A szünet óta 100 százalékos a MAC Újbuda

   

Két közvetlen rivális ellen sikerült 3-3 pontot szerezniük az újbudaiaknak, vasárnap viszont élcsapat érkezik a Tüskecsarnokba.

Nemrégiben még arról írhattunk, hogy miközben Majoross Gergely csapata több ízben is képes volt komoly skalpokat szerezni – gondoljunk csak a Kassa idegenbeli kiütésére vagy a Besztercebánya lenullázására –, a tabellaszomszédokkal szemben szinte csak elvétve sikerült pontokat gyűjtögetnie, különös tekintettel a szlovákiai közvetlen riválisokra. Ez a helyzet radikálisan megváltozott a nemzetközi szünet után, amennyiben előbb a Gyetvát múlta felül a magyar Extraliga-csapat idegenben, majd a DVTK Jegesmedvek ellen is összejött a rendes játékidős diadal. Mondhatjuk tehát, hogy a csapat sérültjei nélkül is felívelő szakaszban van – nincs ott a védelemben Garát, Macaulay és Vokla –, ami a helyezésén is meglátszik. Úgy 10. most a gárda, hogy az előtte álló Liptószentmiklós, Gyetva duóval szemben mindössze 1 pont a hátránya.

Vasárnap délután azonban olyan ellenfél érkezik Újbudára, amely ellen az első két mérkőzésen nem jött össze a pontszerzés. A liganyitány alkalmából 7-1-re nyert az Érsekújvár  a Tüskecsarnokban egy összességében nagyon egyértelmű meccsen. Másodjára sokkal kedvezőbb volt a játék képe innen nézve, hiszen bár elhúzott a Zámky 3-0-ra, a MAC az utolsó harmadra szépen összekapta magát, felzárkózott mínusz egyre, és bőven volt esélye az egyenlítésre is. A vasárnap kérdése, hogy ez a tendencia folytatódik-e.

Az este fél 6-kor kezdődő találkozó érdekessége, hogy várhatóan sok vendégszurkoló érkezik majd Budapestre. A két csapat tábora ugyanis gyorsan összebarátkozott, egymás elleni meccseiket kivéve egymásnak szurkolnak a ligában – az újváriak között is sokan magyarok –, úgyhogy alighanem szép közösségi élménnyel gazdagodhatnak azok, akik kilátogatnak az összecsapásra. (Amelyet egyébként a Digi Sport élőben közvetít.)

“Lassan az alapszakasz feléhez közeledve nagyjából kibontakozik a kép, hogy egyáltalán hol is állunk, és mit csinálunk – fejtegette a klub hivatalos közösségi oldalán Tokaji Viktor másodedző. – Azt gondolom, egész jól haladunk abba az irányba, amit a szezon elején sikerült magunk elé lefektetni. A cél nyilván a rájátszás. A szünet után két egész jó mérkőzést játszottunk. A csapatunk még mindig nem teljes, vannak hiányzóink, és ezt ezen a két mérkőzésen hatalmas küzdeni tudással és győzni akarással kompenzáltuk, aminek meg is lett az eredménye. Egyszer idegenből, egyszer hazai környezetből sikerült a három-három pontot begyűjteni. Nem lehet a cél ma sem, mint a három pont begyűjtése a Nové Zámky ellen, és ennek a győzelmi hullámnak a meglovaglása. Az, hogy John Negrin csatlakozott a társasághoz, hátul megerősítette a keretet, kicsit több lehetőseget ad nekünk és a csapatnak, úgyhogy ezzel mindenképpen előreléptünk. Továbbra is azt mondom és gondolom, hogy az Érsekújvár csapata hazai környezetben legyőzhető, bár elég komoly kihívás elé állítanak majd bennünket.”

zamky

MAC Újbuda–HC Nové Zámky 4-3

   

Az érsekújváriak hiába egyenlítettek kétgólos hátrányból, Odnoga Mátyás góljával megszerezte sorozatban harmadik győzelmét a budapesti együttes.

A találkozó jó iramú játékkal indult, a MAC aktívan kezdte a mérkőzést. Bálizs Bencének a találkozó első érsekújvári emberelőnye során kellett először nagyokat védenie, de a MAC nem bekkelte ki a hátrányt, a cseh extraligás BK Mladá Boleslavtól érkezett Urbán értékesített egy kapu mögüli passzt. Nem vezettek sokáig a vendégek, 24 másodperccel később Nagy Krisztián egy kék vonal környékéről megeresztett bombával egyenlített. A MAC egy percen belül majdnem fordított is, de Brown a kapuvasat találta el. A következő percek is a hazai együtteséi voltak, a fölény a 16. percben érett góllá, amikor Dudas emberelőnyös lövése átcsorgott Kosaristanon, a szabadon maradt korongot pedig Klempa belőtte. A harmad harmadik MAC-gólja Dudas botjában maradt, miután az Orbantól visszakapott korongja utáni lövést Kosaristan bravúrral védte mamuttal. A játékrész utolsó percében a HC Nové Zámky kétszer is közel járt az egyenlítéshez, de mindkétszer Bálizs jött ki jobban a szituációból.

A második játékrészre már agilisebb Érsekújvár érkezett, de Bálizs Bence vezetésével jól állta a rohamokat a MAC. A meccs felénél Kosaristan egy védése után váratlanul odaütött az arra korcsolyázó Majoross Barnabásnak, így embeerelőnybe került a magyar együttes. Alig több mint fél perccel később Bajtek is kiült a büntetőpadra. A kettős fórt 17 másodperc alatt ki is használta a fővárosi együttes, a korongjáratás végén Brown talált be. A harmad folytatásában a hazaiak egyszer, a vendégek kétszer játszhattak előnyben, utóbbiak kapuvasig jutottak.

A záró húsz perc elején jól kontrollálta a játékot a MAC, több veszélyes támadást vezetett, mint ellenfele. A harmad felénél az érsekújváriak túl kemények voltak a kapujuk előtt, emberelőnybe került a magyar együttes, kimaradt a lehetőség. A sok kihagyott MAC-helyzet megbosszulta magát: az 54. percben Fábry megtalálta a jól érkező Jakubeket, aki Bálizs mamutjai között becsúsztatta a korongot. Tizennyolc másodperc telt el, amikor az újbudaiak a saját kapujuk előtt eladták a korongot, Kudla góllal büntette, így egyenlítettek az érsekújváriak. A két bekapott találat után azonnal felébredt a magyar együttes, Odnoga jó helyzetbe cselezte magát, betalált Kosaristannak. A gólt videobírózták, ugyanis Terbócs fékezés közben beterítette jégkásával a kapust. Megadták. A végjátékban lehozta kapusát a HC Nové Zámky, Strauch bődületesen nagy kapuvasat vert, de az egyenlítés nem jött össze a vendégeknek.

A MAC 4-3-ra győzött, megelőzte a liptószentmiklósiakat, így előrejött a 9. helyre.

MAC_orom

Fotó: MAC Újbuda

Az biztos, hogy valamiféle áttörés történt

   

Majoross Gergely MAC-vezetőedző a klub hivatalos közösségi oldalán értékelte az Érsekújvár legyőzését.

“A tegnapi mérkőzés bizonyos értelemben az egyik legjobb volt. Az átgondoltság tetszett benne, és az, hogy tulajdonképpen rendre jó döntéseket hoztunk. Nyilván voltak hibák, amiknek köszönhetően az ellenfélnek voltak nagy helyzetei, de összességében anélkül, hogy hezitálnánk és túlgondolnánk a helyzeteket, sikerül jó döntéseket hoznunk mintegy automatikusan. Azt gondolom, hogy ez nagyon fontos, mert ez a kulcsa annak, hogy a játékunkat tovább tudjuk pontosítani és gyorsítani. Már jó pár szezonban volt ez, hogy a sok információ és a sok részletre való odafigyelés egy ideig lassította a gondolkodásunkat, egy ideig nem mozogtunk elég otthonosan benne. Most november környékén éreztem azt, hogy eljött az áttörés. Azt nem merném állítani, hogy véglegesen megvan, és rendben vagyunk, de az biztos, hogy valamiféle áttörés történt, legalábbis a játékunk és az eredményeink ezt támasztják alá.”

odnoga

fotó: Mihalik Lajos/MAC

Extraliga, 2018. nov. 18., vasárnap.
Bálizs: 90,6%
K
Kosaristan: 90,2%
Negrin, Dudas, Orban, Langkow, Bodó
1
Kudla, Andersons, Strauch, Urban, Bajtek
Burt, Fejes, Klempa, Brown, Dansereau
2
Henderson, Hain, Jurík, Zboril, Rogon
Pozsgai, Bugár, Odnoga, Nagy Krisztián, Terbócs
3
Hatala, Ordzovensky, Nejezchleb, Stumpf, Jakúbek
Kreisz, Szigeti, Majoross, Szabad
4
Fábry, Slavik, Ondrusek
Majoross Gergely
E
Milan Jancuska
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:23 NZÁ PP Urban Kudla Bajtek
1-1 08:47 MÚB Nagy Krisztián Terbócs Odnoga
2-1 15:14 MÚB PP Klempa Dudas Dansereau
3-1 29:30 MÚB PP Klempa Nagy Krisztián Brown
3-2 53:31 NZÁ Jakúbek Fábry
3-3 53:49 NZÁ Kudla
4-3 56:02 MÚB Odnoga Nagy Krisztián Terbócs
41 Kapura lövések száma 32
6 Kiállításpercek 18

A MAC–Érsekújvár képekben

 

A MAC bravúros Érsekújvár-verése videón

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum