Jön a szezon második magyar–magyar rangadója

   

Ezúttal a MAC Újbuda fogadja a DVTK Jegesmedvéket, egy olyan szakaszban, amikor mindkét csapat feljövőben van az Extraligában.

Több mint egy hónap eltelt azóta, hogy lezajlott a világtörténelem első szlovák bajnokságban abszolvált magyar–magyar rangadója. Október 12. előtt a budapesti újonc nem állt valami fényesen, igaz, épp a miskolci találkozót megelőzően zárta le hosszabb vereségsorozatát, magabiztosan múlva felül a szlovák juniorválogatottat. Majoross Gergely csapatának felzárkózása azzal a találkozóval kezdődött, majd a Népkertben folytatódott, ahol hátrányból felállva győztek hosszabbításban Klempáék. Azóta sok víz lefolyt a magyarországi és a felvidéki folyókon, és bár nem akarjuk elkiabálni, de úgy tűnik: időnkénti hulllámvölgyeik ellenére mindkét csapatunk képes letenni a névjegyét a ligában. Ami külön öröm: itt is és ott is van egy-egy játékos, aki a legjobb tízben van a kanadai táblázaton, a miskolci Vas János 7+19-cel negyedik, az újbudai Chris Bodó 7+14-gyel holtversenyben hatodik.

Legutóbbi összecsapásaikat tekintve elmondható, hogy ötven százalék fölötti teljesítményt nyújtanak. Öt-öt találkozót véve alapul a mai házigazda egy rendes játékidős vereség mellett két túlórás 1 pontot és két 3 pontos győzelmet aratott, ami összesen 8 egységet jelent, és ebben benne van a HC Kosice idegenbeli kiütése is. Ugyanez a mutató a DVTK Jegesmedvéknél még figyelemre méltóbb, minthogy három rendes játékidős és egy hosszabbításos győzelem közé ékelődött egyetlen vereség, ami 11 pont. Nem véletlen, hogy a korábbi képlet, amely szerint a mieink a 11. és a 12. helyen álltak, egyelőre a múlté, a DVTK most kilencedik, a MAC tizenegyedik, úgy, hogy csupán három pont közöttük a különbség. Ebből is látszik: a pénteki rangadó tétje nem más, mint hogy lerázzák-e magukról a Jegesmedvék a legkedvesebb riválisukat, vagy a kékek zárkóznak fel a pirosakra.

“Az utóbbi fordulókban mindkét csapat jó pár bajnoki pontot begyűjtött, így biztos vagyok benne, hogy izgalmas és szórakoztató mérkőzés lesz a pénteki – mondta Glen Hanlon DVTK-vezetőedző a klub hivatalos honlapjának. – A hazai találkozónk jó lecke volt számunkra, hiszen kétszer is kiengedtük a kezünkből a vezetést, ezt most semmiképp nem tehetjük meg. Az a tervünk, hogy három pontot hozzunk el Budapestről. Úgy gondolom, hogy kemény, érzelemdús csata lesz a jégen, de fontos, hogy maximálisan koncentrálva, a taktikát betartva játsszunk.”

“A szlovák Extraliga második magyar derbije következik ma, és természetesen hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez is csak egy meccs a sok közül – fogalmazott a klub hivatalos közösségi oldalán Majoross Gergely MAC-vezetőedző. – Olyan szempontból is különös tétje van az összecsapásnak, hogy közvetlen riválisunk ellen játszunk, de ebben az őrült tempóban, amiben vagyunk, nem nagyon van lehetőségünk mérkőzéseket kiemeltebben kezelni. A felkészülést illetően persze mind a szurkolók, mind a játékosok szemében azért különlegesebb ez a nap. Ma este az lesz a fontos, hogy olyan felfogásban játsszunk, ami minél kevesebb lehetőséget enged a Miskolcnak, hogy az erősségeit használni tudja. Én pedig bízom abban, hogy az elmúlt huszonkét meccs egyre javuló játékát tovább tudjuk fejleszteni.”

A meccs 18 órakor kezdődik a Tüskecsarnokban, és a Digi Sport élőben közvetíti.

mismac-201810

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

MAC Újbuda–DVTK Jegesmedvék 4-2

   

Parádés rangadót hozott össze a két magyar csapat, melynek végén a házigazda MAC örülhetett. Bálizs Bence 38 védéssel járult hozzá a győzelemhez.

A szlovák Extraliga második magyar rangadóját a miskolciak kezdték jobban, bő egy perc alatt Bálizsnak két lövést is védenie kellett. A 3. percben be is került a jegyzőkönyvbe az első kiállítás, a vendégek kerültek előnybe, ám nem jutottak a nulláról egyre. A házigazdák a 6. percben mutatkoztak be Vaynak, Dansereau bombáját magabiztosan ölelte magához a kapus. A 8. percben gyors kontra végén Loiseau a hálótartó fémszerkezetet találta telibe. Habár a MAC a korábbinál több időt töltött a támadóharmadban, a Jegesmedvék továbbra is enyhe fölényben játszottak, veszélyesebb helyzeteket alakítottak ki. A 12. percben Nagy Krisztián maradt egyedül a miskolci kapu előtt, de lövését kitolta Vay. Egy perccel később Vincze két lépésről lőhetett, Bálizs óriási bravúrral hárított. A harmad utolsó szakaszában hullámzóvá vált a játék. Bő egy perccel a vége előtt Dansereau adott középre az alapvonalról, Klempa ziccerben tette kapura a korongot, Vay is bemutatott egy bravúrt. Fél perc múlva aztán Dudas a palánk mellől kilőtte a rövid felső sarkot (1-0).

A második harmad első percében beszorultak a Jegesmedvék, de a házigazdák nem tudták gólra váltani helyzeteiket. Rögtön ezután ismét a vendégek kerültek emberelőnybe, de budapesti gárda elég simán kivédekezte azt. A 27. percben a kék-sárgák először küldhettek több játékost a jégre két percig, a fórban Kiss korcsolyájáról csaknem a saját kapujába pattant a korong. Húsz másodpernyi kettős előny után továbbra is létszámfölényben játszhattak a hazaiak, ez is kimaradt. A 31. percben egyenlítettek a Jegesmedvék. Pance szerzett meg egy eladott korongot, meglépett a védőjétől és a hosszú felső sarokba bombázott (1-1). Újabb emberelőnyt hagyott veszni a MAC, majd a következő cseréket a vendégek uralták, Bálizsnak résen kellett lennie, hogy ne kapjon gólt. A 36. percben visszavette a vezetést a MAC. Brown oldalról, csaknem az alapvonalról lövésre szánta el magát, és megtalálta azt a korognyi helyet, amely Vay és a kapuvas között volt (2-1). Az utolsó percekben mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de az eredmény nem változott.

A harmadik játékrészben a buli után azonnal Magosi került ziccerbe, Bálizs hatalmasat védett. A 44. percben megduplázta előnyét a MAC, kiháromszögelték a vendégek védelmét, végül a kapu előtt eléggé üresen álló Klempa tette fel az i-re a pontot (3-1). A 45. percben ismét a Jegesmedvék kerültek emberfórba, és ki is használták azt pillanatok alatt, Milamnak már csak az üres kapuba kellett lőnie (3-2). A miskolciak is elpuskáztak egy újabb előnyt, majd amikor éppen kiegészült a MAC, Bálizs védett nagy bravúrral egy közeli lövést. Az 50. percben Dansereau került egyedül a kapu elé, bombája milliméterekkel tévesztett célt. Fél perc múlva nagy tűzijáték során ajtó-ablak helyzetbe kerültek a vendégek, de Bálizs visszaért a túlsó oldalról, hihetetlen nagyot hárított. A Miskolc percei jöttek, nagy nyomást helyeztek a MAC-ra, de Bálizs olyan védéseket produkált, amelyekre csak felsőfokú jelzőket lehet használni. Nagy esélyt kaptak a Jegesmedvék egy újabb emberelőny képében, de Bálizzsal ismét nem bírtak, sőt Bodónak is volt lehetősége egy szólóra. Amikor kiegészült a MAC, akkor vitte le a kapusát Glen Hanlon, ám ezt a hazaiak hamar a saját hasznukra fordították, miután Orban bevitte Burt előretett korongját az üres kapuba (4-2).

Nagy hőfokú, rendkívül izgalmas mérkőzést produkált a két magyar élcsapat, felváltva domináltak, ám a helyzeteit jobban kihasználó MAC Újbuda végül begyűjtötte a három pontot, másodszor is legyőzve riválisát az Extraligában.

dudasmac

fotó: Dömötör Csaba/MAC

A tempó lassú volt, a mérkőzés feszült

   

Szakvezetők a második magyar–magyar Extraliga-rangadóról.

Majoross Gergely vezetőedző, MAC Újbuda: “A játék, mindkét fél részéről, egyáltalán nem tetszett. A tempó lassú volt, a mérkőzés feszült, amit nem teljesen értettem. Óriási dolog ennyi hiányzóval győzni a Miskolc ellen, erre mindképpen büszkék lehetünk. A győzelem kulcsa a kiváló kapusteljesítményünk volt, illetve, hogy kritikus helyzetekben be tudtunk találni.”

Strenk Hunor másodedző, DVTK Jegesmedvék: “Mindkét csapat tud jobban játszani, de most az óvatosság rányomta a bélyegét a meccsre, senki sem akarta elveszíteni a rangadót. A végén nagyon nyomtunk, a játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna. Csapatként az átlagosnál gyengébbek voltunk, ezt a MAC ki tudta használni.”

Extraliga, 2018. nov. 16., péntek.
Bálizs: 95,0%
K
Vay: 90,0%
Negrin, Dudas, Orban, Langkow, Bodo
1
Crawford, Kiss, Pance, Vas, Harrison
Burt, Fejes, Klempa, Brown, Dansereau
2
Szirányi, Milam, Magosi, Loiseau, Kulmala
Pozsgai, Bugár, Szabad, Nagy Krisztián, Terbócs
3
Láda, Slovák, Miskolczi, Galanisz, Somogyi
Odnoga, Szigeti, Majoross, Kreisz
4
Vojtkó, Ritó, Vincze, Hajós
Majoross Gergely
E
Glen Hanlon
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 19:22 MAC Dudas Nagy Krisztián Negrin
1-1 29:41 MIS Pance Kulmala
2-1 35:12 MAC Brown Dansereau Bugár
3-1 43:13 MAC Klempa Bodo Dudas
3-2 44:38 MIS PP Milam Kulmala Crawford
4-2 58:20 MAC EN Orban Burt
31 Kapura lövések száma 40
10 Kiállításpercek 6

A MAC Újbuda–DVTK Jegesmedvék képei

 

A magyar–magyar Extraliga-rangadó 16 képben.

A magyar–magyar Extraliga-rangadó videója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 13., szerda
U20 15:30 ETOSAP 3-0VÉGE
EXL 17:00 LMIMIS 0-2VÉGE
EL 17:30 BRAUTE 1-3VÉGE
U18 18:00 EHCFTC 10-1VÉGE
EXL 19:00 MACNIT 4-7VÉGE
    • DIGI SPORT 2
U18 19:00 ETOVSV 2-3VÉGE
U18 19:30 MACDHK 2-3VÉGE
február 14., csütörtök
U18 14:30 VASVSV 4-0VÉGE
U18 15:50 PEFSCC 1-6VÉGE
ELA 17:30 GYEHKB 2-5VÉGE
ELA 17:50 VC2DAB 4-2VÉGE
U20 18:00 UTEVIC 5-1VÉGE
U20 18:15 EASMAC 3-2VÉGE
U18 18:20 OHADAB 4-10VÉGE
ELA 18:30 TITVAS 3-1VÉGE
ELF 19:00 DEBFTC 6-2VÉGE
február 15., péntek
ELF 17:30 SCCUTE 2-3VÉGE
EXL 17:30 ZILMAC 3-2VÉGE
U18 17:30 ETOSCC 5-6 HVÉGE
EBEL 18:00 AVSKAC 1-4VÉGE
    • DIGI SPORT 2
EXL 18:30 MISNZÁ 1-2 BVÉGE
U20 19:05 KMHSAP INFO
február 16., szombat
U18 12:00 ETOVIC 
U18 12:40 DHKKAC 
U18 13:20 FTCOKW 
U18 15:00 UTEEHC 
U20 16:20 KMHSAP 
U18 17:15 VSVVAS 
ELA 17:30 GYETIT 
ELA 17:40 VASVC2 
U18 17:45 EASMIS 
ELA 18:00 DABHKB 
február 17., vasárnap
U20 14:00 EASDHK 
ELF 16:00 BRASCC 
EXL 16:00 POPMIS 
U20 17:00 UTEAVS 
EXL 17:30 MACKOS 
    • DIGI SPORT 2
EBEL 18:00 HCBAVS 
U20 19:10 MACETO 
Partnerünk