A Zsolna ellen egyenesedhet ki ismét a MAC

   

Az újbudai Extraliga-újonc két sima vereség után ismét fogható ellenféllel játszik a Tüskecsarnokban.

Ezzel a megfogalmazással persze óvatosan kell bánni ebben a nagyon erős bajnokságban, hiszen többször is megírtuk már: jórészt azokkal az ellenfelekkel nem tud mit kezdeni Majoross Gergely csapata, amelyek hozzá hasonlóan az alsóbb régiókban tartózkodnak. A HK Nitra ugyan, amely vasárnap 8-2-vel távozott a magyar fővárosból, más kategória, ám az előzőleg 4-1-re nyerő Liptószentmiklós már ebből a körből való. Az MsHK Zilina szintén, amely még szeptember 30-án küldte haza 6-3-mal a MAC-ot. Lenne tehát miért visszavágni, de hogy nem lesz könnyű, bizonyos. Ugyanakkor ne feledjük, hogy nem is totális képtelenség.

A Zsolna közvetlenül a magyar csapat előtt áll a 10. helyen, 4 pont előnnyel. Utóbbi öt találkozójából kettőt nyert meg, az egyiket a szlovák juniorválogatott, a másikat a Dukla Trencín ellen. A vasárnapi összecsapás érdekessége, hogy egy gól sem született, a 0-0-s rendes játékidő és hosszabbítás után büntetőkkel húzta be a pluszpontot a Zilina. Nüansz: a MAC is a Trencsén kárára volt sikeres legutóbb, akkor három egységet is eltett, hiszen 5-2-re diadalmaskodott a Tüskében múlt szerdán.

Tokaji Viktor másodedző a legnagyobb riválisok egyikének nevezte a Zsolnát a csapat hivatalos közösségi oldalán, majd arról beszélt, hogy bízik benne, újra megindul a MAC-szekér:

Az összecsapás 19 órakor kezdődik.

mac

fotó: Koncsár Irma/MAC

MAC Újbuda–MsHK Zilina 2-3

   

A három pont sem volt elérhetetlen messzeségben, de végül csak egyet tehetett el a MAC a Zsolna elleni hazai mérkőzésén.

Majoross Gergely csapata Bálizs Bencével a kapuban és két stabil bekkje nélkül állt fel  – Garátot és Macaulay-t Bugár és Bukor helyettesítette –, míg Nagy Krisztián és Terbócs mellé ezen az összecsapáson Kreisz Brúnó került. Lényegében egyenlő erők küzdelmét láthatta a közönség, ami akkor is igaz, ha a rendes játékidő mindkét vendéggólja szerencsés – vagy innen nézve balszerencsés – körülmények között született. A vezetést Tomas Klempa szerezte meg az egyedi mezekben fellépő kékeknek, de az előny hat percig sem tartott, egy kavarodás után senki sem tudta, hol a pakk, csak René Piegl, aki a palánk mellől lőtt élesen a kapuba. A második harmad küzdelmes játékot hozott, a zsolnaiak időnként mintha élénkebbnek tűntek volna, mégis a MAC vette vissza a vezetést. Emberelőnybe került a végén a magyar gárda, és Jesse Dudas pontosan akkora kapásgólt lőtt másodpercekkel a szünet előtt a bal felsőbe, amilyet már 16 mérkőzés óta várt tőle a publikum, ez volt a bekk első találata 7 asszisztot követően. A harmadik felvonásban próbálkozott a Zsolna, de igazi átütő erő nem volt a kísérleteiben, legalább annyi lehetőség adódott a különbség növelésére, igaz, ezek is kimaradtak. Egészen addig, amíg egy MAC-kiállítás alkalmából Jencík középre tett korongja megpattant Ruckay korcsolyáján, és becsúszott Bálizs kapujába. 2-2 után nagy erőket mozgósítottak a hazaiak, de hiába kapcsoltak magasabb sebességi fokozatba, nem bírtak túljárni Mikolás kapus eszén. Jöhetett a hosszabbítás, Langkow belebonyolódott egyéni akciójába, elvesztette a pakkot, a zöld-sárgák lefordultak, Emil Bagin erős és pontos lövésénél tehetetlen volt a magyar hálóőr, 2-3.

mac

fotó: Koncsár Irma/MAC

Az első hibánkat könyörtelenül kihasználták

   

Majoross Gergely MAC Újbuda-vezetőedző így látta a Zsolna eleni hosszabbításos vereséget.

Extraliga, 2018. okt. 31., szerda.
Bálizs: 91,2% (Rajna)
K
Mikolas: 92,3%
Pozsgai, Bugár, Orban, Langkow, Bodó
1
Kucny, Bagin, Barta, Podesva, Mily
Burt, Fejes, Klempa, Brown, Dansereau
2
Piegl, Zsilin, Jencik, Surovka, Huna
Vokla, Dudas, Kreisz, Nagy Krisztián, Terbócs
3
Pastor, Matejka, Ruckay, Sikela, Rehák
Odnoga, Bukor, Szigeti, Majoross, Szabad
4
Mendrej, Danielcak, Hrazdira
Majoross Gergely
E
Pavel Paukovcek
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:37 MÚB Klempa Fejes Bodó
1-1 16:14 ZIL PP Piegl Jencik Ruckay
2-1 39:56 MÚB PP Dudas Pozsgai Nagy Krisztián
2-2 52:17 ZIL PP Ruckay Jencik Matejka
2-3 61:54 ZIL Bagin Ruckay
26 Kapura lövések száma 34
6 Kiállításpercek 6

Egyedi mezekben játszott a MAC a Zsolna ellen

 

Van két tucat fotónk a szerda esti meccsről, ahol a hazai csapat halloweenhez öltözött, de halottak napjáról is megemlékeztek az összecsapás elején.

A MAC–Zsolna mérkőzés összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR INFO
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum