Innsbruckban is győzelemre tör a Fehérvár

   

Két egymást követő sikernél tart a magyar EBEL-csapat, a harmadikat a tabellaszomszéd otthonában húzhatná be.

A listavezető Vienna Capitals és a rekordbajnok Klagenfurt legyűrése után sokkal biztatóbb a Fehérvár AV19 helyzete, mint az ezeket a meccseket megelőző időszakban. A remek győzelmek nyomán visszakapaszkodott a gárda a tabella 8. helyére, innen folytathatja a küzdelmet a playoffért. Ami ennél is biztatóbb, az a csapat előrejátéka: a lőtt gólok tekintetében a maga 48 találatával az 5. pozíciót foglalja el a Volán. Külön is érdemes kiemelni néhány fiatal védő, illetve a negyedik sor teljesítményét. Timotej Sille már három gólnál jár, Reisz Áron 1+5-nél, az első soros Szabó Dániel 3+4-nél, Stipsicz Bence 4+4-nél, és teszik ezt mindannyian úgy, hogy plusz-mínusz mutatójuk is a pozitív tartományokban van.

Ugyanakkor ha egy dolog van, amire a 9. helyen álló Innsbruck sem panaszkodhat, az ott is a góllövés. Ezen a téren ők még előrébb tartanak, 53 találatuk a hullámvölgye ellenére éllovas Vienna 51-énél is több, viszont 60-at kaptak, ami a legrosszabb szám az egész mezőnyben. Ennek alapján sokgólos mérkőzésre számíthatunk este, más kérdés, hogy a statisztikákból nem mindig szerencsés messzemenő következtetéseket levonni.

avshci-201809

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

A tiroliak sem mennek gyengén mostanában, utóbbi 5 meccsükből 3-at megnyertek, igaz, kedden vezetésről kaptak ki saját jegükön a Linztől. Érdekesség még, hogy az Innsbruckkal szemben pozitív a Fehérvár örökmérlege, 43 meccsből 24-et a magyar csapat húzott be. Köztük a legutóbbit a Raktár utcában, ahol szeptember 22-én hosszabbításban döntötte a pluszpont sorsát Anze Kuralt. Gólhiány ott sem volt, 5-4 lett a végeredmény.

„Az utolsó két siker önbizalmat adott nekünk a hétvégi mérkőzésekhez – nyilatkozta a Fehérvár hivatalos honlapjának Hannu Järvenpää vezetőedző. – Mindkét alakulat nagyon erős, így a kezdő korongbedobástól kezdve koncentrálnunk kell.” Ha már itt tartunk: a másik ellenfél vasárnap a bivalyerős Bolzano lesz.

A Volán-honlapon megszólaltatták Stipsicz Bencét és Szabó Krisztiánt is:

A meccs 17:30-kor kezdődik.

Innsbruck–Fehérvár 5-1

   

Egy jó Volán-harmad kevés volt a kiváló csatárteljesítményekkel operáló Innsbruck ellen, a tiroliak előztek.

Ryan Glenn és Láday Tamás nélkül kezdett a Fehérvár AV19 Innsbruckban, előbbi sérült, utóbbi a Titánokkal tartott az erdélyi túrára. Az első támadások a vendégcsapatéi voltak, az első helyzet is, ez Sofron előtt adódott. Nem ment be, a hazaiak kontrát indítottak, Clark, Boivin, Yogan volt a korong útja, utána a háló következett, 1-0, történt ez az 5. prcben. Támadásban maradtak a tiroliak, nyomtak és lőttek, a bekkek blokkoltak, Carruth védett. Sofron, majd Szabó Krisztián került helyzetbe, gólt azonban ismét az Innsbruck szerzett, és miként az elsőben, úgy ebben is szerepe volt az egykori Volán-védőnek: Boivin passzolt Sedivyhez, ő Lammershez, aki a kapust kicselezve ért célt 12:00-nál, 2-0. Ezután is a vendéglátó attakolt, sokáig hiába, ám végül egy páros kiállítás alatt négy a négy ellen Sedivy belőtte Clark asszisztját, 3-0-nál mehettek pihenni a felek.

A második harmadban fordult a kocka, ahogy az elsőben 16-7-re nyerte a kapura lövéseket az Innsbruck, úgy ezt hajszálra ilyen arányban hozta a Fehérvár. Gólokban nem mutatkozott meg mindez, csak eggyel tudtunk közelebb kerülni, Erdély és Szabó Krisztián asszisztált, Sarauer volt eredményes. Előtte még két gyors hazai kiállítást próbálhatott kihasználni a Volán, nem sikerült, kisvártatva a harmadikat sem, ekkor adódtak helyzetek leginkább, Phillips, Erdély és Sille is hiába kísérletezett. A végén Szita és Reisz előtt is ott volt a sansz, nem éltek ezekkel. Az utolsó percben megint kisbüntetést kaptak a tiroliak, ebből áthúzódó fór lett, maradt ugyanis a 3-1 a második szünetre.

Kihasználni ezt sem tudták a fehérváriak, viszont egy újabb hazai találat végleg lehűtötte az éledő reményeket. Ezt a 44. percben lőtte az ilyenformán duplázó Sedivy, 4-1. A cseh csatár végül 2+2-vel zárt, hiszen Spurgeon találatában is volt szerepe, a tényleg mindent elöndő gól az 55. percben született. A lőpárbajt amúgy ebben a játékrészben is megnyerték Hannu Järvenpää tanítványai, köszönhetően elsősorban annak, hogy újfent egyre-másra kapták a két perceket a hazaiak. Alighanem magyarázatot ad a végeredményre is, hogy az összesen 9 kisbüntetésből egyet sem tudtak kihasználni a vendégek.

Rob Pallin fiai tehát ezúttal eltették mind a 3 pontot, visszavágva a szeptemberi hosszabbításos vereségért, és egyúttal meg is előzték a Fehérvár AV19-et az EBEL-táblázaton. Folytatás vasárnap Bolzanóban, ahol magától értetődően igen kemény meccsre van kilátás.

innfeh

EBEL, 2000 néző. Játékvezetők: Bernecker, Piragic, Sparer, Rezek.
Swette: 96,9% (Juvonen)
K
Carruth: 82,1% (Kornakker)
Lindner, Ross, Lammers, Spurgeon, Sedivy
1
Szabó D., Harty, Sofron, Hári, Kóger
Boivin, Guimond, Bar, Clark, Yogan
2
Meland, Caruso, Kuralt, Koskiranta, Luttinen
Stach, Pedevilla, Paulweber, Lamoureux, Koper
3
Tikkanen, Stipsicz, Phillips, Sarauer, Szabó K.
Wachter, Antonitsch
4
Szita, Erdély, Sárpátki, Reisz, Sille
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:32 HCI Yogan Boivin Clark
2-0 12:00 HCI Lammers Sedivy Boivin
3-0 19:23 HCI Sedivy Clark
3-1 30:47 FHA Sarauer Szabó K. Erdély
4-1 43:42 HCI Sedivy Lammers Guimond
5-1 54:35 HCI Spurgeon Lammers Ross
28 Kapura lövések száma 32
18 Kiállításpercek 2
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum