Hetényi: Abban a pillanatban csak egy megoldás volt

   

A DEAC kapusa kivételes teljesítménnyel járult hozzá az A csoportos olaszok legyőzéséhez szombaton. Mágikus bravúrján túl egyebekről is kérdeztük őt.

Két év után húzhatta magára újra a címeres mezt Hetényi Zoltán. A DEAC hálóőre az egész szezonban kiemelkedő teljesítményt nyújt az Erste Ligában, és most ezt fejelte meg az olaszok ellen bemutatott bravúrjaival. A válogatottba szóló meghívójának jogosságát nyilván senki sem kérdőjelezte meg. ?Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy részt vehetek a Roland Divatház Négy Nemzet Tornán. Nagyszerű volt a régi társakkal készülni, az emlékek is előjöttek, így kiválóan éreztem magam ezen a héten.?

Az előzetes tervek szerint pénteken, Dél-Korea ellen állt volna a kapuba, de egy jéghiba közbeszólt. ?Nagyon csalódott volt az egész csapat, hogy nem játszhattunk, de szerintem a vendég koreaiak is így voltak vele. Erről mi nem tehettünk, de a szurkolókat is sajnáltuk, hiszen jó páran messziről érkeztek, mégsem láthattak mérkőzést.? Hetényi Zoltán így az A csoportos olaszok ellen állhatott a kapuba, és az elején alaposan megdolgoztatták. ?Az első harmadban valóban jöttek rendesen az olaszok, nagyon kellett koncentrálnom. A srácok sokat segítettek, jó néhányszor blokkoltak is, amikor például az ellenfél középen kapta a korongot és lőtt. Ez igazi csapatmunka volt, és ha a jövőben így tudunk együtt dolgozni, akkor jó eredményeket érhetünk el.?

hunitahete

fotó: Mudra László/MJSZ

Clayton Beddoes olasz szövetségi kapitány egyenesen a mérkőzés fordulópontjának nevezte Hetényi Zoltán első harmadbeli bárdos védését, amelyet tényleg csak legfelsőbb fokú jelzőkkel lehet illetni. Hogyan élte ezt át maga a kapus? ?A lepkés oldalon volt a korong az olasz játékosnál. Azt hittem, hogy középre adja beleszúrásra az ott álló csatárnak, ám ő keresztbe passzolt a másik oldalra. Már nem értem volna át, így abban a pillanatban csak egy megoldás volt: a kapusbottal kinyúlni, hátha azt találja el. Így is történt, és megmondom őszintén, magam is meglepődtem, hogy kivédtem. Akkor az nekem nem tűnt olyan lényeges hárításnak, egy volt a sok közül, és még két harmad hátravolt. A meccs után persze jó volt visszanézni, és most már én is tudom, hogy fontos védés volt.?

Éppen egy hónapja készítettünk interjút a DEAC kapusával, addigi remek teljesítménye alapján, és szóba került a válogatottság. Mint bizonyára minden olvasónk tudja, Hetényi ott volt Szapporóban, Zürichben, Szentpéterváron és több más világbajnokságon is, de immár majd két éve nem szerepelt a válogatottban. Talán ő sem gondolta, hogy ilyen hamar és ilyen körülmények között térhet vissza. Ráadásul van egy érdekes párhuzam is: Vay Ádám szintén Debrecenből került az A csoportos világbajnokságra utazó keretbe. ?A válogatottság számomra mindig is a csúcsot jelentette. Szombat este, ahogy álltam a kék vonalon, és a győztes mérkőzés után címeres mezben, a szívemre tett kézzel énekeltem a Himnuszt, na ennél csodálatosabbat el sem tudok képzelni. Vay Ádám nagyon jó barátom, a mérkőzés után beszéltünk is, jólesett a gratulációja. A világbajnokság még messze van, és sok remek kapus szeretne eljutni Asztanába. Lesz még két felkészülési torna, biztos vagyok abban, hogy a szakmai stab másokat is ki fog próbálni. Nekem most az a feladatom, hogy a DEAC-ban jó és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsak, a többi a szövetségi kapitányon múlik. Számomra már ez a mostani meghívó is komoly elismerést jelentett, a vébére kiutazni tényleg a hab lenne a tornán.?

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum