Szeretnénk ott folytatni, ahol abbahagytuk

   

A DVTK Jegesmedvék nagyszerű végjátékban verték pénteken a Gyetvát, vasárnap pedig újabb közvetlen rivális érkezik a Népkertbe.

A Liptószentmiklóst sem lehet lebecsülni, hiszen sima 4-1-gyel küldte haza két nappal ezelőtt a másik magyar csapatot. A MAC Újbuda hiába játszott fölényben mezőnyben, ha a kapuk előtt nem tudott határozott karaktert mutatni. Éppen ebben voltak különbek a Jegesmedvék, akik az utolsó utáni pillanatig küzdöttek, kapuslehozatallal egyenlítettek, majd Magosi Bálint csapatkapitány egyéni megmozdulásának köszönhetően a pluszpontot is behúzták.

Szombaton kiderült: a miskolciakhoz csatlakozik a magyar válogatott első számú kapusa, Vay Ádám is, ám ő, ha minden igaz, vasárnap még nem áll rendelkezésre. Ezzel együtt a hosszú vereségsorozat végére pontot tevő Jegesmedvék remélhetőleg lendületben maradnak, és folytatják a felzárkózást.

Strenk Hunor másodedző a következőket mondta erről blogunknak: “Hosszú rossz sorozat végére tettünk pontot pénteken, aminek nagyon örülünk. Úgy érzem, lezárhattuk volna azt a meccset már a rendes játékidőben is, de ezzel a hosszabbításban kivívott győzelemmel sem vagyunk elégedetlenek. Nem szeretnénk itt megállni, a célunk újabb jó eredmény elérése. Egy kör lement az alapszakaszból, mindenki játszott mindenki ellen, így jóval többet tudunk az ellenfelekről, senki sem teljesen ismeretlen. Szeretnénk ott folytatni, ahol pénteken abbahagytuk, a saját játékunkat akarjuk játszani.”

Az összecsapás 17:30-kor kezdődik Miskolcon, a Digi Sport élőben közvetíti.

mis_o20

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

DVTK Jegesmedvék–MHK Liptovsky Mikulás 2-4

   

A Liptószentmiklós kiváló helyzetkihasználásának köszönhetően vitte el a három pontot Miskolcról.

Igen gyorsan lezajlott a kapuscsere Miskolcon, hiszen a szombati bejelentés után vasárnap este már Vay Ádám ült a Jegesmedvék kispadján. A kezdő bedobás után sikeres leánykérést láthattak a szurkolók, mindenki nagy megkönnyebbülésére Zsófi igent mondott kérőjének a jégen. A mérkőzés kevésbé romantikus hangulatban kezdődött, hiszen nem telt el egy perc sem, amikor Marek Uram már a büntetőpadon ült. Az emberelőnyben a Jegesmedvék nem tudtak komoly helyzetet kialakítani. Teljes létszámban kiegyenlített mezőnyjáték folyt, helyzetek nélkül. Feltűnő volt, hogy milyen sok hibával játszanak a felek, a 10. percben például az egykori világbajnok, a magyar hokiszurkolók régi ismerőse, az immár 44 éves Uram adta el a korongot a saját kapuja mögött, de Loiseau nem tudta betuszkolni a pakkot. A következő cserékben a Miskolc volt aktívabb, több nagy lehetőségük volt, de nem sikerült megszerezni a vezetést. A 17. percben a vendégkapuba került a korong, miután egy kék vonalas Loiseau-lövésbe a levegőben beleért Harrison, de a játékvezetők azonnal jelezték, hogy videózni fognak, amelynek végén nem is adták meg a találatot magas bot miatt. A harmad végül úgy telt el, hogy Adorjánnak nem nagyon volt érdemi védenivalója, három lövés ment a kapujára.

A második harmad elején a semmiből lőttek gólt a vendégek: harminc másodperc elteltével egy gyors támadás végén Sukel lövése levágódott az előtte álló védőről, az egyedül érkező Osko elé, aki az üres kapuba pöckölte a korongot (0-1). Alig telt el két perc, máris megduplázták előnyüket a liptóiak: ismét egy védő botjáról került a korong az érkező Hunához, aki a bedobókörről lőtt a kapuba (0-2). A második gól megfogta a Jegesmedvéket, a Liptószentmiklós viszont magabiztosabb lett. A 28. percben Magosi szerzett korongot a támadó kék vonalon, egyedül vihette a kapusra, de menet közben a pakk valahogy letapadt, így a csatár maga mögött hagyta azt, odalett a ziccer. A harmad derekán mindkét csapat veszni hagyott egy-egy emberelőnyt. A 36. percben újabb előnyben szépítettek a Jegesmedvék, de mivel éppen előtte cserélték el magukat, nem adták meg a találatot. A vége előtt 37 másodperccel Sukel ment el szólóban, de nagyot vágtak a kezére, nem tudta belőni, viszont emberelőnybe kerültek a vendégek.

A harmadik játékrész így szűk másfél percnyi vendégfórral kezdődött, ám ez gól nélkül végződött. Teljes létszámban felpörögtek a Jegesmedvék, enyhe fölényt alakítottak ki, mégis a vendégek növelték a vezetésüket. A 45. percben a miskolci kapu mögött erőszakosan szerezték meg a játékszert – később a miskolciak kiállítást reklamáltak, hiába –, és a betett korongot Sukel passzolta az üresen maradt hálóba (0-3). Felváltva kaptak vendéget a büntetőpadok, és az 51. percben fél percig kettős előnybe kerültek a házigazdák, de hiába volt nagy helyzetük, nem tudták belőni. Az 53. percben Kriska vetődött bele önfeláldozóan egy kapáslövésbe, a korong arcon találta, csak segítséggel tudta elhagyni a jeget. Az 57. percben sokadik emberelőnyét gólra váltotta a Liptószentmiklós: egy kipattanót Listiak lőtt be közelről (0-4). Az 58. percben aztán szépítettek a Jegesmedvék: egy keresztpasszt Harrison emelt a hálóba (1-4). Másfél perccel a vége előtt deja vu érzésük lehetett a miskolci szurkolóknak, hiszen egy ugyanilyen góllal faragtak a hátrányból a hazaiak, ezúttal Pance volt a gólszerző a kapuvas mellől (2-4). A hátralévő időre Glen Hanlon levitte kapusát, de nem sikerült újabb gólt lőnie a hazai csapatnak.

djm-mik01

fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

A második harmad nagyon rosszul sikerült

   

Vezetőedzői nyilatkozatok a DVTK Jegesmedvék–Liptószentmiklós mérkőzés után.

Glen Hanlon, DVTK Jegesmedvék: Jól kezdtük a mérkőzést, ám keveset lőttünk kapura, sokkal többet kellett volna. A második harmad nagyon rosszul sikerült számunkra, ilyen hibákat nem engedhetünk meg magunknak, mert mint láthattuk, ezen a szinten ezt megbüntetik az ellenfelek. Pénteken sikerült megvalósítani a tervünket, vasárnap nem.

Anton Tomko, Liptovsky Mikulás: “Büszke vagyok a csapatomra, mert nagyon fontos győzelmet arattunk. Az első harmadban a Miskolc volt a jobb, ám a második harmad eleje volt a fordulópont, amikor pár perc alatt tudtunk két gólt ütni. Csak az utolsó percekkel voltam elégedetlen, amikor két elkerülhető gólt kaptunk. Nyolc nap alatt ez volt az ötödik mérkőzésünk, és örülök annak, hogy fizikailag remekül bírtuk ezt is. Nehéz körülmények között dolgozunk most, hiszen nincs saját pályánk, öltözőnk, még olyan helyiségünk sem, ahol a videóelemzéseket el tudnánk végezni, és alig van lehetőségünk a regenerálódásra. Éppen ezért szeretnék gratulálni a csapatomnak, hogy ennek ellenére ilyen teljesítményt nyújtott.”

Extraliga, 2018. okt. 28., vasárnap.
Adorján: 80,0% (Vay)
K
Kiszlicin: 88,9%
Crawford, Slovák, Galanisz, Magosi, Miskolczi
1
Nadasdi, Mezovsky, Kriska, Huna Richard, Huna Robert
Szirányi, Vojtkó, Pance, Kulmala, Vas
2
Fereta, Horváth, Uram, Osko, Sukel
Láda, Milam, Somogyi, Harrison, Loiseau
3
Kurali, Suchy, Heikkila, Tamási, Piatka
Ritó, Vincze, Hajós
4
Nemec, Baca, Listiak, Uhrík, Stevuliak
Glen Hanlon
E
Anton Tomko
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 20:31 LMI Osko Sukel Horváth
0-2 22:59 LMI Huna Richard Huna Robert
0-3 44:32 LMI Sukel Uram
0-4 56:13 LMI PP Listiak Huna Robert Huna Richard
1-4 57:19 MIS Harrison Milam Loiseau
2-4 58:33 MIS Pance Szirányi Vas
20 Kapura lövések száma 18
16 Kiállításpercek 12

A DVTK–Liptószentmiklós képekben

 

A DVTK–Liptószentmiklós összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum