Tabellaszomszédok harcolnak egymással Iglón

   

Legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert a fővárosi Extraliga-újonc, és lenne miért visszavágnia a Liptószentmiklósnak is.

A kiábrándító Kontinentális Kupa-szereplés után villámgyosan összekapta magát a MAC Újbuda. 5-2-vel küldeni haza egy csapatot, amelyben Bliznákok, Bartovicok, Radivojevicek játszanak, nem akármilyen mutatvány, márpedig szerdán vert seregként távozott a Tüskecsarnokból a Dukla Trencín. Majoross Gergely fiai szinte újjászülettek azóta – az Extraligát illetően –, hogy nyolcmeccses vereségsorozatukat megszakítva magabiztosan abszolválták a szlovák juniorválogatottal szembeni megméretést. Ez október 11-én, alig több, mint két hete történt. Azt a győzelmet három újabb követte, a DVTK, a HK Poprad és a Dukla is kénytelen volt megadni magát, csak a HC Nové Zámky tudott diadalmaskodni ebben az időszakban a MAC felett, és az is igen szűken. (Hogy a Jesenice és a Ritten ellen mi történt, itt már ne feszegessük, maradjunk a szlovák bajnokságnál.)

Sajátossága ugyanakkor az újbudaiak produkciójának, hogy a kettészakadt mezőny első feléhez tartozó csapatoktól sokkal több pontot szereztek. Ez még akkor is igaz, ha ideszámítjuk a HK Orange elleni 3 egységet. Egészen konkrétan: az elviekben verhetőnek vélt szlovákiai gárdáktól – Gyetva, Zsolna, Liptószentmiklós – mindösszesen 1 pontot sikerült elvenniük Brownéknak. Simán kikaptak az MsHK Zilinától, illetve hazai jégen a HC 07 Detvától, míg a Liptovsky Mikulás elleni Tüskecsarnok-beli találkozón bár az első két harmadot uralták, és úgy nézett ki, minden további nélkül meg lehet a találkozó, a rendes játékidőt végül döntetlenre adták, majd a pluszpontot büntetőkkel elbukták. Az lehet most a cél, hogy az ilyen összecsapásokon is érvényesülni tudjon a MAC egyre nagyobb sebességű fizikai jégkorongja.

Ez már csak azért is fontos lenne, mert a két gárda tabellaszomszédként várja a 17. fordulót, 17-17 ponttal állnak a 9–10. helyen. A liptószentmiklósiak utóbbi időben mutatott teljesítménye kevésbé impresszív, mint a MAC-é: bár a minap Gyetván győzni tudtak, előtte nem kevesebb, mint nyolc vereséget szenvedtek sorozatban, holott a szezonstartjuk még kiválónak volt mondható. Mielőtt elhinnék, hogy ismét elindulhatnak felfelé, el kellene venni a hitüket ezzel kapcsolatban. Az igazsághoz tartozik, hogy az újbudaiaknak nem szokásuk villogni idegenben, egyetlen győzelmet tudnak felmutatni, azt hosszabbításban aratták Miskolcon. Alighanem ideje lenne megnyitniuk a hárompontos sikerek sorát is.

A mérkőzésre a liptószentmiklósi jégcsarnok felújítása miatt Iglón kerül sor.

maclipto

Fotó: Manases István (MAC Újbuda)

Liptovsky Mikulás–MAC Újbuda 4-1

   

Újabb közvetlen rivális elleni mérkőzésen maradt pont nélkül az újbudai Extraliga-újonc.

Mint beharangozónkban is írtuk, sehogy sem megy Majoross Gergely csapatának a tabella második felében található csapatok ellen. A szlovák juniorválogatottat nem számítva az első körben csak a DVTK Jegesmedvéket sikerült legyőzni túlórában, a Gyetva és a Zsolna ellen a pont sem jött össze, és a Liptószentmiklós is kettőt vitt el a Tüskecsarnokból. Utóbbi gárda péntek este háromra tett szert, noha hazai pályájának még mindig tartó felújítása miatt Iglón volt kénytelen fogadni vendégét. Hiába zajlott az első harmadban egyenlő erők küzdelme, a liptóiak 2-0-ra megléptek a 12. és a 16. percben szerzett gólokkal. Innentől futnia kellett az eredmény után a MAC-nak. Mentek a kék-fehérek becsülettel, a második harmadban kiállításaik idejét leszámítva végig uralták a mezőnyt, ám csupán egyszer tudtak betalálni, Langkow került lépéselőnybe a korongátvétellel a kéken, majd pár lépés után szépen lőtt a bal felsőbe, 2-1. A harmadik felvonásban is a magyaroknál volt a kezdeményezés jó darabig, de 2+2 perces emberelőnyüket sem tudták kihasználni. A játék képe akkor változott meg, amikor az 54. percben Samuel Fereta váratlan lövésével ismét összehozta a közte kettőt a Liptószentmiklós. A MAC hite elfogyott, a vendéglátóké megjött, minden eldőlt. Régi ismerősünk, a világbajnok Marek Uram bravúros-tökéletes büntetője az 58. percben már csak a hab volt a szlovák tortán, megérdemelten nyertek 4-1-re a pirosak.

mac

Extraliga, 2018. okt. 26., péntek.
Kiszlicin: 96,7%
K
Bálizs: 88,2%
Nadasdi, Mezovsky, Nechaj, Huna Richard, Huna Robert
1
Pozsgai, Macaulay, Orban, Langkow, Bodó
Fereta, Horváth, Uram, Osko, Sukel
2
Burt, Garát, Klempa, Brown, Dansereau
Kurali, Suchy, Heikkila, Tamási, Piatka
3
Vokla, Dudas, Odnoga, Szabad, Terbócs
Nemec, Baca, Listiak, Uhrík, Ziak
4
Kreisz, Szigeti, Majoross
Anton Tomko
E
Majoross Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:29 LMI Nemec Uhrík Ziak
2-0 15:16 LMI Nechaj Huna Richard
2-1 30:10 MÚB Langkow Bodó
3-1 53:22 LMI Fereta Osko
4-1 57:27 LMI PS Uram
34 Kapura lövések száma 30
24 Kiállításpercek 30

A Liptószentmiklós–MAC meccs összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum