Az UTE visszavágna két vereségéért Brassóban

   

Egyik csapat eddigi teljesítménye sem nevezhető konzisztensnek.

Az élcsoport erőviszonyainak tisztázása szempontjából is fontos rangadót játszik egymással a Brassó és az UTE. Az Erste Liga idei szezonjában eddig a mezőny erősebbik felét alkotó hat csapatból négy – a Sportklub, a DEAC, az UTE és a Brassó, de különösen utóbbi három – viszonylag szoros kötelékben repül. A mostanra tőlük kissé elhúzó Ferencvárost követve éles versenyt vívnak. Egymás elleni mérkőzéseiken a Szereda 60%-os, a DEAC és az UTE 50% körüli, a Brassó közel 40%-os teljesítményt nyújtott. Az így megszerzett pozíciókat árnyalja tovább a többiek elleni teljesítmény. A következmény: a Csíkszereda 15 vesztett ponttal áll a második helyen, a több meccsnél tartó Brassó 22 vesztett ponttal harmadik, a DEAC 20-szal negyedik, az UTE 21-gyel ötödik. Négyük versenyét alulról figyeli a Dunaújváros, amely kissé leszakadt tőlük, de az alapszakasz második felében ezt a hátrányt még ledolgozhatja. Így a Brassó–UTE meccs tétje az is, hogy közelebb tudnak-e férkőzni a lilák a Farkasokhoz, vagy a házigazdák komolyabb előnyre tesznek szert.

Mindkét csapatnak voltak jobb és rosszabb meccsei az alapszakasz folyamán, nem igazán mondható konzisztensnek eddigi teljesítményük. A Brassó például kapott ki Fehérváron 7-2-re, de előmozdította a Csíkszereda edzőváltását is, amikor 8-3-ra legyőzte a nagy riválist, hogy másnap aztán csak büntetőkkel győzze le ismét csak a Titánokat. A Corona ezzel együtt legutóbbi 5 mérkőzésén veretlen tudott maradni, és ebben a sorozatban ott van az Újpest legyőzése is a Megyeri úton. A Brassó nem tétlenkedett az elmúlt napokban sem, a román bajnokság keretei között a Galati legyőzésével melegített a pénteki rangadóra szerdán. A meccs embere a kanadai védő, Cody Carlson volt, aki 3 góllal és 2 gólpasszal vette ki a részét a hosszabbításban aratott 8-7-es győzelemből.

Az UTE legutóbb két rangadót nyert meg, előbb a nemzetközi szünet előtt Dunaújvárosban, utána otthon a DEAC ellen. Az Acélbikák elleni mérkőzésen főként a shutoutnak és a megszerzett három pontnak lehetett örülni, a játék döcögött. Úgy tűnik, a szünetben viszont a játékosoknak sikerült feltöltődniük, a DEAC ellen rég látott magabiztossággal szerezték meg a győzelmet. Az újpesti szurkolók most alighanem azt kívánják, hogy ez a lendület legyen a kiindulópont a szezon hátralevő mérkőzéseihez. A szurkolók örülhettek Ladislav Sikorcin teljesítményének is. A honosított játékos ebben az idényben elég visszafogott teljesítményt nyújt, sérülések és betegség is akadályozta. Ám a DEAC ellen egyértelműen a legjobb idei meccsét produkálta, 2 gólt lőtt, gólpasszt is adott, 50%-kal megnövelve eddigi találatai-asszisztjai számát.

“Az Újpestnek nagyon erős kerete van – mondta blogunknak Greg Lindqvist, a Brassó vezetőedzője. – Papíron a legjobbak közé tartoznak, de ahogy nekünk, úgy nekik sem jött ki a lépés minden meccsen. Valamiért sokat küszködtek, sok pontot vesztettek. De előbb-utóbb ki fog jönni belőlük, amit tudnak. Legutóbb a Debrecen ellen már magabiztosan játszottak, fontos győzelmet arattak. Nagyon nehéz ellenfél vár tehát ránk, de szerencsére a mi csapatunk sem rossz. Igyekezni fogunk megnehezíteni az újpesti játékosok életét. Eddigi mindkét meccsünket megnyertük, Brassóban szorosan, Újpesten nagyobb különbséggel, így a játékosaim tudják, hogy megoldható a feladat. Nagyon szoros mérkőzést és kemény csatát várok.”

“Örömteli volt a Debrecen elleni győzelmünk – mondta Szilassy Zoltán, a lilák vezetőedzője. – A fiúk végig türelmesen és a megbeszélteket betartva játszottak. Amikor hátrányban voltunk, akkor sem kezdtek el türelmetlenkedni. Végre jó volt a speciális játékunk is. Nagyon fontos két mérkőzés vár ránk, amelyeken a Debrecen elleni összecsapásra építve szeretnénk folytatni a jó sorozatot. A Brassó tele van jó játékosokkal, hasonló a karakterük, mint a Debrecené. Sok a jó lövőkészségű és gyors hokisuk, nem szabad teret hagynunk nekik. A korongvesztésekre is oda kell figyelnünk, ki kell zárnunk a gyors ellentámadásokat. Ezen kívül a Brassó hátvédei között több nagy lövőerejű, remek technikájú játékos is van, nem szabad hagyni, hogy távolról zavartalanul lőhessenek. Szeretnénk visszavágni az eddigi két vereségekért, nem akarunk olyan meglepetésbe beleszaladni, mint legutóbb a Megyeri úton.”

BRA-UTE_20181014-CSC_0089-900

fotó: Corona Brassó (Victor Grigore)

ASC Corona Brassó–UTE 0-3

   

Az újpestiek a szlovén légiósaik vezetésével kapott gól nélkül nyertek Brassóban, sikerükkel 2 pontra megközelítették legyőzött ellenfelüket.

A mérkőzés nyitó harmada a kapusokról szólt, Polc és Sila egyaránt 8-8 lövést védett, utóbbi kapus vezetésével az UTE kivédekezett három emberelőnyt. A második felvonás elején eljött az első újpesti előny, ami kihasználatlanul maradt. A 32. percben Phil Kiss góljával a lila-fehérek megszerezték a vezetést, aztán a játékrész végén Andrej Hebar emberelőnyös találatával már 2-0-ra vezetek a vendégek. A záró húsz perc 1-1 kimaradt emberfórt hozott, végül bő 3 perccel a vége előtt lekorcoslyázott Polc. A Brassónak nem jött össze a szépítés, sőt Anze Ropret egy üres kapus góllal beállította a 3-0-s végeredményt, Sila 25 védéssel ért el shutoutot.

Az UTE a legutóbbi 4 mérkőzésén 3 gólt kapott, szombati diadalával 2 pontra megközelítette a 4. helyen álló brassóiakat.

braute-2017

Fotó: ASC Corona Brassó

Ezen az estén csak az UTE tudott gólt lőni

 

Mestermérleg a Brassó–UTE rangadót követően.

Greg Lindqvist vezetőedző, Corona Brassó: “Jó mérkőzés volt, amelynek egyes szakaszaiban, különösen az első harmadban és a második játékrész első felében jól is játszottunk. Megvoltak a lehetőségeink, de ezen az estén csak az UTE tudott gólt lőni, mi nem. Márpedig ha nem lövünk gólt, akkor értelemszerűen nem is tudunk nyerni, és ezúttal az újpestieknek voltak jobb lehetőségeik. Nincs időnk arra, hogy mérgelődjünk az eredmény miatt, 48 órán belül újra jégre lépünk, máris el kell kezdenünk a felkészülést arra a mérkőzésre.”

Szilassy Zoltán vezetőedző, UTE: “Nagyon örülök a három pontnak. Ez volt az egyik legjobb meccsünk itt Brassóban, gratulálok a játékosoknak, kezdve a kapusokkal. Jó volt a sebességünk a jégen, megvoltak a remek helyzeteink a góllövéshez, és jól is játszottunk. Nem volt könnyű dolgunk, nagyon jó csapat az ellenfelünk, éppen ezért különösen értékes ez a mostani győzelmünk.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 500 néző. Játékvezetők: Mihai, Mihai, Bandi, Andre.
Polc: 93,5% (Tőke)
K
Sila: 100% (Sági Máté)
Peretyagin, Carlson, Tendler, Lidhammar, Gliga
1
Huba, Szaller, Sikorcin, Hebar, Ropret
Dorofejev, Boriszenko, Tranca, Péter, Zsók
2
Rusk, Kiss, Benk, Stefishen, Csányi
Bors, Nagy I., Mihály Á., Bahensky, Bíró G.
3
Varga, Kovács A., Nemes, Szalma, Kocsis
Bíró O., Molnár Z., Mihály E., Molnár Zs., Vasile
4
Nagy N., Mansson, Kovács S.
Lindqvist Greg Kjell
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 31:12 UTE Kiss Stefishen Rusk
0-2 37:33 UTE PP Hebar Sikorcin Kocsis
0-3 57:33 UTE EN Ropret Hebar Huba
25 Kapura lövések száma 32
6 Kiállításpercek 8

A Brassó–UTE videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum