eredményes volt, a második összecsapáson hozzá fűződik a szépítő találat. Tizedik meccsén ez már a hatodik gólja Ortenszkynek. A Biel a hetedik helyen áll.

3 meccset játszott a múlt hét folyamán a svéd superelite-es Rögle. Horváth Bálint együttese otthon kétszer is 3-2-es vereséget szenvedett a Växjőtől, majd a Karlskronát 7-0-lal intézte el. Horváth a győztes meccsen gólt lőtt, illetve két assziszttal segítette társait. A 19 éves csatár 20 meccsen 11 pontnál jár, a Rögle távolodik a felsőházat jelentő ötödik helytől, már csak nyolcadik.

Az elmúlt két hét során a svéd U20 Elit-es Wings Arlanda legyőzte a Nyköpinget (5-2) és a Tyresőt (5- 3), ám nem bírt a Sollentunával (1-4). Kemény Patrik a két győztes meccsen volt gólpasszos, 16 meccset követően 6+3-mal áll. Ugyanebben a csoportban védte a Vallentuna kapuját Galló Olivér. A hálóőr a Nacka ellen idegenben (2-7), illetve a Värmdö ellen szintén vendégként (5-4 hosszabbítást követően) kapott lehetőséget, előbb 85, majd 83%-kal védett. A Vallentuna nyolcadik, a Wings feljött a hetedik helyre.

Megszerezte első gólját a svéd U20 Elit nyugati csoportjában Jakabfy Csongor. A fiatal hátvéd a Viking otthonában köszönt be üres kapura emberhátrányból, csapata, a Borlänge ezzel találattal győzött 4-2-re. Előtte nem jártak sikerrel, a Karlskoga csarnokából 9-1-es zakóval távoztak. A Borlänge harmadik a nyolcas csoportban.

November 4-én bemutatkozott Kozma Dávid a svéd felnőtt negyedosztályban. A 17 éves csatár az első sorban kapott szerepet, csapata, a Boräs hosszabbításban 4-3-ra maradt alul a Töreboda otthonában. Kozma a 21. percben gólt szerzett ? azóta viszont sem az U18-as, sem az U20-as csapatban nem lépett jégre.

A finn Nuorten Mestisben a TPS akadémiája 4 meccset játszott előző összefoglalónk óta, az első kettő sikertelenségét követően (3-6 a Koovee ellen és 2-3 a K-Vantaa-val szemben) az elmúlt hétvégén a Hermest (10-5) és a LeKit (5-3) is sikerült legyőzni. A Hermes ellen Farkas Márton 1+1-gyet ért el, míg Nagy Zoltán a LeKi ellen volt asszisztos. A TPS kilencedik a tizenöt csapatos bajnokságban.

Tóth Keve Csongor novemberben a Florida Eels USPHL Premier csapatában kapott lehetőséget a korábbi Elite helyett. Sűrű napok vártak rájuk, november 15. és 17. között például rögtön négy meccset is játszottak. A Syracuse Starts (5-2) ellen eredményes volt Tóth, ebben a ligában ez volt a második találata a kilencedik meccsén. Az Eels második a Florida divízióban.

Pákozdi Bálint az USPHL Elite bajnokságában szerepelt, a New Hampshire pedig fölényes győzelmeket aratott: először a New Jersey Rocketset (8-1), majd a Jersey Hitment (6-1), végül a DME-t (9-2) verték. Pákozdi a 3 meccs alatt 10 pontot szerzett, 4 gól és 6 gólpassz elosztásában, eddig 2 pont/meccs felett termel. A New Hampshire magabiztosan vezeti az Északi-divíziót.

Az angol NIHL bajnokságban a Sutton Sting 5-4-re kikapott a Sheffield Steeldogs vendégeként. Tóth Péter játszott, de pontot nem szerzett a 19 éves bekk. A Sutton nyolcadik a 10 klub közül.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum