Továbbra is kőkemény ellenfél a Vienna Capitals

   

Erősebb vendége nem is lehetne a Fehérvár AV19-nek vasárnap, mint a bécsi listavezető.

Az első helyezettel szemben kellene újra felvennie a fonalat a magyar EBEL-csapatnak. Érdekes kérdések merülnek fel ugyanakkor a vasárnap délutáni Raktár utcai összecsapással kapcsolatban. Elsősorban amiatt, hogy péntek estig veretlenül állt a mezőny élén a Vienna, akkor azonban brutális verésbe szaladt bele Klagenfurtban. A KAC 7-2-vel küldte haza ellenfelét, és tette mindezt úgy, hogy az utolsó harmad előtt még 1-2 volt az állás, ám akkor húsz perc alatt fél tucatot rámoltak be ellenfelük kapujába a hazaiak. Nagy kérdés tehát, hogy ez a katasztrófa milyen hatást vált ki Rotterék lelkében. Sok ijedezni valójuk persze így sincs, még mindig 7 pont az előnyük a második Grazcal, valamint 8 a harmadik Bolzanóval szemben.

Tisztában van az ellenfél erejével Énekes Lajos másodedző éppúgy, mint Jonathan Harty védő, akik a következőképpen nyilatkoztak:

A lényeg: a Fehérvár szekere nem igazán szalad az utóbbi időben. Pénteken a ligautolsó Znojmo otthonában szenvedett vereséget a gárda – a gólokat itt tekinthetik meg –, míg összességben 5 meccses vereségsorozatnál tartanak Háriék. Nem lesz könnyű megtörni ezt a szériát – de muszáj megpróbálni és mindent beleadni. A szezon első Vienna–Volán találkozóján 4-2-re nyert hazai jégen a Bécs, visszavágni is lenne tehát miért.

avsvic-201801

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

Fehérvár AV19–Vienna Capitals 4-3

   

A magyar EBEL-csapat hatalmas küzdelemben legyőzte a listavezetőt.

Nagy elánnal kezdett a Fehérvár, az első percekben főleg a támadóharmadban elhozott bulikból veszélyeztetett. Kuralté volt az első kapura lövés, majd Phillips emelt az oldalhálóba. Néhány perccel később Koskiranta tett ugyanígy, majd jöttek a komolyabb helyzetek; Sarauer próbálta meg szemből, majd a kaput megkerülve a gólvonal mögé tuszkolni a pakkot, végül Sille közeli fonákja és Szita lövése zárták az első tíz percet. Jó volt látni a harmad első felében a listavezető elleni dominanciát, ugyanakkor vigyázni kellett a bécsiekkel, mert ha lehetőségük adódott, villámgyorsan mentek át védekezésből támadásba, Nödl és Arniel lövéseinél is résen kellet lennie Carruthnak. A hajrát alaposan megnyomták a vendégek, és a 18. percben DeSousa közelijével a vezetést is megszerezték (0-1). Rotter keménykedett, mehetett a büntetőpadra. Öt a négyben Kóger egész pályás passzal indította Szabó Dánielt, aki csatároknak is becsületévé váló csellel becsapta Lamoureux-t és egyenlített, így a felvonás igazságos döntetlennel zárult (1-1).

A folytatásban sem lassított a Volán, Hári lövése centiméterekkel kerülte el a bal felsőt. A 23. percben már gólt ért a hazaiak erőfeszítése; Sarauer Wall szorításában jobbról befelé húzott, lerázta őrzőjét, végül szépen eltette a pakkot Lamoureux mellett (2-1). Egy perc sem telt el, amikor Reisz kapta a balszélen a korongot, nem vették komolyan, tiszta helyzetből kilőtte a rövidet (3-1). Azonnal reagált a Capitals, volt dolguk bőven a továbbra is lendületesen és keményen játszó fehérváriaknak. Tikkanen kiállítása következett, Carruth több bravúrt bemutatva őrizte az előnyt. Egyre feszültebbé vált az összecsapás, a vendégkapu mögött Kuralt letaglózta Clarkot, őt Romig takarította el – a harmad derekán két percig négy a négy ellen folytatták a felek. Ekkor is a Volán volt az aktívabb. Amikor kiegészültek a csapatok, Meland két védő között kilépett és találatával a cserepadra küldte Lamoureux-t, akit Tschrepitsch váltott a bécsi kapuban (4-1). Feljebb kapcsolt a listavezető, de Stipsiczék komoly energiákat mozgósítva kitartottak. A végére még pár Carruth-spárga maradt. Negyven perc után megérdemelten vezetett három góllal a szezon talán legjobb játékát nyújtó Järvenpää-csapat.

Schneider áthúzódó büntetése miatt emberelőnyben kezdhette a záró játékrészt a Fehérvár. Azonnal sikerült felállni a bécsi harmadban, és csak a vendégkapus bravúrjain múlt, hogy nem született meg az ötödik, a meccset végleg lezáró gól. A 43. percben rövid ideig állt a játék, egy kivágódó korong eltalált egy szurkolót. Szerencsére nem lett komolyabb baj, ahogy a Capitals támadásaiból sem – utóbbi főleg Carruthnak volt köszönhető. Okosan ölték az időt Kógerék, fegyelmezetten visszazárva várták a vendégakciókat, ugyanakkor a kontrákról sem mondtak le. Az 51. percben emberelőnybe kerültek a vendégek, Davis belőtt korongjába Nödl ért bele gólt érően a kapu előtt (4-2). A második bécsi gól előrevetítette, hogy izgalmas hajrá követezik. Kuralt megnyugtathatta volna övéit, de ziccerben Tschrepitschbe lőtt. Az ellentámadásból Holzapfel értékesített egy kipattanót, egyre hozva fel csapatát öt perccel a vége előtt (4-3). Hihetetlen izgalmak következtek, végül kitartott az előny, pedig olykor igen nagy volt a forgalom Carruth kapuja előtt. De nem is lett volna igazságos, ha a meccs nagy részében jobban játszó Fehérvár nem három ponttal zárja ezt az estét.

A Järvenpää-csapat ötven perc kiváló és tíz perc brusztolós játékkal megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, és ötmeccses vereségszériáját lezárva újra célba vette a rájátszáshelyeket. A 12 meccsen át veretlen listavezető egymás után másodszor kapott ki.

fehvie

fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

EBEL, 3100 néző. Játékvezetők: Stolc, Fichtner, Gatol, Németh.
Carruth: 90,3% (Kornakker)
K
Lamoureux: 73,3% (Tschrepitsch: 100%)
Szabó D., Harty, Kuralt, Hári, Kóger
1
Clark, Hackl, Arniel, Holzapfel, Tessier
Meland, Caruso, Sárpátki, Koskiranta, Luttinen
2
Peter, Wall, Rotter, Vause, Nödl
Tikkanen, Stipsicz, Phillips, Sarauer, Szabó K.
3
Davis, Fischer, Schneider, Nissner, DeSousa
Láday, Szita, Reisz, Sille
4
Hartl, Romig, Grosslercher
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 17:28 VIC DeSousa Schneider Peter
1-1 19:12 FHA PP Szabó D. Kóger Kuralt
2-1 22:40 FHA Sarauer Tikkanen
3-1 23:30 FHA Reisz Sille Harty
4-1 32:29 FHA Meland Sárpátki Koskiranta
4-2 50:27 VIC PP Rotter Davis Holzapfel
4-3 54:34 VIC Holzapfel Arniel Hackl
23 Kapura lövések száma 31
6 Kiállításpercek 6

Így győzte le a Fehérvár a ligaelső Viennát

   

Ez a szép Volán-gólok meccse volt.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum