Brassóban előzné vissza a Fradit a Sportklub

   

A harmadik fogadja a másodikat, utoljára 2016 januárjában nyertek Erste Liga-alapszakaszmeccset a Corona otthonában a csíkiak.

A legázolt Gyergyó után a Brassó következik a Csíkszereda számára, ezúttal idegenben lépnek pályára Becze Tihamérék. Az amúgy is hatalmas presztízzsel rendelkező erdélyi rangadó értékét növeli, hogy a hazaiak a harmadik, a vendégek a második helyen állnak a magyar bázisú bajnokságban. Pontszámban valamivel nagyobb a különbség, a Sportklub 45, a Brassó 36 egységet gyűjtött. A Csíkszereda túl van egy kisebb hullámvölgyön, Pesterzsébeten, majd hazai pályán a Debrecentől kaptak ki, ráadásul ezen a két találkozón egyetlen árva gólt sem sikerült lőniük. Hétfőn aztán a Gyergyószentmiklós ellen minden bement, ami addig nem, valósággal kiütötték ellenfelüket, a szezon legnagyobb gólkülönbségű mérkőzésén nyertek 9-0-ra. A terv hasonló lesz a Corona ellen is, de ehhez a hazaiaknak is lesz egy-két szavuk.

brassc
Fotó: László F. Csaba / Hargita Népe

Annál inkább, mert ők jó szériát futnak, zsinórban három győztes meccsen vannak túl, és utóbbi nyolc összecsapásukból is csak egyet veszítettek el, miközben 19 pontot szereztek. E győzelmek közül a legértékesebb az UTE elleni idegenbeli 5-2-es diadal lehetett, amikor mind az öt góljukat más-más csatár lőtte.

A Szereda lehengerlően játszott a szezon első másfél hónapjában, ám a legutóbbi néhány alkalommal akadtak gondjai, a Brassó viszont mostanra szedte össze magát. Az erőviszonyok még nem tűntek ennyire kiegyenlítettnek köztük az Erste Liga idei kiírásában, mint most. Az első egymás elleni rangadójukon végképp nem, hiszen akkor fél óra alatt ötöt vágott a Szereda, és 6-1-re nyert.

Érdekesség, hogy azzal sikerrel állt a liga élére a Sportklub, amit a legutóbbi fordulókig tartott is. Az újabb egymás elleni meccsük tétje is az első hely megszerzése az egyik oldalon – a csíkiak egy győzelemmel visszaelőzhetik az FTC-Telekomot –, míg a Brassó számára itt az alkalom a visszavágásra, illetve arra, hogy faragjanak a csíkiak előnyéből.

Hozó Levente (másodedző, Sportklub Csíkszereda): “Nem áll szándékunkban változtatni a felálláson, és remélhetőleg nem jön semmi közbe, hogy ezen elképzelésünk meghiúsuljon. Ugyanazt a játékot és felfogást szeretnénk viszontlátni a srácoktól, amit hétfőn. Önbizalmat adott az a meccs, hiszen végre gólokat lőttünk, míg hátul nagyon jól zártunk, és első kapott találat nélküli meccset tudtunk le.”

Corona Brassó–SC Csíkszereda 8-3

   

A korábbi éllovas Sportklub 8-at kapott azok után, hogy előző mérkőzésén 9-et lőtt.

Meglepő eredmény született az erdélyi derbin, a Corona Brassó lényegében kiütötte a csíkiakat. Úgy tűnik, szezon eleji hektikus játéka után nem véletlenül mutatkozott egyre összeszedettebbnek és eredményesebbnek a kék-sárga alakulat, és kapaszkodott fel ezáltal az Erste Liga-dobogó harmadik fokára. A Brassó azok után, hogy az FTC-Telekom otthonában 8-0-s vereséget szenvedett még október 8-án, 8 következő mérkőzéséből csupán 1-et veszített el, a többit megnyerte. A hab a tortára azonban kétségkívül november 1-jén került fel, amikor is 8-at lőttek Mihály Árpádék a Csíkszeredának.

Nem mondhatni, hogy szolid hangulatú meccs lett volna, mást ne mondjunk, a hazaiak 8 kisbüntetést kaptak a találkozón, ez azonban nem zavarta meg őket abban, hogy már az első harmadot megnyerjék 2 góllal, majd az ikszes másodikat követően a harmadikban mindent elrendezzenek. A kék-fehérek legyalulásában számtalan támadójuk részt vett, egyedül Tranca Dániel duplázott, míg a további gólokat Mihály Árpád, Dorofejev, Molnár Zoltán, Tendler, Clarke és Molnár Zsombor szerezték. További jellemző adat, hogy a csíkiak mindössze egy előnyt értékesítettek Panov révén, miközben kaptak egy hátrányos gólt is, azt szerezte az ilyesmiben különösen rutinos Tendler. A túloldalon viszont négy találat is öt a négy elleni játékban született. Ez alighanem mindent elmond arról, hogy mi volt a fő különbség a két csapat között csütörtök este.

SCC-BRA-1b-900

Fotó: Pál Zoltán (SC Csíkszereda)

Gudas és Lindqvist a 8-3-as Brassó–Sportklubról

   

A csíkszeredaiak vezetőedzője nem nagyon tudott mit mondani az erdélyi rangadó után.

Greg Lindqvist, Corona Brassó: “Az első harmad összességében szoros volt, a második első felében nem bántunk jól a koronggal, és sok büntetést is kaptunk. A végén azonban mi kerültünk előnybe, belőttük, és ezzel a megfelelő pályán zártuk a játékrészt. A nagy különbség a két csapat között ezen az estén abban állt, hogy mi célratörőbben támadtuk a kaput. Patrik Polc jól védett, az egész csapat eredményesen játszott, mind a négy sorunk kivette a részét a góllövésből. Nagyon örülünk a három pontnak és már készülünk a pénteki mérkőzésünkre.”

Leo Gudas, SC Csíkszereda: “Nem nagyon tudok mit mondani, nem játszottunk jól ezen a meccsen. Rengeteg lehetőséget adtunk ellenfelünknek, ők pedig éltek ezekkel, gólokat lőttek. Semmilyen szempontból nem voltunk jók.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 0 néző. Játékvezetők: Nebojsa, Nebojsa, Mihai.
Polc: 89,3% (Tőke)
K
Onodi: 74,2% (László)
Peretyagin, Carlson, Tendler, Lidhammar, Gliga
1
Papp, Belov, Becze, Valchar, Részegh T.
Dorofejev, Clarke, Tranca, Péter, Zsók
2
Sulakov, Salló, Panov, Taratuhin, Rokaly Sz.
Boriszenko, Nagy, Mihály Á., Molnár Zs., Bíró G.
3
Flinta, Farkas, Fodor, Bíró T., Mihnov
Bors H. F., Mihály E., Vasile, Molnár Z., Bíró M.
4
Bors A., Györfy, Antal, Casaneanu, Rokaly N.
Lindqvist Greg Kjell
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:56 BRA PP Mihály Á. Zsók Dorofejev
1-1 09:22 SCC Részegh T. Valchar Becze
2-1 11:55 BRA Dorofejev Clarke
2-2 13:02 SCC PP Panov Sulakov Taratuhin
3-2 14:48 BRA Molnár Z. Vasile
4-2 16:39 BRA SH Tendler Peretyagin Carlson
4-3 26:15 SCC Valchar Becze Részegh T.
5-3 34:22 BRA Clarke Boriszenko
6-3 46:30 BRA PP Tranca Tendler
7-3 48:23 BRA PP Tranca Lidhammar
8-3 51:57 BRA Molnár Zs. Mihály Á.
31 Kapura lövések száma 28
16 Kiállításpercek 6

A Brassó–Sportklub videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR ÉLŐ
VB18 16:30 JPNHUN INFO
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum