Centerek nélkül várja a DAB a Csíkszeredát

   

Uski és Tóth Gergő kidőlt, Dubek családi okok miatt hiányzik, Borbás Gergely a kispadról segíti a csapatot, ráadásul Peter Sevela is megsérült.

A novemberi szünet alatt edzőt váltott a DAB, az eredménytelenség Antti Karhula állásába került, helyére ideiglenesen Borbás Gergely került. (Az új szakvezetővel már megállapodtak, ám a kanadai Corey Bricknell csak e hét végén érkezik meg Dunaújvárosba.) A szakemberként fiatal, játékosként veterán Borbás számára a kispad nem ismeretlen terep, utánpótlásban évek óta bontogatja szárnyait, tavaly másodedzőként is kapott szerepet, amikor David Musial helyére Jason Morgan került. Bemutatkozása óta két meccs telt el, és mindkettőn megszakadt egy korábbi sorozat. A Vasas otthonában pontot vesztett a csapat, amire korábban nem volt példa, a DAB addig hibátlanul hozta a gyengébb ellenfelekkel szembeni meccseit. A szurkolók mindezt csalódással vették tudomásul, mígnem pénteken a DEAC otthonában sikerült nyerni. Ezzel egy másik széria is lezárult, hiszen ahogy a gyengébbeket magabiztosan verték, úgy az élmezőnyhöz tartozókkal nem bírtak mit kezdeni, az egyedüli kivételt a Brassó jelentette, mindenki mástól kikaptak.

Ilyen körülmények között bizakodva várhatnák a Csíkszereda elleni dunaújvárosi mérkőzést, ám a debreceni győzelem vezéráldozatokkal járt. Oula Uskit arcon találta egy korong, ráadásul esés közben a fejét is beütötte a palánkba, így nemcsak a szeme és a szája körül felszakadt bőrt kellett összevarrni, agyrázkódást is szenvedett. Megsérült Tóth Gergő is, Dubek Vladimir pedig családi okokra hivatkozva mondta le a hétfői meccset. Mivel az újdonsült vezetőedzőnek, Borbás Gergelynek más dolga van egyelőre, így elmondható, hogy a mind a négy centerét nélkülözni kénytelen az acélváros csapata.

DAB_SCC_20180927-9429
Fotó: Boda Bence (DAB)

Mindez azért is aggasztó, mert nem akármilyen ellenfél érkezik a városba, a Csíkszereda második a tabellán, a legtöbb gólt lövi a liga csapatai közül, csak az elképesztő győzelmi szériát produkáló Ferencváros tudja vele felvenni a versenyt. A novemberi szünet előtt kisebb mélypontra került a csapat, hazai pályán kaptak ki a DEAC-tól, 8-3-as vereséget szenvedtek Brassóban és a Titánokkal is meggyűlt kissé a bajuk (7-5). Menesztették is Leo Gudas vezetőedzőt, az ő helyét is ideiglenes jelleggel vette át Hozó Levente, az eddigi másodedző. A szünet jót tett a csapatnak, Bécsben 5-2-re, Fehérváron üres kapus góllal 4-2-re nyert. Ezen a mérkőzésen Radim Valchar mesterhármast szerzett, Becze Tihamér három gólpasszt adott, rájuk nagyon kell figyelniük a dunaújvárosiaknak. Ehhez persze nem kell hokitudósnak lenni, hiszen nem véletlenül állnak ők ketten a liga kanadai tabellájának élén.

A meccs egyértelmű esélyese tehát a Csíkszereda, de a DAB nem igazán engedheti meg magának, hogy különösebb tekintettel legyen arra, milyen kaliberű ellenféllel néz szembe, nyernie kell, ha be akar kerülni a felsőházba. A csapat 29 ponttal a hetedik helyen áll, a Gyergyó is megelőzte.

A hétfői mérkőzésre érdemes a szokottnál korábban kimenni, hiszen a meccs elején a Szuperkupa-győztes női vízilabdacsapat tagjait köszöntik a hokisok. A Dunaújvárosi Egyetem–Maarsk Graphics csapata múlt héten szombaton utazott el az oroszországi Kirisibe, ahol a LEN-kupa győzteseként a BL-győztes otthonában mérkőztek a Szuperkupáért. Már 10-6-ra is vezetett a jóval nagyobb nevekből álló ellenfél, azonban a saját utánpótlására építő újvárosiak nem adták fel, és a magyar női vízilabdasport történetében először elhódították a Szuperkupát. Az esélytelenek nyugalmának lélektanából senkitől sem tanulhatnának többet az Acélbikák, mint Mihók Attila tanítványaitól, meglátjuk, ez mire lesz elég a liga egyik legerősebb csapata ellen.

Borbás Gergely (megbízott vezetőedző, DAB): “Őszintén szólva centerek nélkül kell jégre lépnünk hétfőn: Uski agyrázkódást kapott, ráadásul több helyen is össze kellett varrni az arcát, Dubek családi okok miatt hagyja ki a találkozót, Tóth Gergő válla fáj, én pedig a kispadon próbálom segíteni a csapatot. Hogy egy picit még nehezebb legyen a helyzetünk, Sevela hátproblémákkal küzd, így kapusposzton is jelentősen fiatalítanunk kell. Remélem, hogy a Debrecen elleni mérkőzéssel lendületbe jöttünk, amit így, tartalékosan is tovább tudunk vinni, a fiataloknak pedig remek lehetőség lesz ez a mérkőzés a bizonyításra.”

DAB–SC Csíkszereda 2-8

   

Kiütéses vereségbe szaladtak bele a dunaújvárosiak a nagy kedvvel játszó Sportklub ellen. Fodor Csanád mesterhármasig jutott.

Az Acélbikák a 19 éves Pinczés Bendegúzzal a kapuban kezdtek, továbbá ott volt a csapatban a 2001-es születésű Gulácsi Ábris és a 2002-es Barna Dávid is. A fiatal hálóőr debütálása sajnos nem sikerült jól, három gólt kapott nem egészen 15 perc alatt, és bár egyikről sem tehetett, a társaságot felrázandó lecserélte őt Borbás Gergely megbízott vezetőedző. Az első ütést a második percben vitte be a Sportklub, Gecse Hugó volt eredményes távolról, először ebben a szezonban. A másodikat szépen tette fel fonákkal Fodor Szabolcs, a harmadik ismét védőtől érkezett, Salló Alpár bombájánál is jól takartak a csíkiak. Nem mondhatni, hogy a vendéglátóknak ne lettek volna lehetőségeik, Joakim Lundström azonban magabiztosan tette a dolgát a vasak között.

A második játékrész elején Becze Tihamér kipattanóját Hruby Gellért mellől kotorta be Radim Valchar, 0-4-nél tartottunk a 23. percben, ekkor nem sokan fogadtak volna arra, hogy a DAB szorossá teheti a találkozót. Mégis ez történt – igaz, utóbb kiderült, hogy csak átmenetileg –, a hazaiak fokozták a tempót, előbb kapuvasig jutottak, majd egy emberelőnyös szituációban nagy gólt vágott a jobb felsőbe Franssila. Ezt követően tempós ide-oda hoki zajlott a jégen, a feszültség fokozódott, időnként kemény megmozdulásokat is láthattunk. Aztán a 36. percben még közelebb került ellenfeléhez a DAB, előbb úgy nézett ki, Nagy Márk elveszíti a korongot, de megtartotta, sőt zseniális passzt adott Makovicsnak, aki ügyesen fejezte be, 2-4. A hátralévő időben a Szereda újfent felszívta magát, többször veszélyeztettek a kékek, leginkább akkor, amikor látványos egykezes vasat lőtt Rokaly.

Még mielőtt az újvárosiak beleélték volna magukat, hogy akár pontot is szerezhetnének, Részegh Tamás igen szép egyéni alakítással nyugtatta meg övéit. A félpályától meglódult, megvert két védőt, majd eltette a pakkot Garbacz mellett, 2-5. Ezt követően már nem kellett sok idő, hogy tényleg eldőljön minden, a 46. percben 32 másodperc perc alatt lőttek kettőt a csíkiak, előbb az ilyenformán duplázó Fodor Csanád varrta fel a pakkot Bíró Tamás pompás passza után, majd Mihnov lépett ki tökéletesen, 2-7. És nem volt vége: Fodor a 48. percben belőtte a harmadikat is, 2-8, Borbás Gergely nem tehetett mást, időt kellett kérnie. A folytatásban összeszedettebben védekezett a DAB, de így is volt még jó néhány lehetőségük a csíkiaknak, egyebek közt Papp, Részegh és Mihnov előtt, utóbbi akár többször is betalálhatott volna. Újabb gól mindazonáltal már nem született, maradt a 2-8.

Az SC ezzel egy pontra megközelítette az Erste Liga-listavezető FTC-Telekomot – igaz, két meccsel többet játszva –, a DAB pedig a Gyergyói HK veresége ellenére maradt a 7. helyen a magyar bázisú ligában.

DAB_SCC_20180927-9528

Egész egyszerűen jobb volt a Csíkszereda

   

Két szakvezető és két játékos a Dunaújvárosi Acélbikák–SC Csíkszereda mérkőzésről.

Borbás Gergely megbízott vezetőedző, DAB: “Mentegetőzés nélkül mondom, hogy tartalékosan álltunk fel. Két tizenhat éves is szerephez jutott, a fél juniorcsapat játszott. Egész egyszerűen jobb volt a Csíkszereda, gratuláltam is az edzőjüknek, ahogy illik. Próbálunk alulról is építkezni, és talán jól mutatta ez a mai meccs, hogy van utánpótlás Dunaújvárosban.”

Nagy Márk csatár, DAB: “Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után. Sok volt a hiányzónk, de ez sem lehet kifogás, sokszor úgy tűnt, mintha nézők lennénk csak ezen a meccsen. Így nem lehet. Ennél sokkal jobban kellett volna küzdenünk, nyolcat kapni senkitől sem szabad.”

Hozó Levente vezetőedző, Sportklub: “Örülök, hogy két gólon tudtuk tartani az ellenfelet, van még mit csiszolni a játékunkon, de úgy érzem, megérdemelten visszük el a három pontot.”

Fodor Csanád csatár, Sportklub: “Nagyon jólesett ez a három gól, hálás vagyok a csapattársaknak, hogy sikerült elérni. Az első harmadban jól kezdtünk, sokat lőttünk, a másodikban aztán visszavettünk, meg is látszott, hiszen 2-1-re nyerte a Dunaújváros a középső játékrészt. A nagy különbség ellenére nem volt ez egy egyszerű mérkőzés.”

mihnov

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 450 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Kis-király, Váczi.
Pinczés B.: 76,9% (Garbacz: 84,8%)
K
Lundström: 94,3% (Onodi)
Jaborník, Hruby, Németh, Saluga, Azari
1
Sulakov, Salló, Panov, Mihnov, Részegh T.
Franssila, Léránt, Huovinen, Turtiainen, Iossafov
2
Flinta, Papp, Becze, Valchar, Taratuhin
Hüffner, Mestyán, Pinczés O., Gulácsi, Barna
3
Györfy, Gecse, Fodor, Bíró, Rokaly N.
Lencsés, Szabó D., Török, Nagy M., Makovics
4
Egyed, Farkas, Antal, Casaneanu, Horváth
Borbás Gergely, Jávorics Gábor
E
Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:47 SCC Gecse Becze Valchar
0-2 12:32 SCC Fodor Bíró Gecse
0-3 14:40 SCC Salló Részegh T. Mihnov
0-4 22:23 SCC Valchar Becze
1-4 26:34 DAB PP Franssila Jaborník
2-4 35:18 DAB Makovics Nagy M.
2-5 42:32 SCC Részegh T. Fodor Salló
2-6 45:22 SCC Fodor Bíró
2-7 45:54 SCC Mihnov Panov
2-8 48:13 SCC Fodor Bíró
35 Kapura lövések száma 46
8 Kiállításpercek 8

A DAB–Sportklub csata képei

   

A Csíkszereda DAB-verése hat percben

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum