Egyre szebb és jobb hokit játszanak a Titánok

   

Ha ilyen tempóban fejlődnek tovább a fehérváriak, akkor csak idő kérdése, hogy mikor zárkóznak fel az élmezőnyhöz.

A Fehérvári Titánok lassan kezdték a bajnokságot, de azóta alaposan rákapcsoltak, mindenképpen érdemes a fiatalok meccseire is kilátogatniuk a szurkolóknak. A védelemmel még akadnak gondok, de a támadójáték kezd összeállni a megyeszékhelyen. Tizenöt meccsen van túl a csapat, az első 8 találkozón 17 gólt szereztek, a Hokiklub Budapest ellen oda-vissza nyertek, és hosszabbítás után elvették az UTE skalpját is, ami szenzáció volt, de a 7 ponttal nem lehettek elégedettek. Aztán három hete valami radikálisan megváltozott. Az azóta lejátszott hét mérkőzésen 39 gólt lőtt a csapat, amivel 13 pontot tett hozzá az addigi héthez. Kiss Dávid tehát jó munkát végez, és ha az egész szezonban ennyit fejlődik a csapat, akkor merészebb álmokat is dédelgethetnek. A tudatosságot jelzi az emberelőnyös játék minősége. Sokáig ez volt az a játékelem, ami a legkevésbé ment a fiataloknak, a vezetőedző több alkalommal elmondta, külön foglalkoznak a fórok kihasználásával. Ezt minden edző meg szokta említeni, Kiss Dávid abban különbözik, hogy nem eredménytelenül gyakoroltak, a Brassó ellen három, az UTE-val szemben öt előnygólt szereztek, érdemes lesz tehát külön is odafigyelniük erre az aktuális ellenfeleknek.

Ahogy a csapat fiataljaira is. A légiós Jack Lewis mellett ugyanis ketten is pont/meccs fölött teljesítenek közülük, a 20 éves Kiss Patrik 10+10-zel áll, az alig 19 esztendős Mihály Ákos pedig 4+12-vel, és vannak még mások is, akik közelítenek hozzájuk.

A Titánok hétfői ellenfele az a Hokiklub Budapest lesz, amely október közepén valósággal fellángolt, legyőzte a Vienna Capitals II-t és a Schiller-Vasas HC-t is, majd az UTE-tól mindössze egy-, a listavezető Sportklubtól kétgólos vereséget szenvedett. Minden jel arra utalt, hogy ők is megérkeztek a ligába, de rögvest ezután a Brassótól 7, a DAB-tól 8 gólt kaptak. Utóbbi meccsen bő két és fél perc alatt hagyták fordítani a négy gólt szerző ellenfelet, ami mindennél jobban jelzi, hogy sebezhető a védelem. A Titánokból mindazonáltal felkészültek lehetnek, hiszen idén már harmadszorra futnak össze. Fehérváron hosszabbításig mentek, Budapesten viszont rendes játékidőben nyertek a fehérváriak.

Hétfőn este fél hétkor kezdenek a csapatok az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, győzelemmel két pontra közelítenék meg a hatodik helyen álló Dunaújvárost a hazaiak, míg a vendégek a Vienna Capitals II-vel szemben tudnának jelentőset javítani a pozíciójukon.

tit_hkb

Fehérvári Titánok–HKB 2-5

   

A Hokiklub Budapest a mérkőzés első percétől kezdve vezetett Székesfehérváron, aminek köszönhetően megszerezte harmadik győzelmét.

Fehérvári lövésekkel indult a mérkőzés, hogy aztán első támadásából megszerezze a vezetést a Hokilub Budapest. Orbán Attila indította a jobb szélen megiramodó Szappanost, akinek keresztpasszát Satek vágta a hálóba (0-1). Hazai támadások, majd egy emberelőny következett. Jól védték kapujukat a budapestiek, többször kiütötték a korongot a harmadukból. A játékrész felénél lemásolták a gól előtti akciót, de Szeles ezúttal védett. Pár másodperccel később megszületett a második vendéggól. Szécsi indította Szűcsöt, aki – mielőtt Szabó Bence odaért volna – a kapuba lőtt (0-2). A 13. perc elején Csíki túlzottan keményen leütközte Mihály Ákost, a szabálytalanságért 2+10 perces büntetést kapott. Második emberelőnyüket már jobban játszották meg a Titánok, de hiába a sok helyzet, Kiss Bence állta a sarat. A hajrára sem változott a játék, támadtak a fehérváriak, védekeztek és olykor veszélyes kontrákat vezettek Szappanosék. A 18. percben góllá érett a hazai fölény; lendületes akció végén Madácsi passzolt Bennetthez, aki nem hibázott (1-2). A felvonást így is elvitte a nagy kedvvel játszó és a lehetőségeit kihasználó HKB.

A szünet után nekiestek ellenfelüknek a fehérváriak. Orbán Attila egymás után két kisbüntetést is összeszedett, de emberelőnyben sem tudtak egyenlíteni Balogh Bencéék. Hamarosan fordult a kocka, a Titánok játékosai egymásnak adták a kilincset a büntetőpadon. A 25. percben Egyed szerzett korongot, de Beukeboom javította hibáját és a lövés pillanatában utolérte a csatárt. Két perccel később megszületett a harmadik vendéggól: öt a háromban Szécsi helyezett a kapuba egy kipattanót (1-3). Továbbra is maradtak a jégen a speciális egységek, ritkán játszottak teljes létszámban a csapatok.  A harmad második felére megnyugodtak a felek, mindössze egyetlen kiállítást ítéltek a játékvezetők. A kétgólos hátrányban idegesen és pontatlanul játszó Titánok ezt az emberfórt is kihasználatlanul hagyták. A túloldalon a Hokiklub játékosai könnyedén állították meg a hazai támadásokat, akár növelhették is volna előnyüket.

A záró harmad elején maradt a már látott forgatókönyv. Támadtak a Titánok, védekeztek és kontráztak a fővárosiak. Hetedik emberelőnyükből kapuvasig és ziccerekig jutottak Hamvaiék, az egész meccsen kiválóan védő Kiss Bence igazán naggyá vált, mindent hárított. A vendégek jobban sáfárkodtak a kapott fórokkal, és a 48. percben Egyed Márk bekotort korongjával eldöntötték a mérkőzést (1-4). A slusszpoén öt perccel a vége előtt érkezett. Lakatos Levente emberhátrányban, a saját alapvonaláról lőtt az üres fehérvári kapuba – Kiss Dávid vezetőedző mindent megpróbált, Szeles helyett ekkor plusz mezőnyjátékos volt a jégen (1-5). Az utolsó percben Reiter Attila kozmetikázott az eredményen (2-5).

A fővárosiak kiváló játéka jó helyzetkihasználással és klasszis kapusteljesítménnyel párosult, ezeknek köszönhetően némileg váratlan, de teljesen megérdemelt, magabiztos győzelmet arattak Székesfehérváron, megszerezve harmadik sikerüket a bajnokságban. A Fehérvári Titánok erdélyi túrájukon feledtethetik a hétfői fiaskót.

tithkb

Fotó: Soós Attila (Fehérvári Titánok)

A játékosaim sem dolgoztak rendesen

   

Szakvezetők a meglepetéssel végződött Titánok–Hokiklub mérkőzésről.

Kiss Dávid vezetőedző, Fehérvári Titánok: „Rögtön az első cserénk jól tükrözte, hogy mi volt ezen az estén a jégen. Az első pár másodpercben megvoltak a helyzeteink, vezetést is szerezhettünk volna, aztán végül az első kontrából gólt kaptunk. A kapusunkat is olyan helyzetnek tettük ki, amikor már verve volt, és a játékosaim sem dolgoztak rendesen. Innentől kezdve nehéz dolgunk volt, és az eredmény után próbáltunk rohanni.”

Gröschl Tamás másodedző, Hokiklub Budapest: „Nehéz sorozaton vagyunk túl, ez volt a harmadik meccsünk négy nap alatt. Túl akartunk lépni az előző mérkőzéseken, és rendbe tenni a védelmet. Úgy gondolom, hogy ezt sikerült megvalósítanunk.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 250 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Galsi, Kis-király.
Szeles: 87,9% (Gyenes)
K
Kiss B.: 94,3% (Hajek)
Beukeboom, Sándor, Bennett, Madácsi, Kiss P.
1
Szécsi, Orbán, Petres, Sátek, Szappanos
Reiter, Kiss R., Császár, Hamvai, Mihály
2
Lakatos, Csíki, Egyed, Horváth B. D., Szűcs
Láday, Szabó B., Vizi, Balogh, Mazzag
3
Lévai, Jancsó, Godó, Németh, Izsák
Erdély, Vas, Almási, Dézsi, Búzás
4
Baranyai, Albert, Berendi, Vajda, Köllő
Kiss Dávid
E
Kapusta Dusan, Gröschl Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:56 HKB Sátek Szappanos Orbán
0-2 09:46 HKB Szűcs Orbán Szécsi
1-2 17:47 FHA Bennett Madácsi Beukeboom
1-3 27:03 HKB PP2 Szécsi Szappanos Sátek
1-4 47:57 HKB PP Egyed Lakatos
1-5 54:25 HKB EN Lakatos Egyed
2-5 59:23 FHA Reiter Kiss P. Madácsi
35 Kapura lövések száma 33
10 Kiállításpercek 26

A HKB fehérvári meglepetésgyőzelme videón

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum