Tisztában kell lennünk vele, hogy jó a csapatunk

   

A Fehérvár AV19 a Medvescak Zagreb vendége lesz kedden, amelynek ugyancsak egyre nagyobb szüksége van a pontokra.

A horvátok az utolsó előtti helyre csúsztak a ligában, csupán 17 pontjuk van, igaz, ebben az is szerepet játszik, hogy kettővel-hárommal kevesebb meccset játszottak a többieknél. Ennek oka, hogy a hét végén érdekeltek voltak a Kontinentális Kupa utolsó selejtező körében. A belfasti kaland nem a legjobban sült el számukra, lévén, hogy az EIHL-es Giants alaposan elpáholta őket nyitásként – 4-0-ra kaptak ki –, így utóbb hiába győzték le szűken a lengyel Katowicét, a körbeverésekből ők jöttek ki a legrosszabbul, és nem jutotta be a négyes döntőbe. Ebből emberi számítás szerint két dolog következik. Az egyik, hogy nem lesznek túl kipihentek ma este. A másik, hogy éhesek viszont igen, hiszen kell a sikerélmény, továbbá fel is kellene zárkózni valahogy. Ami EBEL-szereplésük utóbbi stációit illeti, a nemzetközi szünet óta a fenti ok miatt mindössze egy meccsük volt, hosszabbításban szenvedtek vereséget a Vienna Capitals otthonában.

A Volán ezzel szemben két összecsapást tudott le a múlt héten, és mindkettőn pontot szerzett. Erőt adhat, hogy egyik és másik alkalommal is jelentős mínuszokból kapaszkodott vissza. A listavezető Graz ellen 3-6-ról lett 6-6 a vége rendes játékidőben, és bár a pluszpontot elvitték a vendégek, így is elmondható, hogy karaktert mutatott a csapat. Még inkább azt tette szombaton, amikor az utolsó harmad a Dornbirn ellen még 0-2-nél kezdődött, ám 3-2-vel végződött, a győztes gólt 5 másodperccel az utolsó dudaszó előtt ütötte be Zack Phillips. Az ilyen győzelmekre nyilván lehet építeni, amint arra Hannu Järvenpää vezetőedző is felhívta a figyelmet az alábbi videós interjúban:

A kemény munka és az önbizalom alighanem Zágrábban is meghozhatja gyümölcsét. Ahova egyébként régi ismerősként utazik Koskiranta és Tikkanen, akik az előző szezonban még a Medvescak hokisai voltak. A túloldalon is van jó ismerős: a francia Antonin Manavian több szezonban is a Volán legkeményebb bekkjeként tette a dolgát. Hogy a horvát gárda nem verhetetlen, azt pedig pontosan tudjuk: a szezon nyitómeccsén 5-2-vel küldte őket haza a Fehérvár a Raktár utcából.

Az összecsapás 19:15-kor kezdődik a horvát fővárosban.

avsmza201809

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

Medvescak–Fehérvár 4-2

   

A zágrábiak az első harmad végén megszerezték a vezetést, és végül kétgólos győzelmet arattak.

A Volánban ismét ott volt a sérüléséből felépült Erdély Csanád. Az első védés Carruthé volt, az első magyar helyzet Sille Timotejé, szólóban szaladt el a csatár, de nem sikerült túljárnia a kapus eszén. Hartyt állították ki, nem éltek a lehetőséggel a hazaiak, Hári próbálkozása sem ment be. Kimaradt Svensson ziccere, majd Reisz és Szabó Krisztián helyzete. Harty újabb kétpercese során határozottabban játszották meg az öt a négy ellent a zágrábiak, de gólig nem jutottak. A legvégén mégis megszerezte a vezetést a Medvescak, védelmi hiba után varrta fel a pakkot Aviani, 1-0.

Néhány percnyi kiegyenlített játék után fölénybe kerültek a hazaiak, Carruth azonban a helyén volt. Később két Hári-helyzet maradt ki, majd megint nekilódult a Zágráb, és Antonin Manavian Fehérváron is jól ismert szokása szerint betalált távolról, 2-0. Kuralt hatalmas ziccert hagyott ki válaszul, majd Phillis lőtt vasat. Két teljes percig öt a három ellen támadhatott a Volán, ezt a 34. percben pontos kapáslövéssel használta ki Hári, 2-1. A maradék szimpla fórban Phillips egyenlíthetett volna, nem sikerült. A hátralévő időben kétszer is hátrányba került a Fehérvár, újabb gól viszont nem született a második szünetig.

A harmadik felvonás elején megint a zágrábiak domináltak, úgy az áthúzódó kiállítás alatt, mint azután. A 45. percben lett ismét kétgólos a differencia, egy korongvesztést használt ki Lemtyugov, 3-1. Hamar adódtak lehetőségek a szépítéshez, nem éltek velük a fehérváriak, a játék képe a játékrész közepére egyenlítődött ki. Ismét fórban volt sikeres a Volán, Glenn adta a passzt, Phillips vágta be oldalról, a kapus beleért, hiába, 3-2 az 54. percben. A Fehérvár ment az egyenlítésért, Szabó és Kóger is helyzetbe került, csakhogy jött egy kontra, és nagyjából minden eldőlt. Svensson lövése kijött a kapusról, Armstrong tette a kipattanót, 4-2. Az időkérés nem segített, a kapuslehozatal sem, a Medvescak nyert, és ezzel közelebb került a magyar EBEL-csapathoz.

mzaavs2018

Úgy látom, kijavíthatóak a hibáink

   

Hannu Järvenpää Fehérvár AV19-vezetőedző a Medvescak Zagreb elleni vereségről.

“A Dornbirn elleni remek siker után nem tudtuk megismételni azt a jó teljesítményt, amit akkor mutattunk. Most elemeznem kell ezt a mérkőzést, de úgy látom, kijavíthatóak a hibáink. Sok minőségi helyzetet alakítottunk ki, de sajnos Lisutin kiváló formában védett, az ő teljesítménye nagyban hozzájárult a Zágráb győzelméhez. Pénteken azonban újra hazai pályán, a szurkolóink előtt lépünk jégre, és bizton állíthatom, hogy keményen fogunk küzdeni.”

November 23-án a tabellautolsó Villachot fogadja a magyar EBEL-csapat.

EBEL, 2678 néző. Játékvezetők: Ofner, Piragic, Nedeljkovic, Zgonc.
Liszutyin: 92,3% (Rosandic)
K
Carruth: 85,2% (Kornakker)
Manavian, Sauvé, Mauldin, Aviani, Lemtyugov
1
Szabó D., Harty, Kuralt, Hári, Kóger
Deutsch, Robar, Armstrong, Sylvestre, Svensson
2
Tikkanen, Stipsicz, Phillips, Sarauer, Sille
Puzic, Kudelka, Zanoski, Brine, Simsic
3
Meland, Caruso, Erdély, Koskiranta, Szabó K.
Ficur, Cepon
4
Glenn, Szita, Reisz, Sárpátki
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 19:41 MZA Aviani
2-0 28:46 MZA Svensson Manavian Sylvestre
2-1 33:12 FHA PP2 Hári Phillips Kóger
3-1 44:19 MZA Lemtyugov Robar Mauldin
3-2 53:54 FHA PP Phillips Glenn Hári
4-2 58:05 MZA Armstrong Svensson Deutsch
27 Kapura lövések száma 26
6 Kiállításpercek 8

A Medvescak–Fehérvár összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum