Folytatná kivételes győzelmi sorozatát a Fradi

   

Az FTC-Telekom a Hokiklub Budapesttel játszotta utolsó meccsét a nemzetközi szünet előtt, és most vele indítja újra a történetet.

Óriási a különbség a mezőny első feléhez tartozó hat és a végére szorult három csapat között. Rendkívül egyoldalúak eddig ezek a mérkőzések, az e két csoportba tartozó csapatok egymás ellen lejátszott 31 találkozóján minden alkalommal a nagyok nyertek. Mindössze 2 pont jutott a “kicsiknek”, a Vasasnak sikerült egyet-egyet lopnia a DEAC-tól és a Brassótól. A Ferencváros a Vasas, a KMH és a Vienna-farm ellen 6-ból 6-szor nyert, 32 gólt szerzett, 12-t kapott. A szerdai ellenfél Hokiklub Budapest mérlege értelemszerűen fordított. 9 alkalommal játszottak a legerősebb 6 ellen, mindegyik meccset elvesztették, 22 gólt lőttek, 57-et kaptak. Mindezek alapján nem is lehetne kérdés a meccs várható kimenetelével kapcsolatban: az Erste Ligát vezető Ferencváros számára az utolsó előtti Hokiklub Budapest vendégeként kötelező a három pont megszerzése. Mégis érdemes óvatosan fogalmazni, mert a ferencvárosiaknak is volt már gondjuk a kicsikkel, még ha be is húzták azokat a meccseket is.

A lényeg alighanem az lesz, hogy fejben mennyire tudnak felkészülni a zöld-fehérek a mérkőzésre. A játékerőben mutatkozó óriási különbség ellenére ugyanis a mezőny végén álló csapatok is vannak annyira erősek, hogy a nem megfelelő hozzáállást meg tudják büntetni. Erre a célra a Hokiklubnál ott van az általában Szécsi, Orbán, Petres, Satek, Szappanos összetételű első sor, amely a csapat góljainak közel felét szerezte. Az utóbbi időben felzárkózott hozzájuk Szűcs, Godó és Egyed is, viszont ők sok gólt is kapnak. A játékosok közül érdemes külön kiemelni Szécsi Patrikot, aki első éves juniorként verekedte be magát az első sorba, és góljai, gólpasszai mellett a csapatból egyedüliként pozitív plusz-mínusz mutatóval büszkélkedhet.

Idén eddig kétszer játszottak egymással a zöld-fehérek és a juharlevelesek. Szeptember közepén a Tüskecsarnokban könnyed, 5-1-es Fradi-győzelem született. A nemzetközi szünet előtt találkozott ismét a két csapat, akkor a Ferencváros volt a pályaválasztó, és már az első harmadban eldöntötte a három pont sorsát. A 16. percre 5-1 volt az eredmény a zöld-fehéreknek, onnantól formalitás volt a mérkőzés, ennek megfelelően a maradék 46 percet csak 3-2-re nyerték. Az volt a Ferencváros sorozatban aratott 17. győzelme és 20. olyan mérkőzése, amelyen pontot szerzett. Az előbbi ligarekord, míg az utóbbi pedig azt jelenti, hogy beállították a miskolciak 2015/16-os idénybeli legjobb teljesítményét. A dobogóra kerüléshez ezen a listán még két meccsen kell pontot szerezniük, ebből az első a Hokiklub Budapest elleni csata. Óriási meglepetés lenne, ha szerda este megszakadnának a Fradi sorozatai.

kmh-ftc_20180924-045-900

fotó: KMH

Hokiklub Budapest–FTC-Telekom 2-6

   

A listavezető megszerezte egymás utáni 18. győzelmét is, egyebek közt Nagy Gergő mesterhármasának köszönhetően.

Nagyon úgy nézett ki, hogy egykettőre eldönti a nyitott kérdéseket a vendégcsapat: a csapatkapitány ott folytatta, ahol a válogatottban abbahagyta, alig több mint fél perc alatt elért duplája révén az első szünetben 0-2 állt a táblán. A második harmad elején viszont Lévai Máté közelebb hozta csapatát. A harmadik FTC-gólt Walls szerezte, erre a 18 éves Hokiklub-bekk, Szécsi Patrik válaszolt, neki ez már a harmadik gólja volt a szezonban. Hardi Richárd azonban egy percen belül megint visszaállította a közte kettőt – ő először talált be az idényben –, és innen már nem volt visszaút a hazaiak számára. A Erste Liga-első győzelmét az utolsó felvonásban biztosította be Boros Dániel, majd Nagy Gergő tette teljessé a tripláját, így alakult ki a 2-6-os végeredmény.

Az FTC-Telekom előnye 7 pont a tabellán a második helyezett SC Csíkszereda előtt.

fradinagyg

fotó: Fradihoki facebook

Az első harmadban jóformán lövésünk sem volt

   

Vezetőedzők a Hokiklub Budapest–FTC-Telekom mérkőzésről.

Dusan Kapusta, Hokiklub Budapest: “Három teljesen eltérő karakterű harmadot játszottunk. Az első harmadban jóformán lövésünk sem volt, ennek ellenére egész sokáig tartottuk magunkat. Aztán egy percen belül két gólt kaptunk. A második harmad eleje szerintem a miénk volt, szépítettünk, közel álltunk az egyenlítéshez is emberhátrányban, aztán két nagy kihagyott helyzetet követően ők lőttek gólt. Az első emberelőnyünkből sikerült gólt lőnünk, és úgy kezdhettük a harmadik harmadot, hogy megint előnyben voltunk. A szünetben beszéltünk is arról, hogy hátha ismét sikerül betalálni és egy gólra zárkózni. Aztán a Fradi ritmust váltott, és gyorsan szerzett két gólt, ezzel el is döntötte a meccset. Összességében reális eredmény született, úgy érzem. A középső harmadunk összességében rendben volt, arra kell építenünk. Most a meccs után buszra szállunk és elutazunk Gyergyóba és Brassóba. Igyekszünk ott kisebb csodát tenni.”

Fodor Szabolcs, Ferencváros: “Az első két harmadban kicsit rozsdásan mozogtunk még, a tíz nap szünet után újra bele kellett rázódni a mérkőzésekbe. A harmadik harmadra már jól jöttünk ki, és sikerült bebiztosítanunk a győzelmet. Látszott, hogy a HKB most teljes kerettel tudott kiállni, nem adta olcsón a bőrét, meg kellett dolgoznunk a győzelemért.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 252 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Pálkövi, Sindel.
Kiss: 88,9% (Hajek)
K
Arany: 93,1% (Pleszkán)
Szécsi, Orbán, Sátek, Kovár, Szappanos
1
Rantanen, Boros, Fitzgerald M., Nagy, Tóth A.
Lévai, Csíki, Petres, Godó, Szűcs
2
Hegyi, Sarcia, Walls, Tóth Renátó, Tóth G.
Lakatos, Jancsó, Egyed, Horváth, Németh
3
Karmeniemi, Jászai, Pavuk, Farkas, Tóth Richárd
Berendi, Bernáth, Köllő, Izsák, Albert
4
Pozsár, Lengyel, Hardi, Roczanov, Rafaj
Kapusta Dusan, Gröschl Tamás
E
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:47 FTC Nagy Tóth Renátó Rantanen
0-2 14:21 FTC Nagy Tóth A.
1-2 28:31 HKB Lévai Petres Szűcs
1-3 31:14 FTC PP Walls Karmeniemi Rantanen
2-3 37:14 HKB PP Szécsi
2-4 37:54 FTC Hardi Roczanov
2-5 41:52 FTC Boros Farkas
2-6 44:30 FTC Nagy Fitzgerald M.
29 Kapura lövések száma 54
20 Kiállításpercek 6

A Hokiklub–Ferencváros galériája

 

A HKB–FTC videó-összefoglalója

   

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum