Nagy Gergő: Igyekeztem megragadni az esélyt

 

Az Erste ligás Nagy Gergő két mérkőzésen három ponttal segítette a válogatottat a Roland Divatház Négy Nemzet Tornán.

A magyar válogatott kerete a Tüskecsarnok-beli tornára az utolsó pillanatokban is változott sérülések miatt, így kapott lehetőséget Nagy Gergő, hogy az UTE-s Varga Arnold mellett másodikként képviselje az Erste Ligát. De mennyire volt meglepetés a behívó az FTC-Telekom csatára számára? “Őszintén szólva már az előzetes kerethirdetésnél is bizakodtam, de akkor még nem szerepelt a nevem a listán. Ez kicsit csalódásként ért, de utána örömmel fogadtam a hívást, és igyekeztem megragadni az esélyt, hogy bizonyítsam: nekem itt helyem.”

Az első mérkőzés Kazahsztán ellen nem sikerült jól, amiről többféle vélemény is napvilágot látott. Nagy Gergő ugyanakkor három lövéssel és egy remek gólpasszal vétette észre magát, így érdekes lehet, hogy ő hogyan látta azt a találkozót. “Ahogy azt a szurkolók olvashatták, valóban voltak változások a taktikában, a korongkihozatalban, de ezek csak kisebb léptékűek voltak. Utólag visszagondolva talán az lehetett a probléma, hogy túlzottan a támadásokra koncentráltunk, ami a védekezés rovására ment. Bálizs Bencének nem mindig adtuk meg azt a támogatást, amire szüksége lett volna, hiába adott tartást a csapatnak, hiába védett szólókat is. Ha türelmesebben játszunk, ha jobb egyensúlyt találunk az offenzív és a deffenzív játék között, talán szebb eredményt érhettünk volna el.”

Photo: Laszlo Mudra - HIIHF

fotó: Mudra László/MJSZ

Az olaszok ellen egészen más arcát mutatta a csapat, még ha az elején többet támadtak is a vendégek. “A mérkőzés forgatókönyvét nem figyeltem annyira, a saját feladatomra koncentráltam. A jégen igyekeztem betartani az edzői utasításokat, a padon meg próbáltam pihenni, hogy a következő cserében is jól tudjak teljesíteni. A fordulópont szerintem is Hetényi Zoltán fantasztikus védése volt, onnantól az ő magabiztossága átragadt a csapatra is.”

A magyar válogatott rég látott mértékben kreatív és szemet gyönyörkedtető támadójátékot produkált, amihez remek helyzetkihasználás társult. Ebből 1+1 ponttal vette ki részét Nagy Gergő, ráadásul volt egy olyan hátrapassza is Hári Jánosnak, amit szintén sokat kellene ismételniük a televízióknak, noha nem lett belőle gól. Az Andrew Sarauernek adott fonák asszisztjából és a kapásból elengedett felső sarkos bombájából viszont az lett, így ezeket is sokáig emlegethetik a szurkolók.

“Kétségtelenül nagyon elkaptuk a fonalat ezen a mérkőzésen. Ebben talán az is közrejátszott, hogy az olaszoknak három nap alatt ez már harmadik meccsük volt, nekünk viszont a fagyasztási malőr miatt többet volt módunk pihenni. De sokkal lényegesebb volt, hogy olyan támadótriók mentek fel a jégre, amelyek tagjai jól ismerték egymást, sokat játszottak együtt. A mi sorunk is ilyen volt, Andrew Sarauer és Kóger Dániel is kitűnő sortárs számomra, és tényleg ki is jött nekünk a lépés. Úgy gondolom, ez a fajta összeszokottság döntő faktor volt.”

A torna után folytatódik az Erste Liga. Az FTC-Telekom, amelynek Nagy Gergő a csapatkapitánya, ligarekordot jelentő győzelmi sorozatban van, de vajon mennyire nyújtható ez el? “Remélem, minél tovább, és ezért mindent meg is fogunk tenni. A válogatottban töltött idő és az olaszok elleni sikerélmény engem is extra energiával töltött fel. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy minden sorozat megszakad egyszer, ám ezzel keveset foglalkozunk. Szigorúan csak a következő mérkőzésre készülünk.”

A Fradi következő mérkőzésére a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban szerdán kerül sor, a listavezető zöld-fehérek a Hokiklub Budapest vendégei lesznek a Tüskecsarnokban.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 20., vasárnap
EL 19:15 MACDEB 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., péntek
FELK 09:45 UTEVAS 3-3VÉGE
FELK 18:00 MISKOS 2-1 HVÉGE
EL 18:30 DEBFTC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 G99AVS 6-4VÉGE
szeptember 26., szombat
EWHL 13:20 KMHMAC 
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 
    • M4 SPORT+
szeptember 28., hétfő
KHL 18:30 DMOSZP 
    • SPORT 2
szeptember 29., kedd
KHL 18:00 AVGJOK 
    • SPORT 2
EL 18:30 DEBBRA 
szeptember 30., szerda
EL 18:30 FTCSCC 
október 1., csütörtök
KHL 18:30 DMOTRK 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum