Közelebb húzódna a Gyergyóhoz a Vienna

   

A bécsi farmcsapat egy hellyel és öt ponttal van lemaradva a gyergyószentmiklósiaktól, akik viszont két meccsel többet játszottak már.

Legutóbb október közepén járt Románián kívül a Gyergyó, és bár nulla ponttal tért haza, mégis – ha lehet így fogalmazni – biztató vereségeket szenvedett, hiszen a DEAC-tól 5-3-ra, a Fraditól 5-4-re kapott ki, utána jött a Titánok elleni 2-6. Hazaérve visszavágtak a fehérváriaknak, legyőzték a Vasast is, majd újabb szoros vereséget szenvedtek a Debrecentől. Így érkeztünk el a hétfőhöz, amikor történelmi léptékkel mérve is súlyos, 9-0-s pofonba szaladtak bele Csíkszeredában.

A csapat teljesítménye tehát hullámzik a közepes és a gyenge között. 17 meccsen 16 pontot gyűjtöttek, amivel a nyolcadik helyen tartózkodnak. Legalábbis egyelőre, ugyanis a Vienna Capitals II-nek és a Hokiklub Budapestnek úgy van 11 pontja, hogy előbbi két, utóbbi egy mérkőzéssel játszott kevesebbet. Csütörtökön a közvetlen veszélyt jelentő bécsiek otthonába látogatnak. Ígéretes vereségekből a Vienna-farm is begyűjtött párat az elmúlt két hétben, főleg idegenben vitézkedtek a csapat játékosai, hiszen Dunaújvárosban már 4-2-re vezettek a 35. percben, de Újpesten is 2-1 volt a javukra a felénél. Más kérdés, végül 7-4-re és 4-2-re kikaptak. Ezzel nem volt vége, Pesterzsébeten is vezettek, majd 1-4-es állásról egyenlítettek a liga legjobb formában lévő csapata ellen, és bár pontot megint csak nem sikerült szerezniük, a potenciált megvillantották.

A Gyergyó ellen az lesz a feladat, hogy a meccs lefújása után is náluk legyen az előny. A két ellenfél roppant szoros meccseket játszott eddig egymással, és még egyiküknek sem sikerült hazai pályán nyernie. Bécsben 3-2-re, Gyergyószentmiklóson 1-0-ra győztek a vendégek, azaz egy-egy sikert számlálnak. Nagy kérdés, csütörtök estére tudnak-e ezen változtatni az osztrák fiatalok.

Vienna Capitals II–Gyergyói HK 2-4

   

Harmadjára is az idegenben játszó csapat győzött ebben a párosításban.

Nem sikerült közelebb kerülnie a Vienna-farmnak a gyergyóiakhoz, annak ellenére sem, hogy legutóbbi meccseinek szűk létszámához képest ezúttal csaknem négy teljes sorral kezdhette a találkozót. Ezt azért is tehették, mert most mutatkozott be náluk Filip Hedberg és Patrick Böhm, illetve leküldték hozzájuk az EBEL-es nagycsapattól Patrick Petert és Emilio Romigot. Mezőnyben ezek után a legkevésbé sem játszott alárendelt szerepet a hazai kapussal felálló bécsi sapat, a gólokat azonban a vendégek szerezték. Egészen pontosan az első és a második harmadban egyszer-egyszer voltak eredményesek a piros-fehérek, majd bár szépített a harmadik felvonás elején Santeri Saari, újabb duplával válaszolt az ellenfél. A Vienna még közelebb tudott jönni az 56. percben, így adta magát egy közel három perc hosszúságú kapuslehozatal, ami azonban sem nem osztott, sem nem szorzott. Érdemes megemlíteni, hogy a négy gyergyói találatból kettőt az a Mircea Constantin jegyzett, aki most először iratkozott fel a táblára a magyar bázisú bajnokságban.

Erste Liga, Albert Schultz-Eishalle, 245 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Mizsák, Molnár.
Wraneschitz: 84,0% (Myllykoski)
K
Gorjacsevszkih: 94,6% (Ruczuj)
Pallierer, Satmark, Antal, Rohm, Romig
1
Jezsov, Góga, Tománek, Pesztunov, Constantin
Saari, Peter, Bauer, Grosslercher, Maurer
2
Orbán, Kozma, Vesutkin, Péter, Vorobjov
Piff, Hedberg, Hiltunen, Pohl, Maxa
3
Nagy, Ferencz Csibi, Sára, Benedek, Csergő
Wolf, Böhm, Ranftl, Kittinger
4
Pál, Barabás, Daradics, Elekes Darabont
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
E
Vitali Donika, Novák Václav
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:27 GYE PP Constantin Pesztunov Góga
0-2 28:34 GYE Vesutkin Péter
1-2 42:19 VIC PP Saari Peter Hiltunen
1-3 46:05 GYE Constantin Tománek Pesztunov
1-4 46:46 GYE Vorobjov Kozma
2-4 55:43 VIC PP Peter Satmark
37 Kapura lövések száma 25
6 Kiállításpercek 8

A Vienna Capitals II–Gyergyói HK góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum