Teljessé vált a Capitals II légióskontingense

   

Egyre kevésbé mehet biztosra ellenük bárki is az Erste Ligában, és ez a pénteken Bécsben játszó SC Csíkszeredára igaz.

Új kapusával, a KHL-t is megjárt Joakim Lundströmmel a fedélzeten várja a Vienna Capitals II elleni vendégjátékot a Csíkszereda. A svéd játékos Budapesten csatlakozott a többiekhez. A székelyek bő kerettel, több mint négy sorra való játékossal indultak el aktuális túrájukra, amelynek első állomása az osztrák főváros. Nem volt zavartalan a felkészülés a nemzetközi szünet utáni folytatásra, mert a klub számos játékosa kapott behívót a válogatottakba. Így hiányos létszámmal tréningeztek a többiek Hozó Levente vezetésével. Akik a csapattal dolgozták végig ezt a hetet, azokra viszont három, erősebb kétkapus edzésnek megfelelő mérkőzés is várt. A Sportklub előbb a Sapientia U23 ellen nyert romániai bajnokin 11-3-ra, majd jött a Sportul Studentesc elleni dupla. Szombaton 28-1-re, vasárnap 28-4-re tömték ki a kapuba hosszú idő után visszatérő Rajz Tamással kezdő egyetemistákat.

Ennél a Vienna Capitals farmcsapata nehezebb dió lesz, annál is inkább, mert a 21 éves svéd Filip Hedberg csatlakozásával immár hatfősre bővült légióskontingens egész jó tartást tud adni a csapatnak. Bár rengeteg játékos megfordult már a bécsi farmban, mégis gyakorta káderhiánnal küzdenek. Legutóbbi meccseiken épphogy megvolt a 3 sor. A kapusfronton Joni Myllykoski érkezésével sokat erősödtek, de a sérülések nem kímélik hálóőröket, a nemzetközi szünet előtt két meccsen is a klub 47 éves kapusedzőjének, Christian Csehnek kellett leülnie második számúként a cserepadra. Pénteken ugyanakkor a Silver Capitals U20-as csapata nem játszik, ráadásul vasárnap is bécsben lesz jelenésük, így elképzelhető, hogy ezúttal meglesz a négy soruk, hiszen felszabadulnak az EBYSL-ben is játszó fiatalok. A szerdai fehérvári győzelem biztosan lendületet ad a csapatnak – , és ezt kihasználva szeretnék megnehezíteni a szeredaiak dolgát. Ettől függetlenül óriási meglepetés lenne minden más eredmény a csíkszeredai győzelmen kívül.

viescc

Vienna Capitals II–Csíkszereda 2-5

   

A Sportklubnak nem okozott gondot a három sorral felálló bécsiek legyőzése.

Az SC Csíkszereda erősen indította a mérkőzést, Andrej Taratuhin már a 25. másodpercben betalált Myllykoskinak. A nyitó harmad felénél egy másik orosz légiós, Konsztantyin Panov is gólt lőtt. A 16. percben a bécsiek Alexander Maxa révén kihasználtak egy emberelőnyt. A mérkőzés második húsz perce a kiállításokról szólt, a játékrész egyetlen találata 3 a 3 elleni játék során született, Papp Szabolcs állította vissza a kétgólos különbséget. A 46. percben újabb előnyt használt ki Maxa által a Capitals II., viszont az egyenlítés már nem jött össze az osztrákoknak. A Sportklub Becze Tihamér és Részegh Tamás góljaival biztosította be sikerét.

Az SC Csíkszereda 5-2-re győzött, vasárnap a Fehérvári Titánok otthonában játszanak, míg a bécsiek hétfőn fogadják a székesfehérvári fiatalokat.

scc-mis_20180313-900

Fotó: Pál Zoltán (SC Csíkszereda)

Erste Liga, Albert Schultz-Eishalle, 2018. nov. 16., péntek.
Myllykoski: 88,9% (Lichtenecker)
K
Lundström: 94,9% (Onodi)
Saari, Satmark, Antal P., Bauer, Hiltunen
1
Papp, Flinta, Becze, Valchar, Taratuhin
Pelz, Hedberg, Schlögl, Ranftl, Kittinger
2
Sulakov, Salló, Panov, Rokaly Sz., Részegh T.
Piff, Wolf, Artner, Pohl, Maxa
3
Gecse, Győrfy, Fodor, Bíró, Mihnov
4
Egyed, Farkas, Antal Zs., Casaneanu, Rokaly N.
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
E
Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:25 SCC Taratuhin Becze Papp
0-2 08:23 SCC Panov Sulakov Részegh T.
1-2 15:06 VIC PP Maxa Hiltunen Saari
1-3 30:07 SCC Papp Becze Valchar
2-3 45:27 VIC PP Maxa Hiltunen Schlögl
2-4 51:19 SCC Becze Papp
2-5 56:33 SCC Panov Rokaly Sz. Részegh T.
39 Kapura lövések száma 45
14 Kiállításpercek 20

A Vienna Capitals II–Sportklub góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk