A Znojmo-verés óta nem győzött a Fehérvár

   

Éppenséggel Znojmóban térhetne vissza a sikerek útjára a magyar EBEL-csapat.

Impresszíven kezdte a szezont a Fehérvár AV19, ám az utóbbi hetekben sokkal kevésbé szalad a szekér, mint a kezdetekkor. Első öt találkozójukból négyet nyertek Sofronék, a következő hétből viszont csak egyet, így a közvetlen élmezőnyből apránként visszacsúsztak a 8. pozícióba. Jelenleg 12 találkozót követően 14 pontjuk van, ami nem feltétlenül kevés, csakhogy a mögöttük állók zöme szorosan követi őket, ezért is mutatkozik égetően nagy szükség az újabb sikerekre.

Egy gárda szakadt le csupán a többiektől, éspedig a Znojmo, amely 9 ponttal, 2 győzelemmel és 10 vereséggel szerénykedik az utolsó pozícióban. Persze a bajnokság e szakaszában behozhatatlan előny és ledolgozhatatlan lemaradás sincs, hiszen ha a csehek behúznák a pénteki találkozót a magyarok ellen, egyik pillanatról a másikra jóval kedvezőbb pozícióban találnák magukat. A Volán célja tehát nem lehet más, mint minden körülmények között megakadályozni ezt. Akár úgy, ahogy október 7-én is tették, amikor egy intenzív harmadik harmadnak köszönhetően 5-2-re abszolválták kettejük összecsapását a Raktár utcában. Igaz, volt azon a meccsen egy igen különös találat is, de az ma már senkit sem érdekel.

A székesfehérváriak a gólszerzéssel továbbra sem állnak hadilábon, 39 darab nem mondható kevésnek, viszont az 51 kapott nagyon sok – a legtöbb a ligában –, a védekezéssel tehát kezdeni kellene valamit. Illetve az is jó lenne, ha néhány többre hivatott és többre is képes játékosuk ismét visszanyerné korábbi formáját.

Énekes Lajos másodedző és Sofron István csatár így várják a találkozót:

A Znojmo amúgy fehérvári vereségét követően kétszer nyerni tudott, előbb a Klagenfurtot sikerült legyűrnie, majd a Dornbirnt nullázta le idegenben, ám azóta ismét kikapott kétszer. Nem mellesleg nagyon szoros csatákban: Innsbruckban hosszabbításban, a Salzburg ellen rendes játékidőben vesztettek egyaránt 4-3-ra a csehek. Ezekből az eredményekből is látható, nem lesz sétagalopp a fehérváriak vendégjátéka, minden tudásukra szükség van, hogy korrigáljanak a kedvezőtlen irányú tendenciákon. Ahogy Énekes Lajos mondta a fenti videón: ha sokat dolgoznak, csapatként dolgoznak, akkor eredményesek lesznek.

avszno-2018

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

Znojmo–Fehérvár 4-3

   

Kétszer is vezetett a Fehérvár AV19 a ligautolsó otthonában, de végül nem sikerült pontot szereznie.

Az első gólt a hazaiak ütötték, ám Erdély Csanád még a nyitó harmadban egyenlített. A második felvonásban két-két találat esett, Háriéra Matus, Stipsiczére a duplázó Mrazek válaszolt. A meccs az 52. percben dőlt el Braes révén, erre már nem tudott reagálni a Volán.

znofeh

Nem szabad keseregni, hinnünk kell magunkban

 

Hannu Järvenpää vezetőedző a Fehérvár AV19 hivatalos honlapján értékelte csapata znojmói vereségét.

“Nagyon csalódott vagyok, de ilyen a jégkorong. Sok jó dolgot láttam, sok helyzetet dolgoztunk ki, ez egy olyan este volt, amikor nem ment be semmi, a harmadik harmadban pedig buta kiállításokat kaptunk, ami a győzelembe került. A Znojmo két gólt lőtt előnyből, mi pedig nagy helyzeteket alakítottunk ki, de a befejezés hiányzott. Nem szabad keseregnünk, hinnünk kell magunkban, tovább kell dolgoznunk, és jönni fog a győzelem. A Bécsnek remek csapata van, de azt hiszem, van esélyünk ellenük, igaz, csak akkor, Meeting pods are essentially a little room within a room. They are primarily used for meetings, hence the name, but can be used for all kinds of purposes. These meeting pods come in all shapes and sizes to meet different needs. Pods can be open like the office itself or closed off for privacy and confidentiality. Closed pods are more beneficial because of their natural soundproofing. Open pods still have some basic level of soundproofing, so people can still hold private conversations. office pods ha el tudjuk kerülni a kiállításokat, okosan játszunk és gólokat tudunk lőni.”

A magyar EBEL-csapat vasárnap a listavezető Vienna Capitalst fogadja.

EBEL, 2526 néző. Játékvezetők: Siegel, Smetana, Nemeth, Soos.
Lassila: 91,2% (Halasz)
K
Carruth: 88,9% (Kornakker)
Parkkonen, Tejnor, Mrázek, Stretch, Kalus
1
Szabó D., Harty, Kuralt, Hári, Kóger
Snajnar, Novak, Luciani, Matus, Spacek
2
Caruso, Glenn, Sárpátki, Koskiranta, Luttinen
Sedlák, Lattner, Nemec, Bartos, Hlava
3
Tikkanen, Stipsicz, Sofron, Sarauer, Erdély
Stehlík, Bulín, Braes, Guman
4
Meland, Szabó K., Reisz, Sille
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:04 ZNO Mrázek Kalus Stretch
1-1 15:42 FHA Erdély Luttinen Koskiranta
1-2 24:57 FHA Hári Kóger Kuralt
2-2 30:39 ZNO Matus Luciani Parkkonen
2-3 34:56 FHA Stipsicz Erdély Tikkanen
3-3 38:38 ZNO Mrázek Kalus Sedlák
4-3 51:04 ZNO PP2 Braes Luciani Lattner
36 Kapura lövések száma 34
10 Kiállításpercek 14
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum