100 százalékos maradhat-e a Gyergyó túrája?

   

A Schiller-Vasas HC az utolsó csapat, amely megakadályozhatja ezt.

“A lényeg, hogy újra csillogtak a szemek, újra megvolt az a küzdőszellem, az a hőfok, az az elán, az a mentalitás, amit a bajnokság előtt vizionáltunk a srácoknak. Jár a kalapemelés nekik” – mondta Ladányi Balázs, a Vasas vezetőedzője a Ferencváros elleni 3-2-es vereséget követően. Való igaz, az elmúlt hetekben nem olyan Vasast láttunk, amilyet az edzők elképzeltek és ígértek korábban. A szezon eleji megalkuvás nélkül hajtó csapat eltűnt, mintha a fiatalok belefásultak volna a sok vereségbe. A Ferencváros ellen viszont ismét azokat az erényeit mutatta a csapat, amelyekkel a vereségek ellenére is kellemes benyomásokat tudott kelteni a nézőkben eleinte. Ladányi Balázs fiai eddig öt pontot gyűjtöttek a bajnokságban, ebből négyet az első négy fordulóban. Az azóta lejátszott 13 meccsen viszont csak egy pontocskára futotta az akkor nagyon gyenge formában levő Brassóval szemben. A Fradi elleni pénteki teljesítmény viszont akár reményekre is feljogosíthatja a piros-kékeket vasárnapra, hiszen nem legyőzhetetlen ellenfél érkezik a Jégcentrumba.

A Gyergyói HK úgy indult a Vienna Capitals II, a HK Budapest és a Vasas elleni mérkőzéseket tartalmazó túrájára, hogy 9 ponttal kell hazatérnie. A terv teljesítésével időarányosan jól állnak, Bécsben és a Tüskecsarnokban is győztek, bár mindkét meccsen rezgett valamelyest a léc, utóbbin különösen. A Gyergyó jelenti a szezon egyik negatív meglepetését, mind saját maguk, mind a szurkolók számára. A több száz KHL-meccsen edződött orosz légiósok jó része észrevehetetlen, többüket már el is küldték, edzőt is váltottak. Az orosz harmadosztályból igazolt, KHL-meccsen soha nem játszó Vesutkin viszont mindegyiküket kenterbe verte azzal, hogy ambiciózusan játszott, hajlandó volt hajtani, jöttek is a gólok és a pontok. A hazaiak részéről a két veterán védő, Góga és Nagy Csaba a legjobb és egyben a legeredményesebb, a fiatalok közül a legjobbak is hektikus formát mutatnak, innen talán a 4+4-nél tartó Csergő Hunort érdemes kiemelni. Ráadásul komoly fegyelmi problémái vannak a csapatnak, a Brassó után ők kapták a legtöbb büntetéspercet. Nem is véletlen, hogy a mezőny végéhez tartozó csapatoknak a gyergyóiakat sikerült először elkapniuk. Ha nem figyelnek oda, egy egységes, lelkes, hajtós Vasas akár pontot vagy pontokat szerezhet tőlük.

A piros-kékek egyébként bulira készülnek, Halloween-parti kezdődik a jégcentrumban már délután három órakor, családi programokkal a középpontban. Ezek részleteiről ide kattintva tájékozódhatnak.

Vasas-900

Schiller-Vasas HC–Gergyói HK 0-5

   

A gyergyószentmiklósiak győztek Káposztásmegyeren, így hibátlanul zárták túrájukat.

Remekül állt bele a mérkőzésbe a vendég Gyergyószentmiklós, ezúttal nem aludtak el a kezdésnél, mint tették azt pénteken a KMH ellen: az első cserében rögtön Tománek került ziccerbe, Koitmaa nagyot védett, a kipattanót Constatin hagyta ki, talán maga sem tudja hogyan. A 6. percben jegyezhettük fel az első valamirevaló hazai helyzetet, letámadást követően Turbucz lőhetett közelről, de kimaradt. Később Tománek viharzott el, de szólója eredmény nélkül maradt. Vorobjov szép cselt követően került helyzetbe, az oroszt már csak szabálytalanul tudták megállítani. A fórt remekül járatta meg a vendégcsapat, Tománek a bal oldalról tisztán lőhetett, 0-1. Két perccel később Pesztunov tálalt Tománek elé, a szlovák csatár kilépett védője őrizetéből, és a kapuba bombázott, 0-2. A harmad végén majdnem szépített a Vasas, egy lecsorgó korong épphogy elcsúszott a kapu mellett. Az első harmadban zömében mezőnyjáték folyt, bár a Gyergyó többször tudott felállni a támadó harmadban, míg a Vasas intenzív letámadásában bízhatott, több fiatal, köztük Lőczi Árpád is szépen kevergetett.

A második harmad egy Czakó lövéssel indult, amit a vendég portás magabiztosan hárított. Nemsokára Benedek ült ki bottal akasztásért, de a Vasas nem tudott igazán veszélyes szituációt kialakítani. A harmad hetedik percében Tománek tálalt a kapu elé, de lemaradtak sortársai, majd az ő éles szögből leadott lövését védte Koitmaa. Kozma Zsolt nagy lövést eresztett meg a kék vonalról, de az észt kapus ekkor is a helyén volt. A másik oldalon is helyzet alakult ki, Turbucz közelről lőhetett, Gorjacsevszkih fogta a próbálkozást. A 32. percben Constantin kavargatott, lövése mellé ment. 3 perccel később hatalmas tűzijátékot rendezett Pápa Márton és sora a gyergyói kapu előtt, eredménye Orbán Szilárd kétperces büntetése lett, ám a Vasas nem került helyzetbe. Amint lejárt a kiállítás, Csíki Attilát akasztották helyzetben, Jezsov ülhetett ki. Pápa és Vesutkin akadt össze, majd a hazai fiatalt Orbán is leütközte, így 53 másodpercnyi kettős előnyhöz jutottak az angyalföldiek. Ám a Gyergyó okosan lepörgette az időt, a lehetőség kihasználatlanul maradt.

A harmadik harmad egy Vorobjov-lövéssel indult, majd Vesutkin közeli próbálkozása halt el Koitmaa hasában. A 3. percben Pesztunov hozott egy támadó harmadbeli bulit, Tománek beverte önmaga és csapata harmadik gólját, 0-3. Czakó Barna lökte feleslegesen palánkra ellenfelét, jutalma 2 perces büntetés lett. A Gyergyó második emberelőnyét is kihasználta, ismét körbejáratták a korongot, majd egy centerezést követően Constantin közelről betalált, 0-4. A harmad derekán hosszabb percekre beszorította ellenfelét a Gyergyó. Majd a Vasas produkált egy jobb periódust, de nem tudtak betalálni Bödökék. Az 52. percben Bálint Tamás ülhetett ki két percre. Az előnyben Székely Mádai előtt a legnagyobb lehetőség, de Gorjacsevszkih. Később Jezsov nagy bombáját fogta Koitmaa. Újból próbálhatta előnyös játékát az erdélyi alakulat, miután Fliszár testre ütésért ült ki két percre. Kozma Zsolt és Góga Attila előtt adódtak lövési lehetőségek, mindhiába ezúttal kivédekezte a Vasas. A kiállítás letelte után Turbucz veszélyeztetett. Az utolsó előtti percben a kapu előtti birkózás során a jégen maradt Barabás, de le tudott korcsolyázni a saját lábán. A dudaszó pillanatában közvetlen közelről Csergő Hunor kotorta a hálóba a pakkot, a bírók videózást követően megadták a találatot, 0-5.

A Gyergyószentmiklós 5-0-ra győzött Káposztásmegyeren, elsősorban remek előnyös játékának, és Tománek klasszisának köszönhetően, ezzel 100%-osan zárta túráját. A Vasas hajtott, két harmadon keresztül meccsben volt a remek pedigréjű légiósokkal felálló erdélyi csapattal, ezúttal viszont nem tudott a kapuba találni.

Sokan túldimenzionálták ezt a meccset

   

Ladányi Balázs és Vitalij Donyika a Schiller-Vasas HC–Gyergyói HK-ról.

Ladányi Balázs vezetőedző, Vasas: „Ha pozitívumot akarunk kiemelni a mai mérkőzésből, az az első tíz perc játéka volt. Jól álltunk vele a meccsbe, ugyanakkor visszatérő hiba nálunk, hogy ilyenkor elhisszük, hogy mást kell játszani, mint amit megbeszéltünk. Kaptunk egy gólt emberhátrányból, aztán még egyet, onnantól pedig rohantunk az eredmény után. Sokan túldimenzionálták ezt a meccset, ahhoz, hogy esélyünk legyen megverni egy Gyergyót, úgy kell játszani, ahogy az első tíz percben.”

Vitalij Donyika vezetőedző, Gyergyói HK: „Kontrolláltuk a meccset, a második harmadban voltak még gólszerzési lehetőségeink, azok kimaradtak, az egy kis hullámvölgy volt a játékunkban. Később javítottunk, és megszereztük a nagyon-nagyon fontos három pontot. Azon vagyunk, hogy meccsről meccsre jobb játékot nyújtsunk.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 500 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Kis-király, Pálkövi.
Koitmaa: 84,8% (Tóth)
K
Gorjacsevszkih: 100% (Szakács)
Bukor, Inglis, Csiki, Schmál, Turbucz
1
Jezsov, Góga, Tománek, Pesztunov, Constantin
Tornyai, Surányi, Szlama, Pápa, Czakó
2
Orbán, Kozma, Daradics, Vorobjov, Elekes Darabont
Oroszi, Seregély, Fliszár, Bödök, Gágyor
3
Nagy, Ferencz Csibi, Vesutkin, Péter, Csergő
Bálint, Kováts, Lőczi, Székely-Mádai, Varga
4
Pál, Barabás, Sára, Benedek
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Vitali Donika, Novák Václav
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:15 GYE PP Tománek Jezsov Góga
0-2 16:59 GYE Tománek Pesztunov Ferencz Csibi
0-3 42:56 GYE Tománek Pesztunov
0-4 46:02 GYE PP Constantin Góga Tománek
0-5 59:59 GYE Csergő Péter Orbán
23 Kapura lövések száma 33
12 Kiállításpercek 12

A Vasas–Gergyó videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum