A Gyergyói HK besurranhat az első hatba

   

Ha a székelyeknek sikerülne nyerniük az UTE ellen, akkor megelőzhetnék a Dunaújvárosi Acélbikákat.

Legalábbis időlegesen, hiszen a Gyergyó előtt két ponttal álló DAB csak hétfő este fogadja a Csíkszeredát. Talán érthető, ha azt mondjuk, nem is magától értetődő az újvárorisak számára a három pont megszerzése, igaz, nem az a Gyergyói HK számára sem, hiszen azt az Újpestet kellene legyőznie, amely az utóbbi időben egyre jobb formát mutat. A piros-fehérek eddig 10 mérkőzést játszottak az első hat ellen, és ezeken nem ment túl fényesen nekik. A Csíkszereda legyőzése idegenben, hosszabbítás után igazi bravúr volt, ezenkívül azonban kilenc vereség és két apró pontocska a csapat mérlege, több mint kétszer annyi kapott góllal, mint amennyit lőni sikerült. Ezek közt ott van október végéről a csíkiak viszontválasza is, akik 9-0-ra gázolták el Gógáékat. Azóta a Gyergyó négy győzelmet szerzett az Erste Ligában, ám árnyalja a képet, hogy mindet a mezőny sereghajtói ellen hozta össze, egyszer-egyszer a Vienna Capitals II és a Schiller-Vasas HC, kétszer a Hokiklub Budapest volt az ellenfél. Ezenfelül a Vasas elleni 5-0 kivételével viszonylag szoros eredmények születtek, szoros csatában. A romániai bajnokságban sem diadalmenet a gyergyóiak szereplése, az Erste Liga-szünetben a Galati kétszer legyőzte őket, majd a Sapientia U23 ellen sikerült javítaniuk. Egyelőre tehát adósak a jó teljesítménnyel és a jó eredményekkel az erős csapatok ellen, de mint minden sorozat, egyszer ez is véget fog érni.

Az újpestiek természetesen azon vannak, hogy ez ne ma történjen meg. A házigazdákhoz hasonlóan a lilák is négyes győzelmi szériában vannak, verték idegenben a Vienna-farmot, majd a Dunaújvárost, hazai jégen a DEAC-ot, végül Brassóban a Coronát. Kétszer is lenullázták az ellenfelüket, míg a másik két meccsen összesen három gólt kaptak. Szilassy Zoltán nagy hangsúlyt fektet arra, hogy csapata stabilan védekezzen, és az elmúlt négy mérkőzést követően a lilák visszakapaszkodtak ebben a műfajban a liga második helyére. Náluk kevesebb gólt összesen és átlagban is csak a Ferencváros kapott. Nyilvánvalóan jót tett az UTE védelmének, hogy visszatérhetett hosszú sérüléséből Nagy Nilan, és hogy Jed Rusk odaigazolt Miskolcról, továbbá, hogy Duschek érkezésével immár két első számú kapusuk van. Mindezeken felül úgy tűnik, mintha a szezont pocsékul kezdő Sikorcin is kezdene magára találni. Az újpesti közönségkedvenc a DEAC ellen három, a Brassó ellen még egy pontot hozott össze. A Gyergyó ellen az első, Megyeri úti meccs túlórás sikerrel ért véget lila szempontból.

“Elemeztük a Gyergyó legutóbbi mérkőzéseit – mondta Szilassy Zoltán vezetőedzője. – Egészen más struktúrájú csapat vár ránk, mint amilyen a Brassó volt. Sok ügyes játékosuk van, ezért nem téveszthet meg minket, hogy hol állnak a tabellán. Annál is inkább, mert egyszer már a saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy nem könnyű ellenük játszani. Ahogy visszatértek a sérültjeink, úgy stabilizálódott a játékunk. Örülök természetesen annak, hogy a legutóbbi négy meccsünket megnyertük, de továbbra sem a bajnoki tabellában gondolkodunk, hanem a mutatott játékban. Nagyon hosszú az idény, és aki valamit el akar érni, annak a rájátszásra kell a legélesebbnek lennie, addig kell finomítania a játékán. Jól ment a játék a Brassó ellen, és ez örömteli, hiszen nagyon erős csapatuk van. De azt a meccset el kell felejteni, csak a jó dolgokat szabad onnan magunkkal hozzuk a következő alkalomra. A Gyergyó ellen is ugyanarra a stabil, fegyelmezett védekezésre lesz szükség, mint amit a legutóbbi alkalmakkor mutattunk. A kiállításokra vigyáznunk kell, mert a Gyergyó nagyon jól játssza az emberelőnyöket.”

UTE-GYE_20180924-_TSH9441-900

fotó: TSH fotó

Gyergyói HK–UTE 6-2

   

Az Újpest elvesztette második erdélyi mérkőzését, a Gyergyó hatékony emberelőnyös játékával tartotta otthon a három pontot.

Az erdélyi turnéját brassói diadallal kezdő Újpest nem titkoltan hasonló folytatás reményében lépett jégre a négyes győzelmi szériában lévő Gyergyói HK otthonában. A mérkőzés a vendégek szempontjából nagyon rosszul indult, hiszen a 3. percben Csányi kapott 2+2 percet magas bottal való játékért, és ezt a hazaiak kegyetlenül kihasználták. Először egy perc elteltével Góga, majd a második fórban 44 másodperc után Kozma talált be Sila kapujába, és így először iratkozott fel a góllövők közé a szezon során. Ezt követően kiegyensúlyozott játék alakult ki, és pontosan négy perc múlva, szintén emberelőnyből Hebar szépített is. Szűk másfél perccel az első harmad vége előtt visszaállította a kétgólos különbséget a hazai csapat, miután Kozma duplázott. A második harmadot ismét rosszul kezdték a lila-fehérek, hiszen áthúzódó emberhátrányban a kezdő buli után 14 másodperccel Constantin lőtt gólt. Fél perc múlva Kiss-Rusk és Vorobjov akaszkodott össze, amiből az újpesti hátvéd jött ki rosszabbul, hiszen ő 2+2, ellenfele csak 2 perc büntetést kapott. A 32. percben növelte előnyét a hazai csapat, amelyben Ivácson Roland meglőtte első Erste Liga-gólját, korábban még pontja sem volt a 21 éves játékosnak. Ezt követően a gólok helyett a kiállítások potyogtak, de egyik fél sem tudott élni ezekkel. A harmadik játékrész elején ezúttal az újpestiek indultak villámrajttal, hiszen 42 másodperc elteltével Nemes faragott a hátrányból. Innentől kezdve a harmad derekáig alig játszottak a csapat teljes létszámban, folyamatosan fújták be a játékvezetők a kiállításokat mindkét oldalon. Az 50. percben ismét hozzáadtak egyet az előnyükhöz a gyergyóiak, miután Benedek duplázta meg szezonbeli góljai számát. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, így a győzelmével a Gyergyó feljött a táblázat hatodik helyére.

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 970 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Redai, Péter.
Gorjacsevszkih: 94,1% (Ruczuj)
K
Sila: 84,6% (Sági Máté)
Jezsov, Kozma, Tománek, Pesztunov, Constantin
1
Huba, Szaller, Sikorcin, Hebar, Ropret
Góga, Orbán, Vesutkin, Péter, Vorobjov
2
Rusk, Kiss, Nemes, Szalma, Kocsis
Nagy Cs., Ferencz Csibi, Barabás, Daradics, Csergő
3
Varga, Kovács A., Benk, Stefishen, Csányi
Elekes Darabont, Benedek, Ivácson
4
Nagy N., Mansson, Kovács S.
Vitali Donika, Novák Václav
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:37 GYE PP Góga Vesutkin Péter
2-0 04:21 GYE PP Kozma Constantin Pesztunov
2-1 08:21 UTE PP Hebar Kocsis Huba
3-1 18:39 GYE Kozma Vorobjov Vesutkin
4-1 20:14 GYE PP Constantin Tománek Pesztunov
5-1 31:37 GYE Ivácson Benedek Elekes Darabont
5-2 40:42 UTE Nemes Sikorcin Ropret
6-2 49:36 GYE Benedek Elekes Darabont
39 Kapura lövések száma 34
16 Kiállításpercek 42

A Gyergyói HK–UTE videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum