Sorozatban 17. győzelmére hajt a Fradi

   

Ha az FTC-Telekom legyőzi a Hokiklub Budapestet, azzal új Erste Liga-rekordot állít fel.

17 meccses győzelmi sorozata ugyanis a magyar bázisú nemzetközi liga alapszakaszában a 2008-as indulás óta még soha senkinek nem volt. Az eddigi csúcsot, a MAC 2015/16-os idényben elért 16-os szériáját pénteken állították be a zöldek a Schiller-Vasas HC legyőzésével. De egy másik remek sorozat is fűződik a Fradi nevéhez. A gárda legutóbbi 19 alapszakasz-mérkőzésének mindegyikén szerzett pontot, ami ugyancsak nem mindennapos mutatvány. Itt azonban a rekorddöntésig még van tennivaló: 2015/16-ban a Miskolc 20, 2017/18-ban ugyanő 22, 2009/10-ben a DAB 23, 2015/16-ban a MAC 24 meccsig jutott.

A vasárnapi Fradi-esélyek mindenesetre jóknak mondhatók, az ellenfél ugyanis a mezőny gyengébbik feléhez tartozik. Bár ebben a szezonban úgy tűnik, a ferencvárosiaknak leginkább az úgynevezett könnyű kihívókkal gyűlik meg a bajuk. Miközben mondjuk a Csíkszeredát biztosan győzték le, addig a Vienna Capitals vagy a Vasas elleni hazai mérkőzéseiket csak nyögvenyelősen sikerült megnyerniük. Ez figyelmeztető jel is a játékosok számára: a győzelemhez mindig a lehető legjobbat kell nyújtani. Ha vasárnap így lesz, aligha lehet történhet nagy baj Fodor Szabolcs csapatával.

Annak ellenére így van ez, hogy az ellenfél Hokiklub Budapest a kezdeti gyenge produkció után magára talált, és egyre masszívabb. Péntek este a Gyergyói HK is épphogy behúzta azt a három pontot, amit célul tűzött ki, előtte pedig Fehérváron a Titánok megadták magukat Orbán Attiláéknak, akik ott végre jó játékkal örvendeztették meg híveiket, és teljesen megérdemelten jutottak három ponthoz. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy az elmúlt hét végén a Dunaújváros izzadt vért a HKB ellen, igaz, azon a mérkőzésen – elsősorban a védekezésben – egyik csapat sem remekelt, de az egészen biztos, hogy a dunaújvárosi hibákhoz kellettek a juharleveles játékosok is. De szenvedett már ellenük az UTE, a Debrecen és a Csíkszereda is, úgyhogy egyre többet és jobbat remélhetünk tőlük. A fejlődés bizonyításának egyik fontos mérföldköve lehet a Ferencváros elleni idegenbeli mérkőzés, azt reméljük, a HKB méltó ellenfele lesz a listavezetőnek.

FTC-Telekom–HKB 8-3

   

A ferencvárosiak magabiztosan gyűjtötték be sorozatban 17. sikerüket.

A mérkőzést erősen kezdte az FTC-Telekom: a 2. perc elején Tóth Renátó, a 3. perc végén Myles Fitzgerald talált be Gadácsi János kapujába. Három és fél perccel később Izsák Róbert szépített, ám ezt követően Tóth Adrián és Tóth Gergő teljes létszámban, míg Nagy Gergő emberelőnyben növelte a zöld-fehérek előnyét. A második harmadtól már Hajek Márk állt a HKB kapujában. A csereként beállt hálóőr több mint 9 percig tartotta kapott gól nélkül a kapuját, Tóth Adrián talált be neki. A harmadik játékrész elején 24 másodperc alatt két gyors góllal kozmetikáztak az eredményen a vendégek: előbb Petres Magor Tivadar, aztán Egyed Márk lőtt gólt Arany Gergelynek. A záró felvonás közepén Lauri Karmeniemi és Jászai Dávid találataival visszaállt az ötgólos különbség.

Az FTC-Telekom 8-3-ra győzött, sorozatban 17. alkalommal nyert, így a zöld-fehérek új ligarekordot jelentő győzelmi sorozattal pihenhetnek a nemzetközi szünet alatt.

ftcszereda

Fotó: Claus János

Fodor: Megvan a rekord, dolgozunk tovább

   

Az FTC-Telekom vezetőedzője szerint pont jókor sikerült megdöntenie csapatának a győzelmi csúcsot az Erste Ligában.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 401 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Árkovics, Szabó.
Arany: 90,6% (Pleszkán)
K
Gadácsi: 73,7% (Hajek: 90,0%)
Rantanen, Boros, Fitzgerald M., Nagy, Tóth A.
1
Szécsi, Orbán, Petres, Sátek, Szappanos
Hegyi, Sarcia, Walls, Tóth Renátó, Tóth G.
2
Lakatos, Csíki, Egyed, Godó, Szűcs
Karmeniemi, Jászai, Pavuk, Farkas, Tóth Richárd
3
Lévai, Jancsó, Köllő, Albert, Németh
Pozsár, Lengyel, Hardi, Roczanov
4
Vajda, Bernáth, Berendi, Horváth, Izsák
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
E
Kapusta Dusan, Gröschl Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:05 FTC Tóth Renátó Jászai Walls
2-0 02:59 FTC Fitzgerald M. Nagy Sarcia
2-1 06:26 HKB Izsák Horváth
3-1 09:28 FTC Tóth A. Nagy Boros
4-1 13:44 FTC Tóth G. Jászai Walls
5-1 15:55 FTC PP Nagy Karmeniemi Walls
6-1 29:18 FTC Tóth A. Nagy Fitzgerald M.
6-2 43:28 HKB Petres Szappanos Sátek
6-3 43:52 HKB Egyed Godó
7-3 47:27 FTC Karmeniemi
8-3 49:39 FTC PP Jászai Hegyi Pavuk
56 Kapura lövések száma 32
8 Kiállításpercek 6

Az FTC–HKB videó-összefoglalója

 

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk