Alighanem gólzáporra készül a Corona

   

A Hokiklub Budapest ellen javíthat hazai vereségét követően a brassói csapat.

Öt győzelmet követően az UTE lenullázta a Coronát a pénteki játéknapon. A mérkőzésen ismét előjött a korábbi betegség, képtelen voltak betalálni az újpesti kapuba a brassóiak. Ez volt a harmadik meccsük, amikor egy gólt sem ütöttek, ezenkívül még négy alkalommal jutottak mindössze egyig. Ez azt jelenti, hogy eddig lejátszott mérkőzéseik harmadán vészes gólképtelenségben szenvedtek. Ehhez képest megsüvegelendő, hogy mégis 80 találatnál tartanak. Ez úgy jött össze, hogy a Ferencváros, Csíkszereda, DEAC, UTE, Dunaújváros ötösnek lőtt kevés – és a tőlük kapott sok – gólt a Vienna, Vasas, Hokiklub trióval szemben kompenzálták. Ellenük eddig hétszer játszottak, és mindössze 8 gólt kaptak, miközben 36-ot lőttek. Vasárnap ebből a trióból kapnak ellenfelet, mégpedig a mezőny statisztikailag leggyengébb védelmével rendelkező Hokiklub Budapestet.

A 10. helyen álló HKB kapta a legtöbb gólt a szezonban, 20 mérkőzésen 99-szer találtak be a hálójukba, így ha az erdélyi túra előtt Dusan Kapusta által említett kisebb csodát szeretnék megvalósítani, akkor elsősorban a védelmet kell rendbe szedniük. Elsősorban a határozottság hiányzik a KMH-játékosokból, ezt legutóbb Pesztunov góljánál is láthattuk. Az orosz játékos négy juharleveles között mehetett el zavartalanul a kapuig. Ráadásul rengeteg lövést is kapnak, az egész mezőnyben a legtöbbet, viszont keveset lőnek ők maguk. Ehhez képest 52 szerzett góljuk még egész jónak is mondható. Egyéni teljesítményekre lefordítva azt látjuk, hogy a csapatból az egy szem Lévai Máté kivételével mindenki masszív mínuszban van, a korábban kiemelkedően jól álló Szécsi Patrik például 8-at rontott utolsó két meccsén. A liga góllövőlistáját vezető Jereme Tendlerrel megerősített Brassó ellen valamit ki kellene találnia a Dusan Kapusta–Gröschl Tamás edzőpárosnak, hogy ne gyűljenek ilyen tempóban tovább a mínuszok.

A két csapat eddig egy mérkőzést játszott egymással, a Tüskecsarnokban a Brassó 7-2-re nyert úgy, hogy azt követően Greg Lindqvist arról beszélt: a szezon legrosszabb játékát nyújtotta csapata.

KMH-BRA-900

fotó: KMH

Brassó–Hokiklub Budapest 5-1

   

A brassóiak a légiósaik vezetésével, gyakorlatilag végig dominálva magabiztosan győzték le a fővárosiakat.

A Brassó már a mérkőzés 33. másodpercében megszerezte a vezetést, Anders Lindhammar talált be Hajek Márk kapujába. A hazaiak az első harmadban kivédekeztek egy emberhátrányt, aztán a 15. percben Szergej Dorofejev meglőtte a második Corona-gólt. A középső húsz percben a kék-sárgák kihagytak egy fórt, ám a következő kettőt már nem: előbb Cody Carlson, aztán Jereme Tendler szerzett emberelőnyös találatot. A 36. percben pont kiegészültek a hazaiak, amikor Szűcs István Gábor megszerezte a Hokiklub Budapest szépítőgólját. A záró felvonásban egyetlen találat esett, Molnár Zsombor emberhátrányban állította be az 5-1-es végeredményt.

A Brassó hétfőn a Gyergyói HK-val játszik rangadót, míg a HKB pont nélkül tér haza kétmeccses túrájáról.

Majdnem ötször annyit lőttünk kapura

   

Szakvezetők a Brassó–Hokiklub mérkőzést követően.

Greg Lindqvist vezetőedző, Corona Brassó: „Nem játszottunk túl jól, figyelmetlenek voltunk, sokszor veszítettük el a korongot, de majdnem ötször annyit lőttünk kapura, mint az ellenfél. A célunk a három pont volt, és ezt sikerült is megszerezni.”

Gröschl Tamás másodedző, HK Budapest: „Fiatal csapatunk van, és az ellenfél többet tett a győzelemért. Bizonyos pontokon ez könnyű meccs volt a Brassó számára. Többet vártam az első sorunktól. Végül a jobb csapat nyert, gratulálok Greg Lindqvistnek, megérdemelték a győzelmet.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 800 néző. Játékvezetők: Mihai, Mihai, Bandi, Andre.
Tőke: 94,1% (Polc)
K
Hajek: 91,7% (Kiss)
Peretyagin, Carlson, Tendler, Lidhammar, Gliga
1
Szécsi, Orbán, Egyed, Petres, Szappanos
Dorofejev, Boriszenko, Tranca, Péter, Zsók
2
Lakatos, Csíki, Kovár, Godó, Szűcs
Bors, Nagy, Mihály Á., Molnár Zs., Bíró G.
3
Lévai, Jancsó, Köllő, Albert, Németh
Bíró O., Bíró M., Mihály E., Molnár Z., Vasile
4
Bernáth, Berendi, Horváth, Izsák
Lindqvist Greg Kjell
E
Kapusta Dusan, Gröschl Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:33 BRA Lidhammar Gliga Carlson
2-0 14:03 BRA Dorofejev Péter Zsók
3-0 29:18 BRA PP Tendler Carlson Peretyagin
4-0 33:13 BRA PP Tendler Tranca Peretyagin
4-1 35:29 HKB Szűcs Jancsó Petres
5-1 46:57 BRA SH Molnár Zs. Zsók Nagy
60 Kapura lövések száma 17
10 Kiállításpercek 24

A Brassó–Hokiklub Budapest góljai

   

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum