Magabiztos DEAC várja a fiatal Vasast

   

Kétszeresen is van miért javítania a Debrecennek a Schiller-Vasas HC ellen.

Egyrészt legutóbbi két mérkőzésén vereséget szenvedett a DEAC, másrészt a bajnokság nyitányán a Vasas megtréfálta a Derék utcában,  amikor is túlórára kényszerültek. Azóta a csapat a vártnál is jobb teljesítményt nyújtva a szezon egyik kellemes meglepetésévé vált. Az előző idényben Dunaújvárosból menesztett David Musial az idén összehasonlíthatatlanul sikeresebb, mint a Duna partján, és a nem kis részben szintén az Acélbikáktól igazolt játékosoknak sem kellett sokat dolgozniuk azon, hogy összeszokjanak. A 2017 nyarán becsődölt DHK romjain felépült új DEAC, úgy tűnik, jól gondolkodott, amikor az elődcsapat korábbi játékoskeretére alapozta terveit. Azok közül pedig, akik sem DHK-sok nem voltak korábban, sem Dunaújvárosban nem játszottak együtt, Hetényi Zoltán leigazolása bizonyult a legjobb húzásának. A válogatott hálóőr parádézik a kapuban. Az összeszokott mag és a jó kapus pedig olyan alapot jelent, ami az élcsoportba repítette a fekete-fehéreket.

A Schiller-Vasas HC ezzel szemben bevallottan tesztcsapattal játszik ebben az idényben. A nyáron kiöregedett volt U20-asok adják a csapat gerincét, hozzájuk néhány olyan játékost hoztak, akik korábbi csapataikban nem kaptak vezető szerepet. Egyelőre ez a mix az utolsó helyre jó, úgy is, hogy olykor kifejezetten biztató dolgokat is látunk a csapattól. Mindez azonban csak egyetlen, túlórában megszerzett győzelemre volt elég eddig, emellett még 4 mérkőzésen szerzett pontot a Vasas. Így a mezőnyben egyedüliként nem örülhettek három pontnak egy találkozójukat követően sem. A legnagyobb gondjuk, hogy rendkívül gyenge a támadópotenciáljuk. Alig lőnek kapura, és azt is messze a legrosszabb hatékonysággal teszik. A mezőnyből egyedüliként nem érik el a kétgólos átlagot, 1,68-nál tartanak meccsenként. Eddig lejátszott találkozóik felén nem jutottak túl az egy lőtt gólon, márpedig így rendkívül nehéz nyerni. A Hetényi Zoltánnal megerősített Debrecen ellen sem lesz könnyű dolguk, de amíg a támadójátékon nem tudnak javítani, addig csak véletlenszerű sikerekre számíthatnak.

DEB-VAS_20180911-900

fotó: DEAC

DEAC–Schiller-Vasas HC 2-0

   

Szoros védekezés és kevés gól – egyik csapat sem hazudtolta meg önmagát a debreceni Erste Liga-mérkőzésen.

A hazaikanál ezen az esén debütált az Erste Ligában a 2000-es születésű Andrej Markov, aki csupán névrokona az Ak Barsz Kazany több mint 1000 NHL-meccset játszott zsenijének. A 18 éves bekk az első sorban kapott szerepet, és bizonyára jól tette a dolgát, hiszen nem kapott gólt a csapata. Amely ezzel szemben lőtt kettőt: az első harmad legelején Németh Attila, a 39. percben Jakub Izacky volt erefdményes, és ezzel ki is alakult a 2-0-s végeredmény. A DEAC tartja a harmadik helyet a ligában, a Sportklub elhúzott, a Brassó ott van ugyanannyi ponttal, hogy a többiek fel tudnak-e zárkózni, idővel kiderül. What is the best brand of cbd oil USA particularly for stress and anxiety?

Lőtt gól nélkül nem sok esélyünk van

 

Mestermérleg a DEAC–Schiller-Vasas HC mérkőzés után.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 510 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Sipos, Pálkövi.
Hetényi Z.: 100% (Gönczi)
K
Tóth: 95,7% (Koitmaa)
Behal, Markov, Németh, Kulesov, Berta
1
Bukor, Inglis, Bödök, Csiki, Schmál
Vuorijarvi, Kovács, Turcotte, Izacky, Salló
2
Tornyai, Surányi, Szlama, Pápa, Czakó
Hetényi P., Antal, Silló, Molnár, Hári
3
Bálint, Seregély, Fliszár, Turbucz, Gágyor
Erdei, Szokolov, Vincze, Márton
4
Belényesi, Kováts, Lőczi, Székely-Mádai, Varga
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:37 DEB Németh Kulesov Berta
2-0 38:19 DEB SH Izacky Vuorijarvi Turcotte
47 Kapura lövések száma 33
10 Kiállításpercek 2

A DEAC–Schiller-Vasas góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum