A Titánokoknak újra karaktert kell mutatniuk

   

A Fehérvár-farm és az FTC-Telekom ebben a szezonban még nem játszott egymással.

“Változtatnunk kell a hozzáálláson a következőkben” – nyilatkozta Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője a Vienna Capitals II-től elszenvedett hazai vereséget követően. A megváltozott hozzáállást első alkalommal a listavezető ellen mutathatják meg a játékosok. Szép feladat, a Ferencváros ugyanis igen nehéz ellenfél, amely mindössze 8 pontot vesztett, és 7 egységnyi előnnyel vezeti az Erste Liga mezőnyét. Október vége óta kisebb hullámvölgyben vannak a Titánok. A Brassó nagy különbségű legyőzését követően ugyan pontot loptak Újpestről és Brassóból, valamint vállalható vereséggel távoztak Csíkszeredából, viszont két fájó vereség is becsúszott, ráadásul hazai pályán. Előbb a Hokiklub Budapest, majd a Vienna-farm győzte le a náluk magasabbra taksált Titánokat. Két olyan meccset buktak el tehát, amelyeken valószínűleg pontszerzéssel számoltak. Kiss Dávid vezetőedző legfontosabb feladata így az, hogy rendet tegyen a fejekben.

Ezúttal a HKB-nál és a Viennánál jóval erősebb ellenfél érkezik. A Ferencváros 18 egymás után győztesen megvívott mérkőzéssel a háta mögött jön, úgy, hogy ebben a szezonban még minden meccsén szerzett pontot. Remekül sikerült a keret megújítása, az új igazolások egytől egyig hozzátesznek a csapat eredményéhez. Walls hozza, amit Brassóban megszoktunk tőle, remekül pótolja az épp Brassóba távozott Tendlert. Tóth Adrián és Nagy Gergő is igazi pontgyárosok lettek. Hármójukon kívül a két Fitzgerald iker és Switzer is pont/meccs fölé jutott, igaz, közülük sajnos ketten is sérültek. Ami a védőket illeti, Hegyi Ádám a 2012/13-as idény óta nem volt ennyire magabiztos, mint most. Jászai Dávid egészen biztosan a legjobb felnőtt szezonját futja az eddigi négy közül, lassan annyi pontnál jár, mint az előző háromban összesen, és ehhez +14-es mutató társul. Az első felnőttszezonját játszó két játékos, Boros Dániel és Sarcia Antonino is remekül mutatkozott be, előbbi a HKB ellen szerdán első bajnoki gólját is megszerezte. Remek érzékkel nyúlt tehát az ezen a szinten ugyancsak idén debütáló vezetőedző, Fodor Szabolcs a csapathoz. Bár minden sorozat meg fog szakadni egyszer, arra tippelünk, hogy nem Székesfehérvár jelenti majd a zöld-fehérek pontszerző szériájának végét.

Kiss_David-900

fotó: Fehérvári Titánok, Soós Attila

Fehérvári Titánok–FTC-Telekom 2-4

   

Sorozatban 19. győzelmét nagy csatában szerezte meg az Erste Liga listavezetője.

Mindkét csapat erősen kezdett, amiből kifejezetten jó első tíz perc kerekedett. Kornakerré volt az első komoly védés, a másik oldalon Mihály Ákos tornáztatta meg Aranyt, majd Kiss Roland átadását nem tudta megszelídíteni Császár, így odalett a fehérvári helyzet, megint a túloldalon Hegyi Ádám passzát Pozsár nem bírta gólra váltani. Nemcsak az iram volt kiváló, helyzet is akadt bőven. A Ferencváros belőtt korongjai állandó veszélyt jelentettek a hazai kapura. A 11. percben nagy forgalom alakult ki a Titánok kapuja előtt, végül felszabadítottak a bekkek. A kemény, de sportszerű harmad első kiállítást érő szabálytalanságát Beukeboom követte el. Érett a Fradi vezető gólja: előbb Fitzgerald ütött el ziccerben a korong felett, majd Kornakker védéseivel őrizte a nulla-nullát a fehérvári csapat. Egyenlő létszámnál Lewis szép mozdulattal, korcsolyával maga elé tette a pakkot, amivel rögtön létszámfölényt alakított ki, az átadásába viszont hiba csúszott. Pavuk tarolta le Ládayt 2+10 perces büntetést érően. A Titánok is jól játszották meg a fórt, Madácsi közelijénél és Láday beleérésénél is Arany-bravúrra volt szükségük a fővárosiaknak. A kiegyenlített játékot hozó nyitó harmad góln élküli döntetlennel zárult.

A középső játékrész az előzőhöz hasonló iramú, harcos játékkal indult. A 23. percben megszerezte a vezetést a bajnoki éllovas. Szabó Bence ült a büntetőpadon, több kimaradt helyzet után Nagy Gergő közelebb lopta magát, majd a kapuba lőtt (0-1). Lendületben maradtak a vendégek, Kornakker bravúrjai tartották a lelket a Titánokban. Egészen a harmad feléig, amikor Fitzgerald szerzett korongot, szép csellel elfektette a kapust és a hálóba emelt (0-2). Fokozta a tempót, uralta a meccset az FTC-Telekom. A 34. percben Nagy Gergő is szólózhatott, és ő sem hibázta el a ziccert (0-3). A harmadik vendéggól után visszaesett az iram. A Fehérvár próbálkozott becsülettel, Vizi és Császár is kihagyott egy-egy helyzetet, így nem csökkent a különbség. Egészen az utolsó percig, amikor Madácsihoz került a korong, aki másodjára a gólvonal mögé kotorta azt (1-3). A harmad Karmeniemi szabálytalanságával és egy kisebb összekapaszkodással zárult, de a játékvezetők gyors közbeavatkozásának köszönhetően bunyó nem lett az esetből.

Titánok-emberelőnnyel folytatódott a mérkőzés, Roczanov is kiment, 1 perc 17 másodpercig öt a háromban támadhattak Kiss Patrikék. Arany vezérletével jól zárt a zöld-fehér retesz, kivédekezték a kettős hátrányt. A 45. percben, egyenlő létszámnál Bennett közelijét is mellé tolta a meccs egyik legjobb teljesítményét nyújtó ferencvárosi hálóőr, akit az 54. percben utolért a kapussors: bevédte Láday kék vonalas bombáját (2-3). A nagy szívvel küzdő hazaiak második góljával nyílt lett a hajrá. Két perccel a vége előtt Mazzag takarásból leadott lövésénél Arany javította korábbi bakiját. Kiss Dávid vezetőedző időt kért, lehívta kapusát, hat az öt ellen támadtak a Titánok. Közel is jártak a 3-3-hoz, amikor egy harmadból kitett korongra Pavuk lecsapott, és üres kapus góllal lezárta a mérkőzést (2-4).

A Ferencváros megszerezte sorozatban 19. győzelmét, de ehhez minden tudására szüksége volt a jól játszó Titánokkal szemben. Nem véletlen, hogy a remek meccs végén mindkét szurkolótábor vastapssal köszönt el övéitől.

nagygergo

fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

Így kellett volna játszanunk a Bécs ellen is

 

Vezetőedzők a Fehérvári Titánok–FTC-Telekom találkozót követően.

Kiss Dávid, Fehérvári Titánok: “Elégedettebb vagyok, mint a legutóbbi mérkőzésünk után, így kellett volna játszanunk a Bécs ellen is. Sajnos két buta hiba okozta a vesztünket, illetve az, hogy a harmadik harmad elején a kettős emberelőnyt nem tudtuk kihasználni. Ezt leszámítva elégedett vagyok a teljestményünkkel.”

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: “Azt kaptuk, amit vártunk és amire számítottunk, a fehérvári csapat nagyon jó erőkből álló gárda. Sok fiatal játékosuk van, akik végig tudják korcsolyázni a hatvan percet, kiegészítve jó külföldi hokisokkal, tudtuk, hogy nem fogják könnyen adni magukat, jó mérkőzésre készültünk. Ez be is bizonyosodott, az utolsó percig nyílt volt a találkozó, ki-ki meccs lett belőle, és nagyon örülünk, hogy sikerült nyernünk.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 320 néző. Játékvezetők: Juhász, Juhász, Kedves, Pálkövi.
Kornakker: 88,9% (Szeles)
K
Arany: 94,4% (Pleszkán)
Beukeboom, Láday, Lewis, Mihály, Kiss P.
1
Rantanen, Boros, Fitzgerald M., Nagy G., Tóth A.
Reiter, Szabó B., Madácsi, Balogh, Bennett
2
Hegyi, Sarcia, Hardi, Pavuk, Rafaj
Kiss R., Vas, Hamvai, Császár, Mazzag
3
Karmeniemi, Jászai, Farkas, Tóth Richárd, Tóth G.
Sándor, Vizi
4
Lengyel, Pozsár, Roczanov, Tóth Renátó
Kiss Dávid
E
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 22:37 FTC PP Nagy G. Rantanen Karmeniemi
0-2 29:21 FTC Fitzgerald M.
0-3 33:25 FTC Nagy G. Hegyi Arany
1-3 39:07 FHA Madácsi Bennett
2-3 53:49 FHA Láday Kiss P. Beukeboom
2-4 59:35 FTC EN Pavuk Tóth Richárd
36 Kapura lövések száma 28
6 Kiállításpercek 16

A Fehérvári Titánok–FTC-Telekom góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum