Meg kellene hosszabbítani a Dornbirn sorozatát

   

A Fehérvár AV19 ellenfele három vereség után érkezik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba.

A magyar EBEL-csapat ebben a szezonban egyszer már legyőzte a Dornbirnt, mégpedig szeptember 28-án, idegenben és hosszabbításban, 3-2 arányban. Annak a mérkőzésnek az egyik érdekessége volt, hogy a DEC előzőleg a tabella élén állt. Azóta sok minden történt a bajnokságban, így egyebek közt az is, hogy a kiváló rajt után belesüllyedt a mezőnybe az osztrák csapat. Annyira, hogy jelenleg csupán a 10. helyen áll, 1 ponttal a Volán mögött. Mindezt amellett, hogy az utóbbi időben egymás után szenvedi el a vereségeket – a hárommeccses szérián túl utóbbi 14 találkozójából eleve csak kettőt tudott megnyerni! –, annak is köszönheti, hogy ezenközben nagyon kevés gólt is lő, a 46 darab a második legkevesebb a ligában.

Ettől persze nem kell lebecsülni az ellenfelet, hiszen minden rossz szériának vége szakad egyszer, ráadásul a Fehérvár is hullámzó formát mutat. A Vienna Capitals és a Klagenfurt legyőzését követő három találkozón Kógerék is csupán 1 pontot szereztek, akkor, amikor kedden egy rendkívül gólgazdag meccsen 6-7-re kikaptak hazai jégen a hosszabbításra kényszerített Graztól. A listavezető megszorongatása persze akár erőt is adhat a továbbiakra nézve, de ami biztos, az az, hogy a feljebb kapaszkodáshoz hátul kell rendezni a sorokat valamelyest, minthogy a magyar gárda 74 kapott gólja a legtöbb az EBEL-ben.

A klub hivatalos honlapja idézi Dave MacQueent, a DEC vezetőedzőjét, aki a következőket mondta: „A Fehérvár megtörte a győzelmi szériánkat a szezon elején. Készek vagyunk ellenük egy újat kezdeni.” Nos, éppen ez az, amit nem kellene megengedni. Ennek szellemében nyilatkozott Szabó Dániel, a csapat kiváló védője is: „Győzelmet várok a csapattól, és nagyon fontos, hogy itthon tartsuk a három pontot, hiszen épp a szombati ellenfelünk van mögöttünk a tabellán.”

A Fehérvár AV19 szurkolói újítással készülnek a mérkőzés előtt a lelátón – írja a klubhonlap –, telefonjaik vakujával szeretnék emelni a bevonulás hangulatát. Ehhez kérik minden a csarnokba látogató néző segítségét. A mérkőzés 17:30-kor kezdődik a Raktár utcában, a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

AVS-DEC_20171209-09_-900

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

Fehérvár AV19–Dornbirn 3-2

   

A székesfehérváriak nagyot hajrázva, a 2+1 ponttal záró Phillips vezetésével legyőzték a Dornbirnt.

Nem kezdett rosszul az egy EBEL-újoncot, Madácsi Benedeket a soraiban tudó Fehérvár, Tikkanen fordulásból leadott lövésével már az elején veszélyeztetett. A jó folytatás viszont elmaradt. Az 5. percben Harty önfeláldozó bevetődése után Carruth bravúrjaira volt szükség, hogy ne vezessen a Dornbirn. A harmad derekán emberelőnybe kerültek Kógerék, ez a két perc helyzetek és lövések nélkül pergett le. Az osztrákok fegyelmezetten védekeztek, kitűnően blokkoltak, semmi teret nem engedtek a hazai támadóknak. Emellett előre játékban is többet mutattak. A 15. percben Carruthnak a kapuvas is besegített, maradt a nulla-nulla. Caruso mehetett a büntetőpadra, majd úgy tűnt, elcserélték magukat a vendégek. A játékvezetők végül meggondolták magukat, maradt az emberhátrány. Ismét Carruthot lehetett dicsérni, aki Haberl és Trotter helyzeténél is nagyokat védett. Nincs mit szépíteni, gyenge első húsz percet produkált a Fehérvár és csak kapusának köszönhette, hogy nem került hátrányba.

A középső játékrészt nagyobb iramban indították a csapatok, a játék képe viszont nem változott. A fehérváriak továbbra is pontatlanok voltak, inkább a vendégek veszélyeztettek. A harmad elején Cip a kapunak háttal állva húzta rá a korongot, Carruth védett. A 24. percben már ő sem tudott segíteni: Reid megkerülte a kaput és másodjára betalált (0-1). A dornbirni vezető gól sem ébresztette fel a Volánt, erre a 28. percig kellett várni. Ekkor emberelőnyben előbb Glenn lőtt kapuvasat, majd Tikkanen nagy helyzetben mellé durrantott. Megérkezett a meccsbe a Volán, beszorította ellenfelét. Kuralt és Hári is egyenlíthetett volna, ám a helyzetek kimaradtak. A lendületet Koskiranta kiállítása törte meg. Ismét Carruth pillanatai következtek, aki Reid közelijét és Cip szólóját is védte. Öt az ötben újra támadásba lendültek Háriék, de egy eladott korong után jött a dornbirni kontra: Parks passzát O’Donnell helyezte az üres kapuba (0-2). A harmadot Kóger kiállítása zárta, ami átnyúlt a záró felvonásra is.

Ezt a hátrányt, ha nem is könnyen, de sikerült kivédekezni. A másik oldalon Sille járt közel a gólhoz, majd Meland ismétlése vágódott épphogy mellé. Emberelőny következett, Phillips távoli lövése kipúpozta a hálót (1-2). A hangulatnak és a csapatnak is jót tett a szépítő gól, a lendületet Tikkanen kiállítása sem törte meg. A könnyedén kivédekezett hátrány után sorra jöttek a hazai helyzetek. Pulli kisbüntetésekor még feljebb kapcsolt a Järvenpää-csapat, záporoztak a lövések Rinne kapujára. Az 57. percben összejött az egyenlítés, Tikkanen helyezett a bal felsőbe (2-2). A slusszpoén öt másodperccel a vége előtt érkezett, Phillips duplázott: éles szögből a hálóba küldött egy kipattanót (3-2). A tartalékosan kiálló Fehérvár két gyengén sikerült harmad után az utolsó húsz percben karaktert mutatott és kétgólos hátrányból fordítva megnyerte a mérkőzést.

avsdec20181117

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

Mindenki láthatta, milyen kemény csata volt ez

   

Hannu Järvenpää Fehérvár-vezetőedző mellett hazai részről Zack Phillips is nyilatkozott a Dornbirn legyőzése után.

EBEL, 3016 néző. Játékvezetők: Sternat, Babic, Nagy, Bärnthaler.
Carruth: 94,3% (Kornakker)
K
Rinne: 88,9% (Wohlgenannt)
Szabó D., Harty, Kuralt, Hári, Kóger
1
Gauthier-Leduc, Magnan-Grenier, Parks, Trotter, O'Donnell
Tikkanen, Stipsicz, Phillips, Sarauer, Sille
2
Connelly, McNeill, Reid, Timmins, Broda
Meland, Caruso, Sárpátki, Koskiranta, Szabó K.
3
Vallant, Pulli, Cip, Dupont, Macierzynski
Glenn, Szita, Reisz, Madácsi
4
Wolf, Neubauer, Haussle, Haberl D.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 23:47 DEC Reid Magnan-Grenier Timmins
0-2 37:25 DEC O'Donnell Parks Trotter
1-2 44:23 FHA PP Phillips Glenn Hári
2-2 56:31 FHA Tikkanen Koskiranta Phillips
3-2 59:55 FHA Phillips Harty Szabó D.
27 Kapura lövések száma 35
8 Kiállításpercek 8

0-2-ről 3-2 – így nyert szombaton a Fehérvár

 

A Fehérvár AV19–Dornbirner AC EBEL-mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum