Ez a nemzeti válogatott, és minden meccs fontos

 

Nyilatkozatok a szenzációs ? 7-1-es győzelemmel végert ért ? magyar?olasz összecsapás után.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány, Magyarország: ?Most sokkal jobbak voltunk, mint szerdán, ezt mindenki láthatta. Talán túl sok információt kaptak egyszerre az első meccsre a játékosok. Az olaszok ellen nem volt gondunk a helyzetek kialakításával. Hét gól egy válogatott mérkőzésen kiemelkedő, nem minden nap történik ilyen. Büszkék lehetünk a fiúkra. Ezek a srácok együtt nőttek fel, elég jól ismerik egymást, ezért mindegy, hogy milyen sorokkal vagy variációkkal játszunk. Néhányan kérdeztek a pénteken történtekről. Egyszer láttam ilyet Kanadában, sok-sok évvel ezelőtt. Nem volt ez jó sem a szurkolóknak, sem a koreai csapatnak, de ilyen az élet, néha történnek ilyen dolgok.?

Clayton Beddoes szövetségi kapitány, Olaszország: ?Az első harmad után vezetnünk kellett volna, de kihagytuk a lehetőségeinket. A magyar kapus remekül védett, a botos bravúrja elképesztő volt. Az volt a fordulópont. Úgy gondolom, mindkét csapat leginkább a támadásokon dolgozott. Ugyanezt láttam a magyaroktól tavasszal, és nekünk is ezt kell tennünk, hogy minél több helyzetet teremtsünk, de most ebben jobbak voltak. Amikor így játszol, ezt gyakorlod, akkor kinyílik a védelmed. Mindkét csapatnak sok helyzete volt, így izgalmas mérkőzést láthattunk. Mindkét csapat támadó felfogású volt, elég sok játékost bevontak az akciókba, beleértve a védőket is. A magyarok boldogok lehetnek az eredménnyel, és bizonyos szempontból én is elégedett voltam néhány dologgal, amit láttam. Szeretek itt lenni Magyarországon. Tavasszal a világbajnokság fantasztikus volt, különösen amikor a magyarokkal játszottunk, és jó meccsünk volt most is. A szurkolók elképesztőek. Hangosak, lelkesek, biztos vagyok benne, hogy a csapategységet is erősítik. A torna jól szervezett volt. Sajnálatos és váratlan, ami pénteken történt, senki sem számíthatott rá. Kétszer vagy háromszor láttam ilyet karrierem során. Meg kellett hozniuk azt a döntést, nem tehettek mást. Ettől függetlenül minden rendben volt, ahogy az lenni is szokott Magyarországon.?

Vas János csapatkapitány: ?Ezen a meccsen élesebbek voltunk, mindenki odatette magát úgy, ahogy ez elvárható egy válogatottban. A mérkőzés előtt azt mondtuk az öltözőben, hogy lélekben jobban jelen kell lennünk. Ez mégiscsak a nemzeti válogatott, és minden meccs fontos nekünk. Pont ezért úgy játszottunk, hogy tényleg büszkék lehessünk a mezre, amit felveszünk. De nemcsak mi, akik a jégen vagyunk, hanem a szurkolók is azok lehessenek.?

Galló Vilmos: ?Az elmaradt meccs ellenére szerencsére elég jó volt a hangulat a mérkőzés előtt az öltözőben. Egy olyan szakaszában vagyunk az évnek, amikor az összhangot kell építenünk, illetve főleg a saját játékunkkal kell foglalkozunk, függetlenül az ellenféltől. Próbáltuk ugyanazokat a dolgokat megvalósítani ezen a meccsen is, amit már a kazahok ellen elterveztünk. Ez most sokkal jobban működött.?

Hári János: ?Sokkal energikusabbnak éreztem a csapatot ezen a mérkőzésen. A kazahok ellen kicsit feszülten játszottunk. Próbáltunk egy-egy dolgot megvalósítani az új taktikából, és nem működött igazán a játékunk. Most sokkal felszabadultabban, keményebben mentünk. Hetényi Zolótán nagyon jól védett az első harmadban, kétszer is gyorsan betaláltunk, megtörtük az ellenfél energiáját, onnantól a kezünkben tartottuk a meccset. Ilyen játékra, amit mutattunk, lehet építkezni a jövőben.?

Kóger Dániel: ?Mindent megtettünk, hogy győzelemmel zárjuk a tornát, a csapat ki szerette volna szolgálni a remek szurkolókat, kicsit vissza akartunk adni abból, ami elmaradt pénteken. Mindig jó nyerni a magyar válogatott színeiben, függetlenül az ellenféltől. Most mindenki odatette magát, és külön örülhetünk annak, hogy egy ilyen gólgazdag meccsel sikerült kárpótolni a szurkolókat némiképp.?

hunitahete

fotó: Mudra László/MJSZ

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum