Visszavágnának a Viennának a Titánok

   

Kiss Dávid csapata kikapott a Capitals II-től múlt héten, vereségsorozata immár 7 meccses, Bécsben nyílik alkalma arra, hogy fordítson a tendencián.

Öt napja járt Székesfehérváron a Vienna Capitals farmcsapata, és 5-4-re legyőzte a Titánokat. Az eredményt nyugodtan nevezhetjük váratlannak, hiszen a Fehérvár-farm az alapszakasz első felében jóval masszívabb csapat benyomását keltette. Szerdán ebből nem sok látszott, a fiatalok nem túl jó hozzáállással játszottak. Az eredmény a vereségen kívül az lett, hogy zárult az olló a fehérváriak és a bécsiek között. A vesztett pontokat illetően már csak 4 egység a Titánok előnye, és egy esetleges hétfői bécsi győzelemmel ez egyetlen pontra csökkenhetne. Márpedig benne van a meccsben ez a lehetőség is. Nem öröm a fehérváriak számára – ideértve a csapatot és a szurkolóit is –, hogy mióta 7-2-vel küldték haza a Brassót október 25-én, egyetlen további mérkőzést sem nyertek. Bizakodásra adhat okot viszont, hogy a tabella első és második helyezettjét is nagy csatára kényszerítették a hét végén, az FTC-Telekom és az SC Csíkszereda is csak 4-2-re tudott nyerni otthonukban, miközben játékban is méltó ellenfeleik voltak a favoritoknak.

A Vienna az utóbbi hetekben szépen csendben feltöltötte légióskeretét, igaz, erre rá is kényszerült, mert a sok sérült miatt elfogyott a csapat. Az elmúlt fordulókban általában épphogy megvolt a három sora. Az eddig benevezett 8 és pályára lépett 6 kapus közül Myllykoski máris a legtöbb jeget látott hokissá lépett elő. Igaz, csodát ő sem tudott tenni, 89,5%-kal véd, de két győztes meccs van már a neve mellett. Érdekesség, hogy csak ezeken a mérkőzéseken került 90% fölé a teljesítménye. A Capitals II legnagyobb gondja a lövések hatékonysága, ebben jóval elmaradnak a Titánoktól, ugyanakkor az emberelőnyök kihasználásában, illetve a hátrányok kivédekezésében jobbak.

vc2-tit

Vienna Capitals II–Fehérvári Titánok 5-4

   

Késve kezdődött és zaklatott hangulatú véget ért a Fehérvári Titánok bécsi vendégjátéka. Az eredmény pontosan ugyanaz lett, mint múlt héten.

Nem érkezett meg idejében az orvos a Capitals II–Titánok összecsapásra, ezért csak jókora késéssel dobhatták be a korongot. Ezt követően három teljesen különböző harmadot láthatott a szerény számú nézősereg. Először is kétgólos előnyre tett szert a vendégcsapat, Jack Lewis és Kiss Patrik jóvoltából, ám a második játékrész közepén kevesebb, mint három perc alatt fordítottak a hazaiak. Az utolsó felvonásban mindent megtettek a pontszerzésért Kiss Dávid fiai, ennek jegyében kétszer is egyenlítettek, ám a Bécsnek mind a 18 éves Dézsi Bence góljára, mind Szabó Bence találatára volt válaszuk, így akárcsak öt nappal korábban, ezúttal is 5-4-re nyertek, amivel igencsak megközelítették az Erste Liga-tabella 8. helyen álló ellenfelüket.

dezsi

Erste Liga, Albert Schultz-Eishalle, 101 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Pálkövi, Pálkövi.
Myllykoski: 89,5% (Lichtenecker)
K
Szeles: 87,8% (Adorján)
Saari, Satmark, Antal, Schlögl, Hiltunen
1
Beukeboom, Láday, Lewis, Kiss P., Bennett
Piff, Hedberg, Grosslercher, Artner, Pohl
2
Reiter, Szabó B., Mihály, Almási, Dézsi
Pelz, Wolf, Ranftl, Kittinger, Maxa
3
Vas, Sándor, Hamvai, Császár, Mazzag
4
Búzás, Erdély, Vizi, Kovács, Péter
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
E
Kiss Dávid
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 17:30 AVS PP Lewis Bennett Beukeboom
0-2 19:11 AVS Kiss P.
1-2 27:04 VIC PP Schlögl Saari Hiltunen
2-2 27:31 VIC Saari Grosslercher
3-2 29:41 VIC Artner Grosslercher Pohl
3-3 42:26 AVS PP Dézsi Császár Láday
4-3 51:59 VIC SH Artner Grosslercher
4-4 55:48 AVS Szabó B. Lewis
5-4 57:33 VIC Grosslercher Hiltunen
41 Kapura lövések száma 38
12 Kiállításpercek 22

A Capitas II–Titánok mérkőzés összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk