Mindent ki fognak adni magukból a Jegesmedvék

   

Az érsekújvári bravúr után hasonló DVTK-teljesítményre lenne szükség a HK Poprad ellen is.

Lévén, hogy már a második kör második felénél tartunk az Extraligában, mindenki játszott mindenkivel legalább egyszer, és ez a DVTK Jegesmedvék–HK Poprad párra is érvényes. A tabella jelenlegi örödikjével napra pontosan egy hónapja, október 2-án találkoztak a miskolciak idegenben – akkor is közvetlenül egy MHC Nové Zámky elleni győzelmet követően –, és szoros csatában sikerült pontot lopniuk. Bár a tátraiak megnyerték az első harmadot, majd a második után is vezettek még, a harmadikban azonban egyenlített Magosi Bálint, így a pluszpont sorsáról a túlóra döntött, sajnos nem a magyar csapat javára. Az igazsághoz tartozik, hogy ezzel a meccsel kezdődött a Jegesmedvék hosszú vereségsorozata, amely ugyanakkor már a múlté. Legutóbbi négy találkozójukból kettőt nyertek a piros-fehérek, és még egy alkalommal pontot szereztek, csak a Liptószentmiklós elleni hazai találkozójuk képe nem nyerhette el híveik tetszését. Ám ezt igen nagy mértékben kompenzálta a szerdai érsekújvári 3-0, vagyis elmondható, hogy lendületben lévő DVTK fogadja az amúgy igen acélos Poprádot.

A HK nyilván nem lesz könnyű falat, és nem csupán azért, mert ott véd Tomas Vsvorda, a liga aktuálisan legjobb kapusa, aki 11 mérkőzésen 95,5%-kal fogott eddig. A Poprád utóbbi öt meccséből négyet behúzott, csak a Kassától kapott ki, ezenközben a Zsolnának hetet lőtt, a Gyetvát meg 4-0-val küldte haza tegnapelőtt. Másrészt arról, hogy nem verhetetlen gárdáról van szó, magyar jégkorongozók is tudnának mesélni: a MAC Újbuda 3-2-re felülmúlta őket október 16-án a Tüskecsarnokban.

“Az elmúlt négy mérkőzésünkön háromszor is pontot vagy pontokat tudtunk szerezni, tehát eredményességben javuló tendenciát mutatunk – mondta Glen Hanlon vezetőedző a klub hivatalos honlapjának. – Legutóbb láthattuk, hogy a védekezésünk is tud stabilan működni. Erre nagy szükségünk lesz a HK Poprad ellen is, hiszen közel hármas gólátlaggal rendelkeznek, és mérkőzésenként 38-szor találják el a kaput. Azt várom el a játékosaimtól, hogy pénteken és vasárnap is mindent kiadjanak magukból, és teljes erőbedobással játsszanak. Amennyiben ez így lesz, úgy tiszta lelkiismerettel mehetünk el a pár napos pihenőnkre a válogatott szünetben.”

Ha már a vasárnap szóba került: akkor Besztercebányán vendégszerepelnek a miskolciak. De előbb jöjjön a Poprád: a 17:30-kor kezdődő összecsapást a Digi Sport élőben közvetíti.

MISPOP VK

Fotó: dvtk.eu

DVTK Jegesmedvék–HK Poprad 3-2

   

Rendkívül izgalmas, fordulatos mérkőzésen, kétgólos hátrányból fordítva győztek a miskolciak hosszabbításban a Poprad ellen.

Az első percek a Jegesmedvéké volt, aktívabban léptek fel, több időt töltöttek a támadó harmadban, mint ellenfelük. A Poprad meglepően tompának tűnt, az első komolyabb helyzetükre a 6. percig kellett várni. A 9. percben Kundrik közeli, a felső sarokba tartó lövését nyomta fölé Vay. A játék a harmad felénél kezdett felpörögni, több lett a helyzet, a lövés, igaz ebben inkább a vendégek jeleskedtek. A 11. percben Erving hagyta el a korongot a félpályánál, Miskolczi meglódult, majd Pancéhoz passzolt, akinek löketét fogta Vosvrda. Egy perc múlva Somogyi egy kipattanót vágott közelről fölé. A 12. percben fújták be az első kiállítást a játékvezetők, a Miskolc került fórba, de annak ellenére, hogy a szlovák kapus egyszer a palánknál el is adta a korongot, nem volt kapura lövésük a százhúsz másodpercperc alatt. Két perccel a vége előtt megszerezte a vezetést a Poprád: kavarodás alakult ki a miskolci ketrec előtt, és Mlynarovic a második Vayról kipattanó lövést a kapuvas mellől emelte a hálóba (0-1). Pontosan egy perc telt el, és már meg is duplázta előnyét a szlovák csapat, miután egy gyors ellentámadás végén Bondra ismét egy kipattanót vágott a kapu torkából a gólvonal mögé (0-2).

A második harmad ide-oda játékkal kezdődött, mindkét kapusnak akadt munkája, amit el is láttak. A 24. percben a vendégek kihagytak egy üres kapus helyzetet, majd kis híján Milam ütőjéről pattant a korong a hálóba, de Vay résen volt. A következő cseréket is a Poprad uralta, majd két percig a speciális felállásukat is gyakorolhatták, eredmény nélkül. A Jegesmedvék a játékrész derekán több jó cserét is produkáltak, be tudtak rendezkedni a támadó harmadban, de ezekből a helyzetekből nem sikerült gólt lőni. A 34. percben szépítettek a hazaiak: Szirányi eresztett meg egy lövést a kék vonalról, és a korong Vosvrda hóna alatt vágódott a hálóba (1-2). A gól lendületet adott a Jegesmedvéknek, többet és veszélyesebben támadtak. A 37. percben Miskolczi közeli emelését védte a szlovák hálóőr, majd csaknem egy poprádi korcsolyáról pattant a korong a vendégkapuba.

A harmadik játékrész elejére húzódott át a második miskolci fórból fél perc. Ezt kihúzták a vendégek, de rögtön kapták a következő büntetést, ami kettős előny lett szűk fél perc múlva. Ennek felénél viszont egy miskolci ült ki, így jöhetett a 4 a 3 elleni játék, jegyzőkönyvi bejegyzés nélkül. A 44. percben Galanisz léphetett ki szólóban, de a kapus hárított. Alacsony szálltak a kiállítások, így továbbra sem játszhattak teljes létszámban a felek. Már közeledett a harmad fele, mire a két csapat létszáma végre stabilizálódott. Az 50. percben másodszor is kettős előnybe kerültek a Jegesmedvék, ismét csaknem két percre. Ebben már sikerült egyenlíteni: Milam bombázott a poprádi kapuba (2-2). Az 53. percben Ritó kapott remek keresztpasszt, de a kapusba lőtt. Gyors, de hullámzó játékot láthattak ezután a szurkolók, de a csapatok nem tudtak élni a lehetőségeikkel. Így a rendes játékidőben végül csak egy-egy pont sorsa dőlt el, jöhetett a hosszabbítás.

A túlórában a Poprad kapuvasig, Vay pedig több nagy védésig jutott. Egy perccel a vége előtt Vayon már átcsorgott a korong, de végül ráfeküdt. Végül mégis a Miskolcé lett az plusz pont, miután 28 másodperccel a lefújás előtt Magosi a félpályáról indulva, egy védővel a nyakán megkerülte a túlságosan kikorcsolyázó Vosvrdát, és a kapuba pöckölte a korongot (3-2).

mispop-201811

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

A liga egyik leggyorsabb csapatát tudtuk legyőzni

   

Vezetőedzők a Jegesmedvék–Poprad mérkőzésről.

Glen Hanlon, DVTK Jegesmedvék: “Nagyon komoly sikert értünk el, hiszen a liga egyik leggyorsabb csapatát tudtuk legyőzni. A játékosok végre kezdik elérni azt a sebességet, ami ehhez a ligához kell, és ez volt a győzelmünk kulcsa. Ezt a mérkőzést a szezon elején még elveszítettük volna, mostanra viszont sikerült olyan szintre fejlődnünk, hogy meg tudtuk fordítani az állást. Nagy köszönet jár a szurkolóinknak, akik a kritikus pillanatokban óriási segítséget nyújtottak a csapatnak, és végig remek hangulatot teremtettek.”

Roman Stantien, HK Poprad: “Nagyszerű szurkolók előtt remek meccset játszott a két csapat. Jól kezdtünk, ám 2-0 után mintha elengedtük volna a mérkőzést, mást kezdtünk el játszani, mint amit szoktunk. Ezzel talpra segítettük az ellenfelünket. A harmadik harmadban 12 perc büntetést kaptunk, így nem tudtuk megőrizni a vezetést, ráadásul ez felőrölte az erőnket is.”

Extraliga, 2018. nov. 2., péntek.
Vay: 94,6%
K
Vosvrda: 93,5%
Crawford, Kiss, Galanisz, Magosi, Miskolczi
1
Petran, Brejcak, Takác, Mlynarovic, Vaclav
Szirányi, Vojtkó, Pance, Kulmala, Vas
2
Salija, Tavoda, Kundrik, Zagrapan, Koys
Láda, Milam, Somogyi, Harrison, Loiseau
3
Erving, Kozák, Svitana, Heizer, Bondra
Ritó, Vincze, Hajós
4
Fabian, Bellus, Macík
Glen Hanlon
E
Roman Stantien
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 17:59 POP Mlynarovic Brejcak
0-2 18:59 POP Bondra Kozák Svitana
1-2 33:11 MIS Szirányi Vas Vincze
2-2 51:02 MIS PP2 Milam Pance Vas
3-2 64:33 MIS Magosi Loiseau
46 Kapura lövések száma 37
6 Kiállításpercek 16

A Jegesmedvék–Poprad képekben

 

A DVTK Jegesmedvék Poprad-verése videón

   

A pénteki játéknapon mindkét magyar csapat ott volt a spiccen.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum