Lendületet vehet a folytatáshoz a DVTK

   

A Jegesmedvék a szlovák juniorválogatottal találkoznak Pöstyénben, amelynek elsőre 8-at ütöttek még szeptemben közepén.

Akár két helyet is előreléphet estére a tabellán a miskolci Extraliga-csapat. Ehhez az kell, hogy legyőzzék idegenben a HK Orange-t, és hogy a Zsolna vesztesen hagyja el a kassai jégcsarnokot. A szlovák bajnokságban kedden csak ezt a két találkozót rendezik, és egyik végkifejlet sem tartozik a lehetetlenségek közé. Persze az is igaz, hogy az A csoportos korosztályos világbajnokságra készülő U20-asokat óriási hiba lenne lebecsülni, hiszen egyre jobb játékot mutatnak, és október végén meg is szerezték első pontjukat, miután büntetőkig jutottak a HC Nové Zámky elleni meccsükön. Más kérdés, hogy utána még beleszaladtak egy 0-6-ba, amikor a listavezető Zólyomot fogadták.

A DVTK Jegesmedvék a nemzetközi szünet előtt javuló formát mutattak, utolsó öt mérkőzésükből hármat megnyertek, ezek közül is kiemelkedett a 3-0-s bravúr Érsekújváron. A miskolci csapat nagy rohanásban lesz a héten, hiszen a pöstyéni vendégszereplés után szerdán máris érkezik a Dukla Trencín, majd pénteken a MAC Újbuda elleni presztízsrangadó idegenben, míg vasárnap Nyitrán lesz dolguk Vas Jánoséknak. Hat nap, négy meccs, nem akármilyen ralira van kilátás. Már csak ezért is fontos lenne elvenni mind a három pontot a junioroktól, hogy muníciót, plusz energiát adjon a továbbiakhoz.

“A rövid pihenőt követően rendkívül motiváltan várjuk a folytatást – mondta Glen Hanlon vezetőedző a klub hivatalos honlapjának. – Örömmel láttam, hogy a hétfői edzésen mindenki jól mozgott a jégen, és teljes erőbedobással dolgozott. Nagyon sűrű hét vár ránk, négy mérkőzést fogunk lejátszani hat nap alatt. Fontos, hogy kedden eredményesen kezdjünk, hiszen ez megalapozná a sikeres folytatást. Ellenfelünk a válogatott szünet előtt megszerezte első pontjait, ami csak idő kérdése volt, mert korábban is nagy csatára kényszerített több csapatot is. Mi sem mehetünk biztosra ellenük, főleg idegenben, ezért maximális koncentrációra lesz szükségünk hatvan percen keresztül.”

A mérkőzés 17 órakor kezdődik a pöstyéni jégcsarnokban, és online streamen a szokásos módon követhető lesz.

miso20-201809

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

HK Orange 20–DVTK Jegesmedvék 1-8

   

A miskolciak hozták a kötelezőt, alaposan megszórták a második harmadban összezuhanó szlovák juniorválogatottat.

A mérkőzést bátran kezdte a szlovák U20-as csapat, az első két percben Vay Ádámnak kétszer is védenie kellett. Ezt követően azonban átvették a játék irányítását a miskolciak, és az 4. percben meg is szerezték a vezetést: Vas a kék vonalról szolgálta ki a középen érkező Pancét, aki egy védővel a nyakán lőtte a pakkot egyből a kapuba (0-1). Bő egy perccel később előnybe kerültek a Jegesmedvék, amit kihasználtak, miután Somogyi az alapvonalról passzolt vissza, és az üresen hagyott Vas közelről nem hibázott (0-2). A 8. percben Kulmala került nagy helyzetbe, ám először Sklenárba lőtt, majd a kipattanót a kapuvasra vágta. Meglehetősen egyoldalú játék folyt a jégen, a vendégek domináltak, a szlovák fiatalok ritkán jutottak el Vay kapujáig. A 12. percben Vincze estében centikkel lőtt a kapuvas mellé. Két perc múlva a narancsosok támadhattak fórban, és bár voltak lehetőségeik, az eredmény nem változott. Nem úgy, mint a 16. percben, amikor hatalmas hiba kellett a szépítésükhöz. Milam keresztpasszát fülelte le a miskolci harmad közepén Minarik, egyedül vitte a korongot Vayra, és magabiztosan rontotta el a magyar kapus shutoutját (1-2). Gyorsan visszaállt azonban a kétgólos különbség, mindössze 14 másodperc múlva Loiseau a hátsó palánktól centerezett, és az érkező Kulmala kapásból lepókhálózta a rövid felső sarkot (1-3).

A második harmad kezdését nem aprózták el a Jegesmedvék, 25 másodperc elteltével Crawford a bedobópontról vette be a szlovák kaput (1-4). A 23. percben, emberhátrányban növelték előnyüket a miskolciak, miután az üresen hagyott Galanisz talált be (1-5). A meccset kontrollálták a Jegesmedvék, végig nyomás alatt tartották a házigazdákat, és a A 33. percben újabb emberhátrányos találatot szereztek. Harrison húzta meg a jobb szélen, középre adását Vas ütötte az üresen maradt kapuba (1-6). Teljesen összezuhant az Orange: két perc múlva Kulmala, majd újabb egy percen belül Somogyi is eredményes volt (1-8).

A harmadik játékrészre nem maradt nyitott kérdés, ennek megfelelően kevés izgalmas történést jegyezhettünk fel. Ilyen volt a 46. percben, amikor a szlovák fiatalok 3 az 1 ellen vihették a korongot kapura, de elügyetlenkedték a lehetőséget. A miskolciak takarékos erőbeosztással támadtak, hiszen szerdán sokkal nehezebb feladat vár rájuk a Dukla Trencín ellen, az Orange fiataljai viszont kevés veszélyt tudtak csak teremteni Vay kapuja előtt. Az utolsó percekben az U20-as csapat kihagyott egy emberelőnyt, de valószínűleg ezen az estén annak is örültek, hogy nem kaptak belőle gólt.

miso20

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

Extraliga, 2018. nov. 13., kedd.
Sklenar: 71,4% (Ovecka: 69,2%)
K
Vay: 96,6%
Golian, Kupec, Urbanek, Kollár, Fafrak
1
Crawford, Kiss, Loiseau, Magosi, Kulmala
Boldizár, Nahalka, Juscák, Giertl, Lunter
2
Szirányi, Milam, Pance, Somogyi, Vas
Brincko, Romanak, Havrila, Köver, Cenka
3
Láda, Slovák, Miskolczi, Galanisz, Harrison
Lavicka, Svec, Minarik, Dzugan
4
Vojtkó, Ritó, Vincze, Hajós
Ernest Bokros
E
Glen Hanlon
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:55 MIS Pance Somogyi Slovák
0-2 06:19 MIS PP Vas Somogyi Galanisz
1-2 15:53 O20 Minarik Köver
1-3 16:07 MIS Kulmala Loiseau Magosi
1-4 20:19 MIS Crawford Magosi Kulmala
1-5 22:33 MIS SH Galanisz Magosi
1-6 32:33 MIS SH Vas Harrison
1-7 34:22 MIS Kulmala Magosi Loiseau
1-8 35:11 MIS Somogyi Kiss Vas
29 Kapura lövések száma 27
2 Kiállításpercek 8

Így ütött 8-at a DVTK a szlovák junioroknak

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum