Bravúr kell a Jegesmedvéktől Érsekújváron

   

Múlt pénteken impresszív meccsen szakította meg nyeretlenségi sorozatát a Miskolc, ám vasárnap ismét botlott, ma este pedig nehéz dolga lesz.

A DVTK Jegesmedvék és a HC Nové Zámky közös történelméről – amelynek legizgalmasabb fejezetei még az akkori MOL Ligában íródtak – mindent megírtunk már a korábbiakban, most nem engednénk bő lére ugyanazt. A lényeg a lényeg: a két csapat összecsapásai mindig presztízsmeccseknek számítottak, és nincs ez másként az Extraligában sem. Különösen azok után, hogy első találkozójukat a Jegesmedvék nyerték a Népkertben 4-2-re. Glen Hanlon csapata talán a szezon legjobb teljesítményét nyújtotta akkor, ám utána hullámvölgy következett. Ennek a végét hozta el a Gyetva feletti hosszabbításos győzelem, viszont a Liptószentmiklós ellen vasárnap nem sikerült hasonló produkciót nyújtani.

Az igazsághoz tartozik, hogy az utóbbi időben az Érsekújvár is kevésbé meggyőző, mint a szezon elején. Mást ne mondjunk: kedden estre a Mikron a mezőny első csapataként pontot ajándékozott a szlovák juniorválogatottnak, miután csak büntetőkkel tudott felülkerekedni 4-3 arányban. Hogy ez megbillenti vagy felpaprikázza a zöld-fehéreket, előre nem tudhatjuk, de az is tény, hogy előző öt mérkőzésükből is csak kettőt tudtak hozni, miközben nagy riválisaiktól – a Kassától, a Nyitrától és a Zólyomtól – sorra vereséget szenvedtek. A korábbi listavezető így a harmadik helyre szorult, miközben ott liheg a nyakán a Besztercebánya, Poprád duó is. A Zámkyval kapcsolatos érdekesség még, hogy eddig összes meccse összes játékpercében Andrej Kosaristan állt a kapujában, és 93,7 százalékkal tette a dolgát.

A DVTK Jegesmedvéknek sem lesz könnyű megtalálniuk az utat a kapujába, ehhez mindenkinek alaposan fel kell szívnia magát, hazaiaknak és légiósoknak egyaránt.  “Három nehéz mérkőzést játszunk még a válogatott szünetig, és az a célunk, hogy minél több pontot szerezzünk ezeken a találkozókon – mondta Glen Hanlon vezetőedző a klub hivatalos honlapjának. – Szerdai ellenfelünk a harmadik helyen áll a tabellán, ami jól mutatja, hogy milyen erős csapathoz látogatunk. Hazai pályán nagyszerű párharcot vívtunk az érsekújváriakkal, amit végül sikerült is megnyernünk, tehát a győzelem receptjét már ismerjük. Ahhoz, hogy elhozzuk a három pontot idegenből, sebességben és a kapura lövések számában mindenképpen nagyot kell javulnunk a vasárnapi mérkőzésünkhöz képest.”

Az összecsapás 18:30-kor kezdődik Érsekújváron.

mis-2018-exl

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

MHC Nové Zámky–DVTK Jegesmedvék 0-3

   

A Jegesmedvék az Érsekújvár mumusai, idei második találkozójukat is nyerték. Vas duplázott, Vay shutouttal debütált.

A Jegesmedvéknél bizalmat kapott a kapuban a frissen igazolt Vay Ádám, akinek már az első percben bemutatkoztak az újvári csatárok, de ez nem okozott gondot számára. Egy perc múlva Somogyi kapott remek korongot, 2 az 1 ellen mehettek társával, de keresztpasszát lefülelte a hazai kapus. Egyik csapat sem tudott tartós fölényt kiharcolni, mindkét kapu előtt adódtak kisebb lehetőségek, komoly gólveszély nem alakult ki. A harmad derekán felpörgött a játék, ekkor már a kapusoknak is komolyabb közbeavatkozásokra volt szükségük, hogy maradjon a góltalan állás. A 15. percben Loiseau léphetett ki szólóban, de Kosaristan könnyedén fogta a korongot. Nem alakult ki folyamatos játék, sok volt a túlütés, a les, a palánk melletti korongtuszkolás, nem volt igazán élvezetes a meccs. A vége előtt egy perccel 3 miskolci támadott 2 hazai védő ellen, Vas János lőtt, a kapus védett.

A második harmad elején szűk másfél percig a vendégek játszhattak emberelőnyben, de csak Kulmala könyvelhetett el egy kapuvasat. Ami nem ment előnyben, sikerült teljes létszámban, tíz másodperccel a fór lejárta után. Magosi vitte be a korongot a támadóharmadba, Miskolczihoz passzolt, aki kapásból lőtt az érsekújvári kapus lábai között a hálóba (0-1). Még egy perc sem telt el, amikor megduplázták előnyüket a Jegesmedvék: buli után Vas a saját korongját szerezte meg, éles szögből lőtt, Kosaristan bevédte (0-2). Durvult a meccs, Kisst ütközték le igen keményen, majd egy akasztás után Milam csapódott a palánknak, csak utóbbi ért kiállítást. A legnagyobb izgalmat Strauch megugrása jelentette, de a végére elfáradt, így lövését könnyedén fogta Vay. A harmad derekán beszorultak a vendégek, ám az Újvár továbbra is kevés elképzeléssel támadt, megkönnyítve a jól tömörülő miskolci védelem dolgát. A 32. percben a vendégkapuba került a korong, de mivel ez már sípszó után történt, a találat érvénytelen maradt. Két perc múlva növelték előnyüket a Jegesmedvék: ismét 3 a 2 elleni szituációt alakítottak ki, amelynek végén Vas közelről tette el a korongot Kosaristan mellett a hosszú sarokba (0-3). A hátralévő időben a házigazdák támadtak többet, a vendégek kontráztak, de a kapusok betöltötték funkciójukat. Az utolsó percben szolid tömegbunyó alakult ki az újvári kapunál, amelynek végén a büntetőpadokon három hazai és két vendégjátékos kapot extra pihenőt, a Jegesmedvék így emberfórhoz jutottak.

A harmadik játékrész tehát áthúzódó miskolci előnnyel kezdődött, de ebből nem sikerült gólt lőni. Két percen belül mindkét kapus büntetést kapott, Kosaristan tíz, Vay két percet – ez lehet, hogy valamilyen rekord –, de az eredmény nem változott. A 48. percben második előnyüket is elpuskázták a hazaiak. Ide-oda játékot láthattak ezután a szurkolók, helyzetekkel, jó védésekkel. Az 53. percben megfogyatkozott a magyar csapat, Slovákot találta arcon egy korong, azonnal az öltözőbe ment orvosi segítségért. Az utolsó percekben az Érsekújvár indított még egy rohamot, voltak is helyzeteik, de nem tudták elrontani Vay shutoutját. A lefújás előtt Harrison és Novák sokadjára akadt össze, ekkor már komolyabb verekedéssé fajult a vitájuk, mindkettőjüknek hamarabb véget ért a meccs.

A Jegesmedvék jól használták ki a fáradtnak és – talán az előző napi, U20-as válogatott elleni pontvesztés miatt – feszültnek tűnő Érsekújvár hibáit, és a szezonban másodszor is győztek. A miskolci csapat – a többi eredmény kedvező alakulásának köszönhetően – így közelebb került a táblázaton a középmezőnyhöz.

dvtk2018-mis-tzs

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

Hanlon: Büszke vagyok a játékosaimra

 

Szakvezetők az Érsekújvár–DVTK Jegesmedvék mérkőzésről.

Glen Hanlon vezetőedző: “Büszke vagyok a játékosaimra, hogy ilyen nagyszerű teljesítményt nyújtottak, valamint szurkolóinkra, hogy elkísértek és támogattak minket. Remek atmoszférában jó mérkőzést játszottunk.”

Jergus Bača segédedző: “Ezen a napon egy rendkívűl szervezett ellenféllel találtuk szembe magunkat. Rengeteg kapura lövési kísérletünk volt, de igazán nagy helyzetet sajnos nem sikerült kialakítanunk.”

Extraliga, 2018. okt. 31., szerda.
Kosaristan: 90,6%
K
Vay: 100%
Kudla, Andersons, Strauch, Hruska, Nejezchleb
1
Crawford, Kiss, Galanisz, Magosi, Miskolczi
Jurasko, Hain, Jurík, Zboril, Ruckay
2
Szirányi, Milam, Pance, Kulmala, Vas
Novák, Ordzovensky, Rogon, Urban, Bajtek
3
Láda, Slovák, Somogyi, Harrison, Loiseau
Hatala, Henderson, Slavik, Fábry, Jakúbek
4
Vojtkó, Ritó, Vincze, Hajós
Milan Jancuska
E
Glen Hanlon
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 21:27 MIS Miskolczi Magosi Crawford
0-2 22:17 MIS Vas
0-3 33:12 MIS Vas Crawford Pance
43 Kapura lövések száma 32
45 Kiállításpercek 38

A DVTK Jegesmedvék érsekújvári 3-0-ja videón

   

Három gól a miskolciaktól, és minden, ami még ehhez a bravúrhoz hozzá tartozott.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum