Egyre feljebb kapaszkodna a tabellán a DVTK

   

E heti negyedik mérkőzésükből a másodikat játsszák szerdán a miskolciak, hazai jégen a Dukla Trencín lesz az ellenfelük.

A nemzetközi szünet utáni Extraliga-rohanás első állomása alkalmából a szezon legnagyobb verését mérték a szlovák juniorokra a DVTK Jegesmedvék, az idegenbeli 8-1 meglehetősen biztatóan néz ki a folytatás előtt. Arra is jó volt ez a siker, hogy a miskolci csapat két hellyel feljebb kerüljön a tabellán. Máris jönnek azonban a nagyobb feladatok: elsőként a Dukla Trencín érkezik a Népkertbe szerdán. A trencséniek másodmagukkal a középmezőnyt képezik a bajnokságban – a HK Nitra társaságában –, a két csapat az előttük állóktól 6 ponttal lemaradva, a mögöttük sorakozókhoz képest 6 pont előnnyel áll a 6–7. helyen. Nem verhetetlen alakulatról van szó, ezt magyar csapat is bizonyította már, a MAC Újbuda hazai jégen 5-2-re nyert ellenük, és idegenből is elhozott egy pontot. A Jegesmedvék kinti vendégjátéka ugyanakkor nem volt sikeres, 0-4-gyel tértek haza október 7-én. Vegyük úgy, hogy van miért visszavágni. A jó néhány sztárjátékost soraiban tudó Trencsén – ott játszik Bartovic, Radivojevic és Bliznak többek között – utolsó öt mérkőzéséből hármat elveszített, amely vereségek közül talán a legutolsó lehetett igazán bosszantó, minthogy az alsóházhoz tartozó Gyetva otthonukban intézte el őket 4-2-re a nemzetközi szünet előtti utolsó játéknapon.

A DVTK Jegesmedvék ezzel szemben épp a Gyetva október 26-ai legyőzése óta vannak jobb sorozatban, még háromszor nyertek ezt követően, és egészen biztosan sokat fognak tenni szerda este is a kedvező tendenciák tartósításáért. “Izgatottan várjuk az újabb hazai mérkőzésünket, hiszen közel két hete játszottunk legutóbb a nagyszerű szurkolóink előtt – mondta Glen Hanlon vezetőedző a klubhonlapnak. – Szerdai ellenfelünk rendkívül gyors tempóban játszó csapat, tehát nagy hangsúlyt kell fektetnünk arra, hogy sebességben felvegyük vele a versenyt. Úgy gondolom, magas intenzitású és izgalmas találkozót fognak látni a nézők. Nem lehet más a célunk, mint itthon tartani a három pontot, és egyre feljebb kerülni a tabellán.”

A 18 órakor kezdődő összecsapást élőben közvetíti a Digi Sport.

mis-2018-exl

Fotó: Teszárovics Zsusa (JKB)

DVTK Jegesmedvék–HK Dukla Trencín 3-2

   

A miskolci csapat nagy küzdelemben győzte le a tavalyi döntőst.

A miskolciak összeállításában egyetlen változást eszközölt a szakmai stáb, a kapuban négy mérkőzés után kapott ismét bizalmat Adorján Attila. Hazai helyzetekkel indult a mérkőzés, az első néhány cserét egyértelműen uralták a Jegesmedvék, Adorjánnak az 5. percben kellett először védenie. Egy perccel később a vendégvédők a saját harmadukban adták el a korongot, ám Pance lövését fogta Valent. A Trencsén a harmad derekán kezdett éledezni, ám a támadással töltött több idő nem járt nagyobb veszélyteremtéssel. A 11. percben Szirányi maradt a jégen egy ütközés után, de tudta folytatni a játékot. Kevés volt a helyzet, és ezekből a miskolciak előtt adódtak a nagyobbak, a szlovák kapus azonban jól állta a sarat. A 12. percben egy lövés átcsorgott Adorjánon, de aztán rá tudott ülni a korongra. Küzdöttek a felek, de kevés volt az emlékezetes momentum, és ez az állapot kitartott a 20. perc végéig.

A második harmadból nem telt el fél perc, amikor emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék, amit kapushibából ki is használtak. Milam oldalról leadott lövésénél Valent nem feküdt fel teljesen a vasra, így a résen át a korong bejutott a kapuba (1-0). A gól felpaprikázta a vendégeket, felpörgették a játékukat, így jóval több veszélyes szituációt teremtettek Adorján kapuja előtt. A 30. percben Loiseau léphetett ki egyedül, szabálytalanul akasztották, amiért büntetőt ítéltek a játékvezetők. A rávezetést a sértett végezte el, de belelőtte a kapusba. A 33. percben mégis megduplázta előnyét a hazai csapat: egy gyors, látványos, oda-vissza passzos kontra végén Miskolczi a kapuvas mellől pöckölte a korongot a hálóba (2-0). A 35. percben játszhattak először előnyben a vendégek, amit 25 másodperc alatt ki is használtak. Holenda kék vonalas lövésébe Sádecky szúrt bele a kapu előterében, a korong a felső vasról pattant a gólvonal mögé (2-1).

A harmadik játékrész elején még 50 másodpercig előnyben játszhatott a Miskolc, de nem tudtak vele élni. Alig egy perc múlva fordult a kocka, a Trencsén küldhetett több játékost a jégre két percig. Ekkor Magosi szólóban léphetett ki, de Valent hárítani tudott. Teljes létszámban pörgős, ide-oda játék alakult ki, mindkét oldalon helyzetekkel, és a 46. percben kiegyenlítettek a vendégek. Gula a kék vonalról hatalmas gólt ragasztott a jobb sarokba (2-2). Az 52. percben visszavette az előnyt a Miskolc, miután egy centerezésbe Galanisz szúrt bele, a korong így púpozta ki a hálót (3-2). Az 54. percben a vendégek időt kértek. A hajrában nagyon nyomott a Trencsén, másfél perccel a vége előtt levitték a kapust is, de nem tudtak egyenlíteni.

A DVTK Jegesmedvék nagyon szép és fontos győzelmet arattak, két nap alatt hat pontot szereztek, elindultak felfelé a tabellán. Pénteken igazi presztízsrangadó következik számukra, hiszen a MAC Újbuda otthonába látogatnak.

dvtk2018-mis-tzs

Ez a meccs az emberhátrányokon ment el

 

Vezetőedzők a 3-2-es miskolci győzelemmel véget ért Jegesmedvék–Trencsén mérkőzés után.

Glen Hanlon, DVTK Jegesmedvék: “Jó mérkőzést játszottunk, a Trencsén gyorsan hokizott, jól variálta a sorait, ami okozott nekünk egy kis gondot, de végül tudtunk ehhez alkalmazkodni. Döntő fontosságú volt, hogy jól használtuk ki az emberelőnyeinket.”

Peter Oremus, Dukla Trencín: “Ez a meccs számunkra az emberhátrányokon ment el, mert két gólt is kaptunk ilyen szituációkban. A helyzeteink megvoltak, de nem tudtuk értékesíteni ezeket.

Extraliga, 2018. nov. 14., szerda.
Adorján: 92,6%
K
Valent: 86,4%
Crawford, Kiss, Loiseau, Magosi, Kulmala
1
Rygl, Krejci, Radivojevic, Ölvecky, Sojcik
Szirányi, Milam, Pance, Somogyi, Vas
2
Bohunicky, Holenda, Bartovic, Sádecky, Hecl
Láda, Slovák, Miskolczi, Galanisz, Harrison
3
Kovár, Gula, Varga, Bliznak, Svec
Vojtkó, Ritó, Vincze, Hajós
4
Luza, Pardavy, Hudec D., Dlouhy, Mikula
Glen Hanlon
E
Peter Oremus
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 22:12 MIS PP Milam Magosi Crawford
2-0 32:22 MIS Miskolczi Harrison Milam
2-1 34:43 TRE PP Sádecky Holenda Bartovic
2-2 45:52 TRE Gula Ölvecky Radivojevic
3-2 51:38 MIS PP Galanisz Szirányi Vas
22 Kapura lövések száma 27
4 Kiállításpercek 6

Így verték meg a Trencsént a DVTK Jegesmedvék

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum