A hokisoké is lesz a korcsolyázó központ?

 

A jégkorongosok és a korcsolyázók kiterjedt együttműködést terveznek, aminek az infrastruktúra-fejlesztés és -hasznosítás is része lehet.

Ez derül ki a jégkorongszövetség honlapján publikált hírből. Eszerint a Magyar Jégkorong Szövetség és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnökségei kedden együttes ülést tartottak ? ilyen még nem volt korábban ?, amelyen szándéknyilatkozatot fogadtak el a hosszú távú együttműködésről. Ennek ünnepélyes és nyilvános aláírását követően a két szövetség elnökei ? Such György és Kósa Lajos ? sajtótájékoztatót tartottak, amelyen utóbbi részéről elhangzott:  ”A korcsolyázók és a jégkorongozók jelentős mértékben ugyanazokat az infrastruktúrákat használják, így az előkészítés alatt álló Nemzeti Korcsolyázó Központ tekintetében is adja magát a közös hasznosítás.” A Nemzeti Korcsolyázó Központ létrehozására kiírt nemzetközi tervpályázatot ? mint az tavaly decemberben nyilvánosságra került ? a Bord Építész Stúdió Kft. nyerte el, akkor mutatták be az első látványterveket is.

korcsolyakopot

fotó: Bord Építész Stúdió

További konkrétumok a létesítménnyel kapcsolatban most nem derültek ki, a szándéknyilatkozat viszont jó néhány pontot tartalmaz, ezeket átkattintva végigböngészhetik. Ugyanonnan kiderül az is, hogy ?az MJSZ és a MOKSZ elnöksége megbízza és felhatalmazza az MJSZ főtitkárát, Sipos Leventét, hogy a MOKSZ ügyvezető igazgatójával, Schulek Csabával közösen dolgozza ki és terjessze elő az együttműködési megállapodás részletes tervezetét a vonatkozó nemzetközi és hazai szabályokkal összhangban?.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum