Nagyot csatázhat az utolsó kettő Bécsben

   

A Vienna Capitals II első hazai, a Schiller-Vasas HC első rendes játékidős győzelmét szerezheti meg.

“Kiesési rangadót” játszik Bécsben a Vienna -farm és a Vasas. Értelemszerűen az Erste Liga két utolsó helyezettje egyike és másika számára is a nyerhető kategóriába tartozik a mérkőzés, amelyre nem túl jó sorozattal érkeznek. A bécsiek szeptember 30-án szereztek utoljára pontot, akkor Gyergyószentmiklóson győztek 1-0-ra. Az azóta lejátszott hat mérkőzés mindegyike rendkívül gólgazdag volt, amelyből jó és rossz dolgok is következnek a Capitals számára. A jó az, hogy minden alkalommal szereztek gólt, a rossz, hogy rengeteget kaptak. Hat meccsen összesen 40-et. A mezőny végét záró trió – KMH, Vienna, Vasas – közül az osztrákok támadójátéka a legmegbízhatóbb. Egyszer sem nullázták le őket, és lőttek 35-öt, ami ezen a szinten a legtöbb. Viszont kaptak 66-ot, ami pedig az egész mezőnyben a második legrosszabb adat. Zimmermann kapus megsérült, Tschrepitsch szinte állandó EBEL-tartalék lett, ezért leigazolták a finn Joni Myllykoskit, aki volt már finn bajnok is, az elmúlt három idényt pedig a dán Sonderjyskénél töltötte. Mivel a keretben még van hely légiósnak, akár őt is bevetheti Santeri Heiskanen vezetőedző a Vasas ellen.

A vendég Schiller-Vasas HC a mezőnyből egyedüliként még nem szerzett hárompontos győzelmet. Egy hosszabbításos diadala mellett háromszor vesztett túlórában, így szerzett 5 pontjával 1 győzelemnyi hátránnyal utolsó. Legutóbb október 7-én szerzett pontot a rapszodikus Brassó ellen, de akkor inkább odaajándékozott kettőt. Nagyon sajnálhatják a szép vezetésről elszalasztott győzelmet a piros-kékek, talán nem is annyira a két hiányzó pont, mint a játékosok önbizalma miatt. A rivális KMH-nál láthattuk, mekkora lendületet adhat egy-egy gyengébb csapatnak egy komoly győzelem. Ha viszont valamire építhetnek a piros-kékek, az a legutolsó, Gyergyó elleni meccsük utolsó 43 perce. Az első 17-ben háromgólos előnyt adtak Ladányi Balázs tanítványai az ellenfélnek, majd a mérkőzés hátralevő szakaszát megnyerték, és az egyenlítésért küzdöttek. “Úgy érzem, a játékosok most jöttek rá, hogy mi az a hozzáállás, ami ahhoz kell, hogy bárkit meg lehessen verni a ligában. Az elmúlt egy-két hétben talán letértünk erről az útról, de bízom abban, hogy visszataláltunk rá” – értékelt a meccset követően Ladányi Balázs vezetőedző. Ha ebből sikerülne valamit megmutatniuk Bécsben is, akkor izgalmas meccs kerekedhet, győzelmi esélyekkel mindkét oldalon.

vic-01-900

fotó: Vienna Capitals

Vienna Capitals II–Schiller-Vasas 3-0

   

A 14 mezőnyjátékossal felálló bécsi farmcsapat legyőzte a budapesti fiatalokat. Myllykoski shutouttal debütált az Erste Ligában.

Két észak-európai kapus kapott lehetőséget a mérkőzésen: a hazaiaknál első Erste Liga-mérkőzésére készült a jelentős Liiga-rutinnal rendelkező Joni Myllykoski, míg a vendégeknél Villem-Henrik Koitmaa állt a vasak közé. Az első harmad 1-1 kimaradt emberelőnyt hozott. A második húsz percben záporoztak a próbálkozások, a bécsiek 21:14-re nyerték a kapura lövési mutatót. Mindezekből 1 gól született, a 32. percben Patrik Kittinger betalált Koitmaa kapujába. A találkozó végjátékában hiába bekkelt ki egy hátrányt a Schiller-Vasas, 9 másodperccel a kiegészülés után Julian Grosslercher belőtte a 2. osztrák találatot. A végjátékban Ladányi Balázs időt kért és lehozta a kapusát. A hazaiak 3 másodperccel a dudaszó előtt betaláltak az üresen maradt kapuba.

A 14 mezőnyjátékossal jégre lépő Vienna Capitals II 3-0-ra nyert, ezzel lezárta hatmeccses nyeretlenségi sorozatát, valamint 5 pontra megközelítette a 8. helyen álló Gyergyót.

Erste Liga, Albert Schultz-Eishalle, 125 néző. Játékvezetők: Berger, Berger, Riecken, Kocsány.
Myllykoski: 100% (Wraneschitz)
K
Koitmaa: 95,6% (Tóth)
Pallierer, Satmark, Bauer, Grosslercher, Kittinger
1
Bukor, Seregély, Csiki, Székely-Mádai, Turbucz
Saari, Wolf, Artner, Hiltunen, Rejn
2
Tornyai, Surányi, Szlama, Pápa, Czakó
Piff, Ranftl, Rohm, Maxa
3
Bugár, Inglis, Fliszár, Bödök, Schmál
4
Oroszi, Fejes, Rózsa, Lőczi, Szlépka
Dolezal Christian
E
Revák Zoltán, Ladányi Balázs
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 31:12 VIC Kittinger Bauer
2-0 58:36 VIC Grosslercher Bauer Saari
3-0 59:57 VIC EN Maxa
46 Kapura lövések száma 42
10 Kiállításpercek 6

A Capitals II–Schiller-Vasas összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum