Az első után a másodikat fogadják a Titánok

   

Pénteken az FTC-Telekommal nagy meccset játszottak a fehérvári fiatalok, vasárnap az SC Csíkszereda lesz az ellenfelük.

Joakim Lundström bemutatkozott az Erste Ligában. A csíkszeredaiak újdonsült svéd hálóőre a bécsi farmcsapat ellen volt kezdő, azok után, hogy Budapesten csatlakozott a társakhoz. Az első összecsapás jól sikerült számára, 39 lövésből két gólt kapott, ami közel 95%-os teljesítmény. Erre a formára szükség lesz a Fehérvári Titánok ellen is, hiszen bár Fejér megye székhelyének csapata 30 ponttal van lemaradva az erdélyiektől, és csak a tabella 8. helyén áll, igencsak gólképes társaságról beszélünk. 72-szer találtak be eddig Kiss Dávid fiai, ami nem lebecsülendő teljesítmény, hiszen az eggyel előttük álló Gyergyó 67-et, az UTE 77-et, a DAB és a Brassó is 80-at lőtt csak. A fehérvári mutatóban kitüntetett szerepe van Jack Lewisnak, a kanadai csatár 17 meccsen 13 gólt, 23 pontot szerzett, de ki kell emelni a magyar fiatalokat is, Kiss Patrik 20 évesen pont/meccs átlag felett megy, a csíkszeredai születésű, 19 éves Mihály Ákos pedig 19 meccsen 17 egységet termelt.

titscc

Ennek a hármasnak azonban eddig éppen a Csíkszereda ellen nem ment a pontszerzés, az idei három meccsen Mihály lőtt egy gólt, Kiss adott egy gólpasszt, a fehérváriak 17-et kaptak, 9-et lőttek. Ez ki is jelöli, hogy a játék melyik elemében kell javulniuk ahhoz, hogy pontot szerezzenek az Erste Liga második helyén álló csapattal szemben. Ami nem lesz könnyű, hiszen a liga leggólképesebb csapata érkezik hozzájuk, a  a Sportklub 22 meccsen összehozott 108 találata félelmetes mutató. A prímet Becze Tihamér viszi ebben, ő 19 gólnál és 34 pontnál jár, de Radim Valchar sem kevésbé veszélyes a maga 16 góljával és 36 pontjával. Nem lenne meglepő, ha Beczét a magyar válogatottnál is számításba vennék a következő tornákon, hiszen mindössze három mérkőzésen nem szerzett pontot, a legutóbbi négyen 2 gólt lőtt, további 5-nél előkészítő volt. A Csíkszereda csapatánál továbbra is ideiglenes megoldásként Hozó Levente áll a kispadon, miután elküldték Leo Gudas vezetőedzőt.

A Titánok a ligaelső után a második helyezettet fogadják tehát, vagyis nincsenek könnyű szériában. Biztató lehet a szurkolók számára, hogy pénteken a Ferencváros ellen nem álltak messze a pontszerzéstől, igencsak megnehezítették a győzelmi széria megnyújtását a zöld-fehérek számára, és csak üres kapura elért találattal kaptak ki 4-2-re. Annak a meccsnek a tapasztalatai minden bizonnyal igen hasznosak lesznek a Sportklub elleni taktika kidolgozásában és megvalósításában is, estére meglátjuk, mennyi tanulási potenciál van a fiatal csapatban.

Fehérvári Titánok–Csíkszereda 2-4

   

A Csíkszereda Valchar vezérletével begyűjtötte mind a három pontot, de a Titánok az éllovas FTC-Telekom után a tabella másodikját is megszorongatták.

Jól álltak bele a meccsbe a csapatok. Egy perc sem telt el, amikor már mindkét kapus bemutatott egy-egy bravúrt. A 3. percben a Titánoké volt az első emberelőny, Győrffy ült ki a büntetőpadra, mégis a vendégek veszélyeztettek. A fór végén hazai helyzet is akadt, Szita kotorászott veszélyesen Lundström előtt, végül a kapusé lett a pakk. A 8. percben a Sportklub is emberelőnybe került. Flintáék jobban oldották meg a speciális játékhelyzetet: Taratuhin középre tett korongját Valchar lőtte a hálóba (0-1). Lendületben maradt a Csíkszereda, főként a fehérvári harmadban folyt a játék. Kornakker több nagy védést bemutatva tartotta meccsben csapatát. A sok helyzetet hozó első felvonás hajrája a Titánoké volt. Előbb Kiss Patrik közelijét fogta Lundström, majd Szabó Bence távolija is elakadt a svéd hálóőr mamutjában.

A második játékrész elején is támadásban maradtak a Titánok, komoly energiát fektettek az egyenlítő gól megszerzésébe. Ebben a nagyon aktív Kiss Patrik, Lewis, Mihály Ákos trió járt az élen. Lundström azonban áthatolhatatlan falként tornyosult a fehérvári támadók fölé, Reiter gólba tartó kék vonalas bombáját is védte. A 29. percben kontráztak a vendégek, Mihnov a kapuvasat találta telibe. A harmad második fele már kiegyenlítettebb játékot hozott. A kapusok továbbra is parádéztak, a számtalan helyzet ellenére sokáig nem változott az eredmény. A 39. percben nem mindennapi körülmények között megduplázta előnyét a Csíkszereda. Az első két próbálkozást Kornakker hárította, majd a gólvonalon Szabó Bencében akadt el a korong. A fehérvári kapus a jégen fekve a negyedik lövést is fogta, végül az emberek sűrűjében Valchar eszmélt a leggyorsabban és a kapuba csúsztatott (0-2). A harmadot Mihnov újabb kapuvasa zárta.

Gyors fehérvári góllal kezdődött a harmadik harmad: Szita kipattanója Madácsiról csorgott a gólvonalon túlra (1-2). A 43. percben Bíró Tamás szabálytalanul a palánkra lökte Kiss Rolandot, tettéért 2+10 perces büntetést kapott. A Titánok 7-ese mozdulatlanul elterült a jégen, az orvosi stáb segítségére is szükség volt. Szerencsére nagyobb volt az ijedtség, mint a baj. Pár perc ápolás után a hátvéd saját lábán ment az öltözőbe. Az emberelőnyt a 45. percben Bennett váltotta gólra (2-2). Két percre rá csíkszeredai fór következett, Papp Szabolcs újra előnyhöz juttatta övéit (2-3). A harmad második felére elállt a góleső. Továbbra is nagy energiával, sok helyzetet kialakítva játszottak a csapatok, a parádézó kapusoknak köszönhetően a hajráig nem esett újabb gól. A fehérváriak mindent megtetettek az egyenlítésért, a végén Kornakker is lekorcsolyázott, de Valchar korongot szerzett és üres kapus góllal pontot tett egy remek hokieste végére (2-4).

Tudtuk, hogy nagy mérkőzés előtt állunk

 

Vezetőedzők a Titánok–Sportklub mérkőzésről.

Kiss Dávid, Fehérvári Titánok: “Az első harmad nem igazán tetszett, aztán a második harmadban változtattunk ezen, küzdöttünk, és jobban is ment a játék. A Ferencváros ellen kétgólos hátrányból tudtunk visszakapaszkodni, ez ma is megtörtént, ezeket pozitívumként tudjuk továbbvinni a következő mérkőzésekre.”

Hozó Levente, SC Csíkszereda: „Tudtuk, hogy nagy mérkőzés előtt állunk, a Fehérvár hajtós csapat, amely 60 percen keresztül korcsolyázik, de az első és a harmadik harmadban föléjük tudtunk kerekedni.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 450 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Kedves, Sindel.
Kornakker: 91,2% (Szeles)
K
Lundström: 93,3% (Onodi)
Beukeboom, Láday, Lewis, Mihály, Kiss P.
1
Sulakov, Salló, Panov, Mihnov, Részegh T.
Reiter, Szabó B., Madácsi, Szita, Bennett
2
Flinta, Papp, Becze, Valchar, Taratuhin
Kiss R., Vas, Hamvai, Császár, Mazzag
3
Györfy, Gecse, Fodor, Bíró, Rokaly N.
Sándor F., Vizi
4
Egyed, Farkas, Antal, Casaneanu, Horváth L.
Kiss Dávid
E
Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:16 SCC PP Valchar Taratuhin Gecse
0-2 38:53 SCC Valchar Becze Flinta
1-2 41:27 FHA Bennett Madácsi Szita
2-2 44:06 FHA PP Bennett Kiss P. Lewis
2-3 47:35 SCC PP Papp Becze Taratuhin
2-4 59:50 SCC EN Valchar Becze
30 Kapura lövések száma 35
4 Kiállításpercek 18

A Titánok–Sportklub videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum