Nem lesz könnyű tartani a 100 százalékot

   

A MAC Újbuda a nemzetközi szünet óta még nem vesztett pontot az Extraligában, kedd este Poprádon kellene folytatnia a sorozatot.

Majoross Gergely nemhiába beszélt valamifajta áttörésről az Érsekújvár vasárnapi legyőzése után, csapata valóban rendkívülit produkált az elmúlt héten. 3 meccses győzelmi sorozata nyilván nem volt még a gárdának ezen a szinten, és ezt nem is lehetett volna elérni anélkül, hogy a játékában ne mutatkozna minőségi javulás. A nagy kérdés az, hogy ezt a formát át lehet-e menteni egy idegenbeli találkozóra egy olyan ellenféllel szemben, amely a dobogó harmadik fokán áll, és amely utolsó tíz mérkőzéséből hetet behúzott, idegenben verve ezenközben a listavezető Zólyomot is. Persze nem legyőzhetetlen a HK Poprad sem. Erről a miskolciak is tudnának mesélni – akik 3-2-re nyertek túlórában november 2-án –, illetve maguknak a MAC-osoknak is vannak pluszos élményeik, minthogy bár az első körben idegenben kikaptak a tátraiaktól, másodjára hazai jégen nyerni tudtak ellenük. Akkor az utolsó harmad előtt még a vendégek vezettek a Tüskecsarnokban, ám utána fordítani tudott a magyar gárda. Ide tartozik még, hogy utolsó találkozóját is bukta a Poprád, mégpedig nullára, a Trencsén vendégeként.

Még egy érdekesség: a HK Poprad kapta a legkevesebb gólt az egész ligában, mindössze 49-et, nem utolsó sorban annak köszönhetően, hogy náluk véd a mezőny legjobb kapusa. Tomas Vsvorda 16 meccsen 95 százalék felett teljesíttt eddig, miközben kapott góljainak átlaga jócskán kettő alatt van. Várhatóan az ő eszén kell majd túljárniuk a MAC egyre kreatívabb és lendületesebb játékot mutató támadóinak.

“Popradra utazunk, az első ottani mérkőzésünkkor is szoros meccset sikerült játszanunk, a célunk természetesen ugyanez, csak lehetőség szerint több ponttal szeretnénk távozni – fogalmazott a MAC hivatalos közösségi oldalán Majoross Gergely vezetőedző. – Ehhez továbbra is a saját játékunkat kell fejlesztenünk.”

A mérkőzés 17 órakor kezdődik, online közvetítés értelemszerűen ezúttal is lesz.

MACPOP

Fotó: Mudra László (MAC)

HK Poprad–MAC Újbuda 1-0

   

Egygólos meccsen nyert az Extraliga-harmadik Poprád, a MAC-nak nem sikerült kijátszania a mezőny legjobb védelmét.

Mielőtt elkezdődött volna a nyitó harmad MAC-ot sújtó kiállításcunamija, nagyjából egyenlő erők harcoltak a jégen, sőt Rajna Miklós vezérletével a három az öt ellent, illetve Dudas 2+2-jét is hősiesen kivédekezte a vendégcsapat. Érdekes módon akkor billent meg a dolgok egyensúlya, amikor Majoross Gergely fiai kerültek fórba, hiszen két szólót is tudtak vezetni a hazaiak, és a másodiknál csak szabálytalanul bírták akadályozni a kilépő támadót az újbudaiak. A Poprád végül az ötödik – messziről nézve pont véleményes – kiállítást váltotta gólra, Petran távoli bombájánál nem láthatta a pakkot a magyar kapus a takarástól.

A második felvonásban fegyelmezettebb MAC korcsolyázott ki, és bár jórészt ekkor is domináltak a hazaiak, a kontrákban is volt veszély. Ezzek együtt a poprádiak időnként igen nagy sebességgel tették-vették a pakkot, különösen David Bondra volt elemében, így változatlanul szükség volt Rajna bravúrjaira. A játékrész közepe táján Szabad Kevin Mlynarovicnak kiosztott ütközése kavarta fel a kedélyeket, de a játékvezetők szabályosnak látták a megmozdulást. A végére kiegyenlítettebbé vált a hoki, egyre többször jelentek meg Bodóék Tomas Vosvrda kapuja előtt, a kanadai-magyar házi pontkirályjelölt és Klempa előtt adódott lehetőség, Kreisz Brúnónak is volt ígéretes meglódulása, az eredmény azonban maradt 1-0 negyven perc után is.

Az utolsó menet elején Pozsgai lőtte lábon a blokkoló Cesaneket, aki csak nagy nehézségek árán tudott lemenni. Ezután élénk ide-oda játék zajlott, a legnagyobb eséllyel Chris Bodó előtt a 46. percben, aki gyönyörű csel után szaladt el, közelről lőtt, Vosvrda óriási bravúrral kaparintotta meg a pakkot. Fölényt nem tudott kiharcolni, de komoly energiákat mozgósítva ment az egyenlítésért a MAC, Langkow, Brown és Dudás előtt is volt helyzet, ez ugyanakkor teret nyitott a poprádi kontrák előtt, amelyek nemegyszer kifejezetten veszélyesek voltak. Az 54. percben emberelőnybe került a magyar csapat, szépen felálltak, de a lehetőségek újfent kimaradtak. Az utolsó percekre teljesen beszorította a MAC a Poprádot, cserélni sem nagyon bírtak a hazaiak, mégsem sikerült bepréselni az egyenlítő találatot, amin a kapuslehozatal sem segített.

A hazaiak nem hazudtolták meg magukat, keveset lőttek – amiben óriási szerepe volt Rajna Miklósnak –, viszont egyet sem kaptak, Tomas Vosvrda is tovább javította statisztikáját. A MAC Újbuda három győzelem után szenvedett vereséget egy erős és összeszedett ellenfél otthonában.

rajna

fotó: MAC Facebook

Adtunk magunknak esélyt a harmadik harmadra

 

Majoross Gergely vezetőedző értékelte a MAC Újbuda 0-1-es poprádi vereségét.

“Nehéz mérkőzést játszottunk tegnap, és nagyot küzdöttünk. Az első harmadban a sok emberhátrány miatt dominált az ellenfél, ez a második harmad első felében még inkább igaz volt. Egy-egy hibától eltekintve sikerült megoldani azt, hogy óriási lehetőségeket nem hagytunk nekik, és a meccs felétől átvettük az irányítást. Kiváló kapusteljesítményünknek köszönhetően csak 1 gólt kaptunk, így adtunk magunknak esélyt a harmadik harmadra. Ezt a játékrészt mi uraltuk, sok helyzetet alakítottunk ki, de nem sikerült betalálni. Készülünk péntekre.”

November 23-án azt a Besztercebányát fogadja a MAC Újbuda, amelyet az első körben itthon 4-0-ra legyőzött. Ne feledjük: a bajnoki címvédőről van szó.

Extraliga, 2018. nov. 20., kedd.
Vosvrda: 100%
K
Rajna: 97,0%
Petran, Salija, Takác, Mlynarovic, Vaclav
1
Negrin, Dudas, Orban, Langkow, Bodó
Fabian, Cesánek, Abdul, Zagrapan, Koys
2
Burt, Fejes, Klempa, Brown, Dansereau
Erving, Karalahti, Svitana, Heizer, Bondra
3
Pozsgai, Bugár, Odnoga, Nagy Krisztián, Terbócs
Paukovcek, Kundrik, Macík
4
Kreisz, Szigeti, Majoross, Szabad
Roman Stantien
E
Majoross Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:52 POP PP Petran Salija Takác
33 Kapura lövések száma 28
6 Kiállításpercek 22

Egyetlen gól hat percben a Poprád–MAC-ról

   

Nem potyogtak a találatok ezen a mérkőzésen, mégis hatperces összefoglalót lehetett belőle összevágni.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum