Behúzza-e a Gyergyó a hatodikat is?

   

A székelyföldi Erste Liga-újonc ötmeccses nyerő szériában van, de vasárnaphoz hasonlóan hétfőn is erős ellenfele lesz.

A szezon első másfél hónapjában sokat bukdácsoló Gyergyói HK menet közben elkapta a fonalat. Azok után, hogy a Sportklub 9-0-ra elgázolta október 29-én, egyszer csak elkezdett nyerni a csapat. Előbb 100 százalékos teljesítménnyel abszolvált egy bécsi–budapesti túrát, majd soron következő két hazai találkozóját is behúzta. Az igazsághoz tartozik persze, hogy az említett túrán az utolsó három helyezettel kellett megközdenie, és ezen a hétvégén is a szerényebb képességű Hokiklub Budapest volt az első ellenfele, ám az UTE 6-2 arányú legyőzése láttán-hallatán már sokan felkaphatták a fejüket. Ezen a találkozón külön is örülhettek a gyergyóiak annak, hogy olyan játékosaik is eredményesek voltak, akik eddig finoman szólva sem gólszerző potenciáljukról voltak híresek: duplázott a védő Kozma Zsolt, illetve betalált a negyedik soros Ivacson és Benedek is. Külön érdemes megemlíteni Mircea Constantint, aki az első sor tagjaként egyre ponterősebb játékot mutat, és az UTE ellen is 1+1-ig jutott. Az utóbbi hetek ilyetén szárnyalásának mindenesetre az lett a következménye, hogy a Gyergyói HK előrelépett az Erste Liga-tabella hatodik helyére, megelőzve a Dunaújvárosi Acélbikákat. A kép annyiban csalóka, hogy a székelyek hárommal több meccset játszottak eddig.

Ahhoz ugyanakkor, hogy a hatodik győzelem is meglegyen sorozatban, jelentős erőfeszítésekre lesz szükség Gyergyóban, hiszen a hétfő esti vendég a Corona Brassó lesz. Az a csapat, amelyről előre soha nem tudni, hogy melyik arcát mutatja majd. Greg Lindqvist tanítványai komoly győzelmekre és váratlan vereségekre is képesek bármikor, teljesítményük leginkább hektikusnak mondható. Ők is két találkozót abszolváltak ezen a hétvégén, előbb nullára kaptak ki az UTE-tól, majd nagyon simán elintézték a Hokiklub Budapestet. A mai összecsapás előtt annál is inkább nehéz jósolgatni, mert abszolút presztízsrangadónak számít. A két csapat eddig egyszer találkozott a szezonban – mármint az Erste Liga keretei között –, akkor a védekező játék minősége volt a meghatározó, 1-0-ra nyert Brassóban a Corona. Ez a kapusok csatája volt, mondta utána a gyergyói csapatmenedzser. Hogy ma kik döntenek – és kinek a javára –, közép-európai idő szerint fél 6-tól kiderül.

bragye

Fotó:

Gyergyói HK–Corona Brassó 1-4

   

Megszakadt a Gyergyói HK győzelmeinek sora, a Brassó a jól sikerült első harmaddal húzta be a meccset.

A hazaiaknál debütált az Erste Ligában a nemzetközi szünetben igazolt Vlagyiszlav Karpusz és Igor Bobcek – ők román bajnokin már játszottak –, a vendégeknél továbbra is hiányzott a csapatból Garrett Clarke. A Corona a 14. percben szerezte meg a vezetést Roberto Gliga révén, majd a nyitó játékrész végén hozzátett még két gólt, az egyiket Jereme Tendler, a másikat Péter Balázs jegyezte, utóbbi mindössze 7 másodperccel a szünet előtt született. A második felvonásban mindent megtett a szépítésért a piros-fehér gárda, de ez csak egyetlen találatra volt elegendő, amelyet Roman Tomanek lőtt. Az 1-3-as állás a végjátékig nem változott, amikor is a hazaiak Ruczuj Gellért kapust lehozva próbálták meg a szinte lehetetlent. 2-3 helyett azonban 1-4 lett e törekvésük vége, Gliga tette fel a pontot az i-re. A Gyergyó öt sorozatban megnyert meccs után szenvedett ismét vereséget, a Corona pedig felkapaszkodott a dobogóra, igaz, több találkozón van túl, mint közvetlen riválisai.

brasso

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 790 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Andre.
Ruczuj: 91,2% (Szakács)
K
Polc: 97,5% (Tőke)
Jezsov, Kozma, Tománek, Karpusz, Constantin
1
Peretyagin, Carlson, Tendler, Lidhammar, Gliga
Góga, Bobcek, Vesutkin, Péter Zs., Vorobjov
2
Dorofejev, Boriszenko, Tranca, Péter B., Zsók
Nagy Cs., Ferencz Csibi, Barabás, Benedek, Csergő
3
Bors, Nagy I., Mihály Á., Molnár Zs., Bíró G.
Elekes Darabont, Ivácson
4
Bíró O., Bíró M., Mihály E., Molnár Z., Vasile
Vitali Donika, Novák Václav
E
Lindqvist Greg Kjell
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:17 BRA Gliga Tendler
0-2 17:02 BRA Tendler Carlson
0-3 19:53 BRA Péter B. Nagy I. Tranca
1-3 28:04 GYE Tománek Péter Zs. Constantin
1-4 58:18 BRA EN Gliga
40 Kapura lövések száma 35
2 Kiállításpercek 6

Roman Tomanek nagyon szép gólt lőtt

 

Ez azonban nem sokat ért a Corona négy találatával szemben. A Gyergyó–Brassó meccs góljai.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR ÉLŐ
VB18 16:30 JPNHUN INFO
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum