5 meccs után újra pontot szerezne a Vasas

   

Ladányi Balázs csapatának legutóbb épp a brassóiak ellen sikerült ez, hétfőn újra ellenük próbálkozhatnak.

A Corona talán a legkiszámíthatatlanabb csapat az Erste Ligában. Négy nap alatt három meccset játszottak, Székesfehérváron 7-2-re kaptak ki a Titánoktól, majd ugyanilyen arányban győztek a Hokiklub Budapest otthonában, végül simán nyertek Újpesten, a liga egyik legnehezebb ellenfelével szemben. Hétfőn papíron könnyebb próbatétel következik, a Schiller-Vasas HC otthonában kell helytállniuk. A Brassó 33 pontjával negyedik, a Vasas 5-tel utolsó a tabellán. De ez akkor sem jelentheti azt, hogy Mihály Árpádék fél vállról vehetik a mérkőzést, hiszen legutóbbi káposztásmegyeri találkozójukon mínusz kettőről nagynehezen egyenlítve csak a hosszabításban tudtak ellenfelük fölé kerekedni. Most egy ilyen botlás aligha fér bele, hiszen rajtuk a középmezőny: az UTE 6, a DAB 8 ponttal van lemaradva, de mindketten három mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A hétfői siker szempontjából kulcsfontosságú lesz, hogy mennyire tudnak fegyelmezettek maradni. Az UTE ellen ez parádésan sikerült, összesen 8 percet kaptak, míg az ellenfél hatot, de nem véletlenül találunk három brassóit is az öt legtöbb büntetésperccel rendelkező játékos között. Garrett Clarke, Cody Carlson és Craig Cescon eddig annyit szedett össze, mint az utánuk következő hat legszabálytalanabb nem brassói együttvéve.

A Vasasnak viszont úgy kellenének a pontok, mint egy falat kenyér. Mióta hat körrel korábban végrehajtották a bravúrt a Corona ellen, azóta egyet sem szereztek, holott közvetlen riválisaikkal is találkoztak. Csakhogy simán kikaptak a Hokiklub Budapesttől és a Vienna Capitals II-től is. Ami a leginkább nem megy, az a góllövés, az említett két találkozón összesen egyet értek el. Valamivel biztatóbb csak a gyergyói vendégjátékuk volt, ott 4-6-tal jöttek le a jégről. Ez a feladat most, megtalálni az utat az ellenfelek kapujáig.

Schiller-Vasas HC–Brassó 1-4

   

A brassóiak a győzelmükkel dobogós helyen állnak az Erste Ligában.

A Brassó a harmadik helyre kerülés reményében erősen kezdte a meccset, a 7. percben Vasile góljával megszerezte a vezetést. Ezt követően a vendégek kihagytak egy emberelőnyt, de a harmad derekán Clarke kétgólosra növelte az előnyüket. A meccs felénél hiába került négyperces előnybe Dorofejev 2+2 perces kiállításával a Vasas, Tendler emberhátrányos gólt szerzett, amivel 3-0-ra vezetett a Brassó. A középső játékrész hajrájában két páros büntetést is kiosztottak a játékvezetők. A záró felvonásban Tendler meglőtte önmaga 2., csapata 4. gólját, valamint az 51. percben Bugár megszerezte a hazaiak becsületgólját.

A Brassó 4-1-re győzött, jelenleg az Erste Liga 3. helyén áll, ám 2 meccsel többet játszott, mint a 2 ponttal kevesebbel bíró DEAC.

vasasbrasso

fotó: Schiller-Vasas HC facebook

Félve nem lehet ezt a játékot játszani

   

Szakvezetők a Schiller-Vasas HC–Corona Brassó mérkőzésről.

Ladányi Balázs, Vasas: „Mint oly sokszor már a bajnokságban, most is saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. Jól kezdtük a meccset, de aztán egy helyzetnél hármat hibáztunk, gólt, majd gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek. A Brassó ugyan jóval előrébb jár, mint mi, az élcsapatok közé tartozik, de senki ellen nem engedhető meg az a hozzáállás, amely néhány periódusban jellemző volt ránk. Félve nem lehet ezt a játékot játszani.”

Greg Lindqvist, Brassó: „Öt nap alatt ez volt a negyedik találkozónk, fáradtabbak voltunk már, főleg mert vasárnap kemény meccset játszottunk az Újpesttel. Az első perctől kontrolláltuk a játékot, fontos volt a három pont, végül a hetet kilenc ponttal zártuk, szóval összességében elégedett vagyok a túrával.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 0 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Kövesi, Pálkövi.
Koitmaa: 90,7% (Tóth)
K
Tőke: 96,0% (Polc)
Bukor, Inglis, Csiki, Székely-Mádai, Turbucz
1
Carlson, Clarke, Tendler, Lidhammar, Gliga
Bugár, Surányi, Fliszár, Bödök, Gágyor
2
Dorofejev, Nagy, Tranca, Péter, Zsók
Oroszi, Seregély, Szlama, Pápa, Czakó
3
Bors, Bíró O., Mihály E., Molnár Zs., Bíró G.
Rózsa, Bálint, Majoross, Lőczi, Schmál
4
Vasile, Molnár Z., Bíró M.
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Lindqvist Greg Kjell
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:18 BRA Vasile
0-2 11:23 BRA Clarke Bíró M. Carlson
0-3 28:22 BRA SH Tendler Clarke Gliga
0-4 46:40 BRA Tendler Dorofejev Nagy
1-4 50:51 VAS Bugár Majoross Schmál
25 Kapura lövések száma 43
10 Kiállításpercek 22

A Schiller-Vasas–Brassó góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum