A címvédőt is elkapnák a DVTK Jegesmedvék

   

Elsőre hazai jégen nem sikerült, másodjára Besztercebányán nem lesz könnyebb.

Azért sem, mert a bajnokot alighanem felpaprikázta, hogy a legutóbbi fordulóban fejet kellett hajtania a Gyetva előtt idegenben. A pénteki játéknap további meglepetés eredményei árnyékában nem annyira tűnt fel, hogy az alsóházi gárda felülmúlta a hozzá négymeccses győzelmi sorozattal érkező címvédőt, de hát egy 2-1-ben semmi különleges nincs mondjuk egy 4-8-hoz képest. Az Extraliga ráadásul tényleg kompetitív bajnokság, ezt már megtanulhattuk, itt bárki verhet bárkit. A bajnok amúgy nyögvenyelősen kezdett, jó néhány váratlan vereség is becsúszott eleinte, ám idővel összeszedte magát, és a dobogó közelébe kapaszkodott, jelenleg az 5. helyen található. Az első DVTK Jegesmedvék–HC Banska Bytrica találkozón sima vendégsiker született, az 5-2 híven tükrözte a játék képét.

Ez a miskolciak vereségszériájának elején történt, amelyből szépen kilábaltak, jelenleg például elmondhatják magukról, hogy utolsó öt találkozójuk közül hármat megnyertek, és egy negyediken is pontot szereztek. Nem adják tehát könnyen a bőrüket, ami bizonyára a nemzetközi szünet előtti utolsó összecsapáson is így lesz. A csapat javuló játéka kapcsán el kell mondani, hogy már amiatt megérte az Extraliga-projekt, hogy kiderült: Magosi Bálint ezen a szinten is képes első-második soros csatárként jégkorongozni. Az a találata is élményszámba ment, amellyel a Gyetva elleni találkozót döntötte el, arra pedig, amivel a Popráddal szembeni hosszabbítás végére tett pontot, nem nagyon vannak szavak. De természetesen nem csupán ő nőtt fel a kihívásokhoz, így tett a gárda pontkirályjelöltje, az 5+14-gyel a bajnokság kanadai tabellájának 8. helyén álló Vas János, valamint Somogyi Balázs és Szirányi Bence is, továbbá máris úgy tűnik, a friss igazolás Vay Ádám képes biztosítani a stabilitást a kapuban.

A bő egyhetes pauza ezzel együtt jól jöhet – főként annak, aki valóban pihenhet –, a még jobb az lenne, ha sikerélménnyel tudnák befejezni a pontvadászat e szakaszát a Jegesmedvék. A mérkőzés 17 órakor kezdődik Besztercebányán.

misbby

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

Banska Bystrica–DVTK Jegesmedvék 3-1

   

A miskolciak nagy küzdelemben maradtak alul a címvédő otthonában.

A bajnok Besztercebánya nem aprózta el a kezdést, az első percben Vaynak kétszer is védenie kellett. Két perccel később Buc egyedül vihette a korongot a miskolci kapura, de a kapus ismét a helyén volt. Dominált a házigazda, az első komolyabb miskolci lövést a 6. percben védte Baros. Két perc múlva jött az első hazai emberelőny, amit nagyobb nehézség nélkül védekeztek ki a Jegesmedvék. A 11. percben második fórját már kihasználta a Besztercebánya, miután Sloboda középről feladott korongját Sykora a palánk mellől, kapásból vágta a miskolci kapuba (1-0). Két perc elteltével megduplázta előnyét a szlovák csapat. A miskolci kapu mögött, a sarokban két vendégvédő között szerzett korongot Selleck, középre tette, az egyedül érkező Higgs közelről nem hibázott (2-0). A 14. percben próbálhatták ki először a miskolciak a speciális játékukat, de mivel a két perc alatt lövések helyett szinte végig passzolgattak, nem is tudták az előnyt gólra váltani. A hátralévő időben egy elpuskázott hazai előnyt és két Vay-védést jegyezhettünk fel, de az eredmény nem változott.

A második harmadot is nagy lendülettel kezdte a Besztercebánya, többször is munkát adva a miskolci kapusnak. A második percben egy hosszú szöktetésre Vay jött ki a harmad közepére és feküdt rá a korongra. A 23. percben szépített a miskolci csapat, miután Kulmala a bedobókörről kilőtte a rövid sarkot (2-1). Vay hathatós közreműködésével a Jegesmedvék kivédekeztek egy újabb hazai előnyt, majd gyors egymásutánban kihagytak két nagy helyzetet. A vendégek ezután több jó cserét is produkáltak, sikerült meleg pillanatokat okozni a hazai kapu előtt, csak a gól hiányzott. A harmad második felében gyors ide-oda játék alakult ki, majd a címvédő ismét magához ragadta a kezdeményezést, és percekre beszorította a Jegesmedvéket, de Vay mindent védett.

A harmadik játékrész kiegyenlített hokit hozott, némileg több hazai támadóidővel, amihez így a miskolci kapus nagyobb leterheltsége társult. A 47. percben játszhattak másodszor emberelőnyben a miskolciak, voltak is helyzeteik, ugyanakkor a házigazdák két veszélyes kontrát is vezettek a két perc alatt. Teljes létszámban ismét hullámzó lett a meccs képe, mindkét csapatnak volt jó pár lehetősége, de egy-egy kiváló kapusa is. Az 55. percben szolid bunyó alakult ki a hazai kapu mögött, amelynek eredménye kétpercnyi 4 a 4 elleni játék lett, és ebből a hazaiak jöttek ki jobban. Kabac hosszú passzt kapott Kubkától, lendületből megkerülte a védőjét, és közelről lőtt a kapuba (3-1). Glen Hanlon szűk három perccel a vége előtt levitte kapusát, de az eredmény nem változott.

mis-2018-exl

Extraliga, 2018. nov. 4., vasárnap.
Baros: 95,5%
K
Vay: 91,9%
Miller, Marshall, Selleck, Higgs, Asselin
1
Crawford, Kiss, Galanisz, Magosi, Miskolczi
Mihálík, Sloboda, Török, Stastny, Sykora
2
Szirányi, Vojtkó, Pance, Kulmala, Vas
Kubka, Datelinka, Gabor, Cesik, Kabac
3
Láda, Milam, Somogyi, Harrison, Loiseau
Biro, Lichanec, Buc, Varga, Bartanus
4
Ritó, Vincze, Hajós
Ivan Droppa
E
Glen Hanlon
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:01 BBY PP Sykora Sloboda Miller
2-0 12:04 BBY Higgs Selleck Cesik
2-1 22:34 MIS Kulmala Vas Pance
3-1 55:47 BBY Kabac Datelinka Kubka
37 Kapura lövések száma 22
6 Kiállításpercek 20

A Besztercebánya–DVTK Jegesmedvék videón

 

Vay Ádám önfeláldozó kivetődése 3 perc körül látható az összefoglalóban.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum