A Dukla ellen bizonyíthat a MAC

   

A Kontinentális Kupa-kudarc után az Extraligában vigasztalódhat a MAC.

Szerdán a Tüskecsarnokban az a Dukla Trencin lesz a vendég, amely ezt a szezont nem kezdte túl jól. Igaz, ebben egy komoly sérüléshullám is közrejátszott, amely elsősorban a védőket érintette. Kidőlt Frühauf és Starosta, de a csatároktól is hiányzik Dlouhy és Hlinka. A hiányzók miatt egyelőre a nemzetközi szünetig lejátszandó hat mérkőzésre leigazolták a 26 éves cseh Ján Nikot, akit már szerda este Budapesten is be szeretnének vetni. Már két meccs van a lábában a Dukla színeiben egy másik cseh védőnek, a két méter magas Lukas Kovárnak is, aki szintén új fiú a két csapat egy hónappal ezelőtti trencséni meccséhez képest, amikor a Dukla csak túlórában tudta 4-3-ra legyőzni a MAC-ot. A kezdeti botladozások után a Dukla egyre jobban belelendülni látszik, Budapestre négyes győzelmi sorozattal érkezik, igaz, a négy győzelemben benne van a szlovák juniorválogatott legyőzése, de a bajnoki címvédő Besztercebányáé is.

A MAC-nál alighanem egészen másképp képzelték el az elmúlt hétvégét. A Crvena Zvezdát, amely megneheztette a Ritten életét és legyőzte a Jesenicét, biztosan verték ugyan, de a két alpesi ligás csapat ellen betliztek. Hogy azért-e, mert ebben az idényben nem ilyen ellenfelekhez voltak szokva, vagy másért, azt nem tudjuk, de tény és való, az általában minden csapatnak szenvedő játékot hozó második csoportkörből nem sikerült továbbmenni. Ezúttal viszont az idei megszokott ellenfelek egyikével kell megmérkőzni, és semmi sem szolgálhatná jobban a megtépázott önbizalom helyreállítását, mint egy győzelem a harmadik számú szlovák nagycsapat ellen. Ehhez persze az Extraligában a MAC-tól megszokott bátor, fegyelmezett játékra és rengeteg munkára lesz szükség. A játékosok alighanem erre készülnek, hiszen szeretnének saját maguk és a közönség számára is bizonyítani a félresikerült Kontinentális Kupa szereplést követően.

DTN-MAC_20180921-900

fotó: HK Dukla Trencin

MAC Újbuda–Dukla Trencín 5-2

   

Majoross Gergely tanítványai az ellenfél hibáit éretten kihasználva javítottak a sikertelen Kontinentális Kupa-hétvége után.

A MAC agilisan és eredményesen kezdte a mérkőzést. Már a 14. másodpercben megszerezte a vezetést, amikor Jared Brown közelről belőtt egy Simkóról lecsorgó korongot. Négy perccel később megszületett a második hazai gól, Langkow kapu mögüli passzára üresen érkezett Brance Orban, aki nem hibázott. Másfél perccel később már 3-0-ra vezetett a fővárosi együttes, a Dukla Trencín nem tudott felszabadítani, a kilőni kívánt korong Keegan Dansereau sisakjáról Tomás Klempa elé került, a szlovák csatár pedig betalált Simkónak. A vendégek időt kértek és kapust cseréltek, Simko helyére Valent érkezett. A harmad hátralévő részében összeszedték magukat a trencséniek, de nem tudtak gólt lőni Bálizsnak.

A második játékrészre egy még aktívabb Dukla érkezett. A MAC kivédekezett egy emberhátrányt, végül a 31. percig bírta a nyomást, amikor Peter Sojcík közelről, fonákkal betalált egy 4 a 4 elleni játékhelyzet során. A találat után szinte azonnal szűk egy percnyi emberelőnybe fordult a játék, a hazaiak kibekkelték, a harmad végén pedig a MAC hagyott ki egy fórt. A harmadik húsz perc első felében mindkét csapat játszhatott 5 a 4 ellen: a hazaiak nem növelték az előnyüket, ellenben a vendégek Marek Hecl révén bekotorták a korongot, így egygólosra csökkent a különbség. A Dukla hajtott az egyenlítésért, mégis a MAC lőt gólt: a vendégek eladták a korongot, Chris Langkow középre tett passzát Chris Bodó gólra váltotta. Öt és fél perccel a vége előtt fórba került a hazai együttes, amit Klempa fonákkal átemelt a fekvő Valent felett. A végjáték nem a jégkorongról szólt, az elszaporodott szabálytalanságok betetőzéseként Langkow összeverekedett Rygllel.

A MAC 5-2-re győzött, pénteken Liptószentmiklósra utazik az újabb győzelemért.

MAC_orom

Fotó: MAC Újbuda

Nem sok teret és időt hagytunk az ellenfélnek

 

Majoross Gergely vezetőedző véleménye a MAC Újbuda Dukla Trencín felett aratott győzelméről.

Extraliga, 2018. okt. 24., szerda.
Bálizs: 94,9% (Rajna)
K
Simko: 40,0% (Valent: 90,9%)
Pozsgai, Macaulay, Orban, Langkow, Bodó
1
Niko, Kovár, Radivojevic, Sádecky, Sojcik
Burt, Garát, Klempa, Brown, Dansereau
2
Bohunicky, Holenda, Bartovic, Ölvecky, Hecl
Vokla, Dudas, Szigeti, Nagy Krisztián, Terbócs
3
Rygl, Frühauf, Varga, Bliznak, Mikula
Kreisz, Szabad, Bugár, Majoross, Odnoga
4
Spankovic, Hudec M., Hudec D., Pardavy, Svec
Majoross Gergely
E
Peter Oremus
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:14 MÚB Brown Dansereau Dudas
2-0 04:10 MÚB Orban Garát Bodó
3-0 05:40 MÚB Klempa Dansereau Brown
3-1 30:47 TRE Sojcik
3-2 47:36 TRE Hecl Mikula Varga
4-2 49:19 MÚB Bodó Langkow Orban
5-2 55:03 MÚB PP Klempa Dansereau Dudas
27 Kapura lövések száma 39
26 Kiállításpercek 36

A MAC Dukla elleni sikere 7 és fél percben

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum