Turcotte: Segít, ha szabad vagyok a támadásoknál

 

Évek óta kiemelkedően teljesít a magyar bázisú ligában Hugo Turcotte, mégis keveset tudunk róla. A DEAC házi gól- és pontkirályjelöltjével beszélgettünk.

Hugo Turcotte szépen csendben a MOL, majd az Erste Liga egyik legeredményesebb játékosa lett az elmúlt években. Csaknem 1,5-es pont/meccs átlagával kiemelkedik a mezőnyből, miközben ha beütjük a keresőbe, hogy ?Hugo Turcotte? és ?interjú?, nem kapunk túl sok találatot, mi is több mint két éve kérdeztük őt utoljára.

A most 27 éves kanadai már az első MOL Liga szezonjában, 2016/17-ben is kiugró teljesítményt nyújtott (39 mérkőzésen 30 gól, 23 assziszt, 53 pont) a nem túl acélos HK Beograd színeiben. ?Az volt az első évem a ligában, és úgy jöttem ide, hogy nem tudtam, mit várhatok újonnan alakult csapatomtól, a HK Beograd-tól, és hogyan fogunk szerepelni. A csapat elég nehézkesen kezdte a bajnokságot, volt jó pár kemény meccsünk. De ahogy haladt előre a történet, úgy lettünk egyre keményebb ellenfelek a többiek számára. Belgrádban nagyon bíztak bennem, és megadták azt az esélyt, hogy sikeres legyek, jó teljesítményt nyújtsak. Úgy gondolom, éltem is a bizalommal.?

Turcotte HK Beograd 2016_17 e

Fotó: HK Beograd

A belgrádi hokiprojekt befulladt, ám a kitűnő csatárra lecsapott a Dunaújváros, amelynek vezetői biztosan nem bánták meg döntésüket. A csatár ismét pont/meccs feletti átlagot produkált, 25 mérkőzésen lőtt 19 gólt, adott 10 passzt, így érve el 29 pontot az alapszakaszban. Igaz, a rájátszásban 4 találkozón csak 1 találat jött össze neki. ?Az Acélbikákkal nagyszerű alapszakaszunk volt, úgy érzem, a csapatban megvolt a potenciál, hogy a rájátszásban is sokáig jusson. Sajnos egy kitűnő, remek formában lévő Csíkszeredával találtuk magunkat szemben, így gyorsabban kiestünk, mint ahogy szerettük volna. A nyáron aztán távozott Jason Morgan, és úgy tűnt, a csapat is kicsit más lesz, így közös döntés alapján elváltak az útjaink.?

Érthető módon nem maradt ajánlat nélkül Turcotte, és végül az újjáalakult debreceni csapat, a DEAC vezetőivel csaptak egymás tenyerébe. ?A debreceni menedzsmenttel egész nyáron tárgyaltunk. A döntésemben nagyon fontos szerepet játszott, hogy az a David Musial lett a vezetőedző, akivel egy évvel korábban Dunaújvárosban már dolgoztam, tudtam, mit várhatok tőle. Szintén ide szerződött jó néhány dunaújvárosi csapattársam, akikkel összehoztuk azt a remek alapszakaszt, így biztos voltam benne, hogy a megfelelő helyre kerülök.?

turcotte-dab

Fotó: Dömötör Csaba (MAC)

Hugo Turcotte minden korábbinál jobb teljesítményt nyújt a cívisvárosban, minthogy közel jár a 2 pont/meccs átlaghoz: az eddig lejátszott 19 találkozón 13-szor talált be az ellenfelek kapujába, és 19-szer szolgálta ki társait, így 32 pont áll a neve mellett, amivel a liga összesített kanadai táblázatán is a közvetlen élmezőnyben található. Biztosan sokan szeretnék tudni a titkát. ?Nem hiszem, hogy túl nagy titkokkal tudnék szolgálni. Eddigi szezonjaimban szerencsés voltam, hogy olyan edzők keze alatt játszhattam, akik komoly szerepet szántak nekem mind támadásban, mind védekezésben, ami mindig segít a jó teljesítmény elérésben. A másik része ennek a dolognak, hogy nagyon tehetséges játékosokkal léphetek jégre, akikkel szinte azonnal működött köztünk a kémia, és ez lényeges alkotóeleme az én sikereimnek is.?

Ha megnézzük a támadó statisztikáit, azt is azonnal észre lehet venni, hogy a rengeteg jégidő ellenére szinte alig kap kiállítást. Talán nem játszik elég keményen? ?Nem, erről szó sincs, én ugyanúgy játszom, amióta elkezdtem hokizni. Európában persze más a stílus, amihez hozzá kell szokni, de mindig igyekszem egy bizonyos határon belül maradni.?

Az elmúlt években az is kiderült, hogy minden csapatában nagyon gyorsan tudott alkalmazkodni az edzőkhöz, a csapattársakhoz, és ez látszott a teljesítményén is. ?A beilleszkedéssel soha nem volt gondom. Az idén ez annyiban jobb, hogy olyan csapatba jöttem, amelynek edzőjét és sok játékosát ismertem korábbról. Sokat segít nekem, ha nagyobb szabadságot kapok a támadásépítésnél, illetve számítanak rám a védekezésben is. Ilyenkor tudok igazán kibontakozni, és ebben a ligában ebből a szempontból mindig szerencsém volt.?

turcotte-deac

Fotó: DEAC

A csatár immár harmadik szezonját tölti a magyar bázisú ligában, így érdekes lehet a véleménye a bajnokság erejéről, fejlődéséről. ?Ebben a három évben azt láttam, hogy a bajnokság tényleg erősebb lett, és a hírneve is egyre masszívabb. Nyilvánvaló, hogy a két topcsapat távozása egy kicsit visszavetette a ligát. Ám mióta elkezdődött az új bajnokság, és láttam, megéltem az idei meccseket, megmondom őszintén, nagy hatást tett rám a liga karaktere.?

A DEAC is remekül kezdte a szezont, vesztett pontok tekintetében a harmadik helyen áll. Mire lehet elég ez a bajnokság végén? ?Úgy gondolom, hogy ez a csapat alkalmas arra, hogy az élbolyban harcoljon az alapszakaszban, majd sokáig versenyben legyen a rájátszásban. Magamtól azt várom, hogy továbbra is sokat tudjak segíteni mind támadásban, mind védekezésben a kitűzött célok elérésében. Bízom benne, hogy továbbra is a győztes úton tudunk maradni, és szép eredményekkel szerzünk sok örömet a DEAC-szurkolóknak.?

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum