Folytatnák a száguldást a ligaelső zöld-fehérek

   

Az Erste Liga-első FTC-Telekom 15 mérkőzés óta nem kapott ki, és pénteken a ligautolsó Schiller-Vasas HC-t fogadja.

A jubileumi hokiderbi előtti összecsapás ugyanakkor megmutatta, hogy ha nem százszázalékos egy csapat koncentrációja, akkor hiába erős, az alsóházhoz tartozó ellenfelek is meg tudhatják lepni. Ráadásul egy meccsen belül kétszer is sikerült elveszíteni a fókuszt akkor a Vienna Capitals II ellen: a 25. percben megszerezték a vezetést a vendégek, aztán Braden Walls góljával és Tóth Adrián klasszikus mesterhármasával helyreállt a világ rendje. A játékosok legalábbis ezt gondolhatták a másnapi derbi lázában égve. A bécsiek azonban újítottak, és szűk öt perc alatt három góllal egyenlítettek. A Fradi végül Pavuk Attila találatával tudott nyerni a végjátékban. Ez minden bizonnyal jó lecke volt Fodor Szabolcs csapatának.

A koncentráció megtartása azért is fontos, mert a csapat 15 meccs óta nem talált legyőzőre, ilyen szériára pedig a magyar bázisú bajnokság tízéves történetében sincs sok példa. J. P. MacCallum első teljes évében a DAB egyszer kapott ki a Miskolctól hosszabbításban a tizedik fordulóban, az azelőtti 9 és az azt követő 14 meccs mindegyikét behúzta. Pechükre a 14. meccs után véget ért az alapszakasz. Ez a 2009/10-es szezonban történt, utána hat évet kellett várni a következő hasonlóra, amikor a MAC Budapest nem talált legyőzőre 2015. november 15. és 2016. január 3. között, 16 meccsen maradt veretlen ekkor. Az FTC-Telekom most a harmadik fordulóban kapott ki utoljára, Csíkszeredában 6-6 után büntetőkkel vitték el a pluszpontot a hazaiak.

vasasftc-2
Fotó: Dobos Attila

A hosszú ideje nyeretlen Vasasnak nem lesz tehát könnyű dolga a legjobb formában lévő csapat otthonában. A Fradi egyszerre képes sok gólt lőni és keveset kapni, gólkülönbsége +41. A Schiller-Vasasnál fordított a helyzet: Ladányi Balázs csapata összesen lőtt 26 gólt, miközben 76-ot kapott, és továbbra is első rendes játékidős győzelmére hajt. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy ők légiós mezőnyjátékos nélkül, magyar fiatalokkal vágtak bele az Erste Liga-kalandba, érdemes tehát megelőlegezni nekik a bizalmat és a türelmet. Egyszer már játszottak a Fradi ellen, az 55. perc legelején még egyenlő volt az állás, akkor egy emberelőnyös gólt lőtt az FTC, majd üres kapura is betalált, ezzel nyert 3-1-re. A meccs után mindkét edző arról beszélt, hogy a fantasztikus kapusteljesítmény, a fegyelmezett védekezés és a rengeteg korcsolyázás volt a Vasas sokáig eredményes játékának kulcsa. A recept tehát adott, de a megvalósítás sokkal nehezebb feladatnak ígérkezik.

FTC-Telekom–Schiller-Vasas HC 3-2

   

Az Erste Liga-újonc nagy csatára kényszerítette a szeptember közepe óta veretlen ferencvárosiakat.

A hazai együttesben egy debütáns is jégre lépett: Pozsár Márk, a Pesterzsébet U20-as csapatának hátvédje pályafutása első Erste Liga-mérkőzésére készült. A decemberben 20. születésnapját ünneplő jégkorongozó jégen volt Braden Walls vezető találatánál a 3. percben. Kevesebb mint 3 perccel később Pavuk Attila révén már két góllal megléptek a zöld-fehérek. Ezt követően fordulat jött: a harmad közepén Bödök Bence szépített, míg a játékrész végén Fliszár Zalán egyenlített. A középső húsz perc nem hozott gólt. A záró harmad elején Tóth Adrián újra vezetéshez juttatta az FTC-t. A végjátékban Ladányi Balázs időt kért, hiába.

Az FTC-Telekom 3-2-re nyert, sorozatban 16. győzelmének örülhetett. A Schiller-Vasas kapujában Tóth Károly Balázs 52 védéssel zárta az estét.

ftcvas

Fotó: FTC Facebook

Tudtuk, hogy 100 százalékot kell nyújtanunk

 

Vezetőedzők az FTC-Telekom–Schiller-Vasas HC-ról.

Fodor Szabolcs, FTC: „Szeretnék gratulálni a Vasasnak, nagyot küzdöttek. Jó látni, hogy az a csapat is így küzd, amelyik nem esélyes, ez jót tesz a ligának és a fiataloknak is. Tudtuk, hogy milyen csapat a Vasas, teljes erőbedobással készültünk, és tudtuk, hogy 100 százalékot kell nyújtanunk. Nagyon jól kezdtünk, talán túl hamar jött a 2-0, úgy gondolhatták a srácok, hogy meg is van a meccs, és a Vasas ezt kihasználta. Nehéz meccs volt. A harmadik harmadot sikerült megnyomni, tudtunk lőni egy gólt, és megnyertük a meccset.”

Ladányi Balázs, Vasas: „Nagyon büszke vagyok a srácokra. Azt a melót, amit beletettek a meccsbe azok után, hogy a 4. percben 0-2 volt az eredményjelzőn, azt nagyon jó volt nézni, figyelni. A pofon után végigküzdöttük, hajtottuk úgy a hatvan percet, hogy a legvégéig volt esélyünk a pontszerzésre is, ez önmagáért beszél. Úgy érzem, ezt a meccset nem ma játszottuk le így, ez a játék az egész heti munkának köszönhető. Kicsit változtattunk az edzéseken, bízunk abban, hogy a srácok megértik, hogy mit miért csinálunk. Ha mindenáron ki kell emelni ma valamit, akkor a csapategységet emelném ki, ez ma tényleg tapintható volt, és meg kell említenem 19 éves kapusunk teljesítményét. Nem az a fontos, hogy 3-2 lett a vége, igaz, ezzel az eredménnyel sokan szerettek volna távozni ebből a csarnokból. A lényeg, hogy újra csillogtak a szemek, újra megvolt az a küzdőszellem, az a hőfok, az az elán, az a mentalitás, amit a bajnokság előtt vizionáltunk a srácoknak. Jár a kalapemelés nekik.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 412 néző. Játékvezetők: Loicht, Loicht, Riecken, Vincze.
Pleszkán: 91,7% (Arany)
K
Tóth K. B.: 94,5% (Koitmaa)
Rantanen, Boros, Fitzgerald M., Nagy, Tóth A.
1
Bukor, Inglis, Csiki, Schmál, Turbucz
Hegyi Á., Sarcia, Walls, Tóth Renátó, Tóth G.
2
Tornyai, Surányi, Szlama, Pápa, Czakó
Jászai, Pozsár, Pavuk, Farkas L. S., Tóth Richárd
3
Oroszi, Seregély, Fliszár, Bödök, Gágyor
Lengyel, Hardi, Roczanov
4
Bálint, Kováts, Lőczi, Székely-Mádai, Varga
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:03 FTC Walls Tóth Renátó
2-0 04:52 FTC Pavuk
2-1 08:11 VAS Bödök
2-2 18:05 VAS Fliszár Gágyor
3-2 42:17 FTC Tóth A.
55 Kapura lövések száma 24
6 Kiállításpercek 10

Az FTC–Vasas videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum