A DEAC felzárkózhat a Brassóra

   

Ehhez rendes játékidős győzelem kell a debrecenieknek az idegenben szívós bécsiekkel szemben.

Remekül megy a DEAC-nak az Erste Ligában. A fekete-fehér-arany színű alakulat 18 mérkőzést követően a táblázat negyedik helyén áll, de a vesztett pontokat tekintve harmadik. Hátránya a jelenleg bronzérmes pozícióban álló Brassóhoz képest 4 pont – de 3 meccsel kevesebből. Mivel a Brassó vasárnap csak a romániai bajnokságban érdekelt, a debreceniek egy hárompontos győzelemmel a nyakukra mászhatnak. Ez annál inkább megvalósíthatónak tűnik, mert az ellenfél a mezőny végéhez tartozó Vienna Capitals-farm lesz. A feladat papíron egyszerűnek tűnik, de alighanem élénken él még a debreceni játékosokban és szurkolókban a Vasas elleni hazai pontvesztés a nyitó fordulóban. Akkor a DEAC közel ötven percig üldözte a fővárosi fiatalokat, mire ki tudott egyenlíteni, és a győzelemért járó második pontot csak a hosszabbításban sikerült megszereznie. A DEAC nem büszkélkedhet túlzottan jó sorsolással eddig, kiscsapatok ellen csak négy meccset játszott, ezeken a már említett Vasast nem számítva rendes játékidőben győzött, de általában nem túl simán.

A vasárnapi ellenfél, a Vienna Capitals II az eddigiek során inkább idegenben volt eredményes, mint otthon. Bécstől távol 8, Bécsben 3 pontot szereztek. A nagyobb gólkülönbségű vereségek is inkább hazai pályán jöttek, Bécsben –25, idegenben –10 a gólkülönbségük úgy, hogy csak eggyel többször játszottak otthon. Ha ezúttal is ragaszkodnak e szokásukhoz, akkor lelkes, sokat korcsolyázó, hajtós, szívós csapat vár a debreceniekre, amely nem fogja olcsón adni a bőrét. Annál inkább, mert alig több, mint két hete, kettejük bécsi összecsapásán is megnehezítették a DEAC életét, amikor a harmadik harmad elejére háromgólos hátrányból egyre felzárkóztak. Legutóbb idegenben az éllovas Ferencváros ellen játszottak. Akkor a zöldek megtapasztalhatták, hogy nem lehet egy pillanatig sem lazítani ellenük. A Capitals-farm egyik problémája, hogy amikor a juniorcsapat is játszik, akkor kevés játékossal tudnak kiállni. Ez bizonyára ezúttal is így lesz, az U20-asok Bécsben meccselnek vasárnap, így Debrecenbe nagyjából három sorral utazhat el Santeri Heiskanen vezetőedző.

DEAC–Vienna Capitals II 9-5

   

A debreceniek az első harmadban eldöntötték az emberelőnyös gólokban gazdag, vízilabda-eredményt hozó mérkőzést.

A DEAC kapujában ezúttal nem Hetényi Zoltán, hanem Nagy Péter kapott lehetőséget, míg az osztrákoknál a finn Joni Myllykoski állt a kapuban. Az 5. percben Németh Attila betalált a finn hálóőrnek. Az első harmad hajrájában hiába egyenlített Patrik Kittinger révén a Vienna Capials II, másfél perccel később Kovács Bronson újra vezetéshez juttatta a debrecenieket, aztán Németh Attila és Jakub Izacky is kihasznált 1-1 emberelőnyt, így 4-1-es hazai előnnyel vonultak szünetre a csapatok. A mérkőzés közepén a vendégek lőttek két előnyös gólt: Julian Grosslercher és Nyikita Rejn is 5 a 4 elleni helyzetben talált be, ezt követően Nagy Pétert Hetényi Zoltán váltotta a hazai kapuban. Az emberelőnyös gólokra ugyanolyan gólokkal válaszolt a DEAC, Hári Norbert szimpla, Hugo Turcotte kettős fórt használt ki. A középső játékrész végén a bécsiek is kaptak egy kettős előnyt, ezt Santeri Saari váltotta gólra. A Vienna Capitals II a záró húsz percben sem adta fel, Sascha Bauer egygólosra csökkentette a különbséget, hiába, alig egy perccel később Kovács Bronson lőtt előnyös találatot. Az 53. percben Silló Arnold góljával 8-5-re vezetett a DEAC, ezt követően többször is megpróbálkozott kapuslehozatallal a vendégcsapat, ez arra volt elég, hogy Molnár Dávid beállítsa a 9-5-ös végeredményt.

A DEAC úgy áll 1 pontos lemaradással a dobogós Brassó mögött, hogy 2 mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint riválisa.

Mindig nehéz a Vienna ellen játszani

   

Vezetőedzők a gólzáporos DEAC–Vienna Capitals II találkozóról.

David Musial, DEAC: „Kemény meccs volt. Novotny sérülése megfogott bennünket, három-négy hétre ki is esett. Mindig nehéz a Vienna ellen játszani, hiszen fiatalok, gyorsan korcsolyáznak és fel tudják szívni magukat egy ilyen meccsre.”

Santeri Heiskanen, Vienna Capitals: „Élvezetes, sokgólos meccset játszottunk, az ellenfél jobban használta ki az emberelőnyeit. Ha tovább tudtunk volna azonos létszámmal játszani, kiélezettebb lehetett volna a találkozó.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 519 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Herczeg, Váczi.
Nagy: 88,5% (Hetényi Z.: 91,7%)
K
Myllykoski: 81,8% (Cseh)
Antal A., Behal, Németh, Kulesov, Hári
1
Saari, Satmark, Antal P., Bauer, Hiltunen
Vuorijarvi, Kovács, Silló, Turcotte, Izacky
2
Hedberg, Wolf, Grosslercher, Kittinger, Rejn
Hetényi P., Berta, Molnár, Vincze, Salló
3
Pallierer, Ranftl, Rohm, Maxa
Erdei, Márton, Szokolov
4
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:20 DEB Németh Izacky
1-1 14:11 VIC Kittinger
2-1 15:41 DEB Kovács Turcotte
3-1 18:05 DEB PP Németh Turcotte Hári
4-1 19:56 DEB PP Izacky Silló Behal
4-2 28:13 VIC PP Grosslercher Antal P. Pallierer
4-3 30:08 VIC PP Rejn
5-3 32:36 DEB PP Hári Izacky Kovács
6-3 34:44 DEB PP2 Turcotte Izacky
6-4 37:54 VIC PP2 Saari Antal P. Kittinger
6-5 47:49 VIC Bauer
7-5 49:00 DEB PP Kovács
8-5 52:03 DEB Silló Turcotte
9-5 58:11 DEB EN Molnár Silló
44 Kapura lövések száma 51
22 Kiállításpercek 16

Így győzte le a DEAC a Vienna Capials II-t

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum