Zólyomban két sorozatot szakíthat meg a DVTK

   

A listavezető otthonában törnék meg rossz szériájukat a Jegesmedvék.

A tabellán második Kassa után két nappal újabb nagy falat, a HKM Zvolen vár a DVTK Jegesmedvékre az Extraligában. A zólyomiak jelen pillanatban a táblázat élén állnak, méghozzá nem is akármilyen teljesítménnyel. Mindössze egyetlen meccsen, a nyitófordulóban nem szereztek pontot, kiemelkedően a legtöbb gólt szerezték a ligában, a negyedik legkevesebbet kapták, sorozatban már kilenc mérkőzésüket nyerték meg, utoljára szeptember 28-án, Poprádon  szenvedtek vereséget túlórában. Ennek megfelelően a liga kanadai táblázatának élcsoportját is a zólyomiak uralják, a legjobb nyolc között öten vannak a miskolciak keddi ellenfelétől. De a legjobb teljesítmények között minden kategória élén zólyomi játékosok vannak, övék a legtöbb pont, a legtöbb gól, gólpassz és a legjobb plusz-mínusz mutató is. Legutóbb vasárnap a Gyetva elleni presztízsrangadót nyerték meg, de alig több, mint egy hete a Kassa is otthagyta a fogát a zólyomi csarnokban. Van miért odafigyelni rájuk tehát. A csapatot Chovan, Spirko, Handlovsky, Kytnár, Vandane, Vandas és Zuzin is pont per meccs körüli teljesítménnyel húzza, a két kapus közül Skapski közel 94%-kal, Tomek 92,64%-kal véd, de mások is beleteszik a magukét a közösbe.

Ahogy a kassai mérkőzés előtt is azt írtuk, hogy nagyon nehéz feladat vár a Miskolcra, most sem tehetünk másként. A Zvolen emlékezetes meccsen, emlékezetes körülmények között 5-0-ra győzött az első körben Miskolcon, nyilván mindenki szeretne egy sportszerű visszavágást látni. Viszont szinte mindenben pont a tükörképe az DVTK teljesítménye a zólyomiakénak. A Jegesmedvék a legtöbb gólt kapták és a harmadik legkevesebbet lőtték, ráadásul már nyolc mérkőzés óta nyeretlenek. Továbbra is neuralgikus pont a speciális játékhelyzetekben mutatott játék. Elsősorban az emberhátrányos védekezésen kellene javítani, hiszen még mindig 80% alatt van ez a mutatójuk Magosiéknak. Nem jött jól, hogy legutóbb Kassán Kiss Dániel is hiányzott a védelemből, 18 mezőnyjátékossal utaztak a rangadóra. Pedig a védelemnek és a fegyelmezett játéknak kulcsszerepe lehet ezen a mérkőzésen. Ugyanígy látja ezt Glen Hanlon vezetőedző is, aki a csapat honlapján így beszélt a mérkőzés előtti várakozásairól: “A kassai mérkőzés után rendeztük sorainkat és újult erővel vágunk neki a következő kihívásnak. Ezúttal is komoly teszt előtt állunk, hiszen a listavezető otthonába látogatunk. Fontosnak tartom, hogy mi a saját játékunkkal foglalkozzunk és fegyelmezett csapatjátékot mutassunk be, továbbá, hogy a találkozó első másodpercétől az utolsóig koncentráltak legyünk. A zólyomi csapat eddig magasan a legtöbb gólt szerezte a ligában, tehát a védekezésünknek kulcsszerepe lesz a mérkőzésen.”

MIS-ZVO_20180921-900

fotó: HKM Zvolen facebook

HKM Zvolen–DVTK Jegesmedvék 2-1

   

A Jegesmedvék hosszabbításra kényszerítették a listavezető Zólyomot, és végül egy ponttal tértek haza.

Úgy tűnik a miskolci edzői stábban vasárnap mély nyomokat hagyott Duschek kassai remek teljesítménye, ugyanis a zólyomi csarnokban is ő állt a Jegesmedvék kapujába, Vojtkó pedig visszatért a Hokiklub Budapesttől. A házigazdák nem sokat finomkodtak, a 40. másodpercben már védenie kellett Duscheknek, bő fél perc múlva pedig ki is hagyták az első nagy helyzetüket. Egy perc kellett a miskolci válaszhoz, Kulmalához pattant egy blokkolt löket, egyből kapura bombázott és Skapski csak másodjára tudta fogni a korongot. A következő percekben beszorultak a saját harmadukba a Jegesmedvék, és Duschek négy-öt nagy védéssel igazolta az edzői döntés jogosságát. Ezt követően kijöttek a szorításból a miskolciak, de néhány csere után ismét nagy nyomás alá kerültek a vendégek. A 11. percben került a jegyzőkönyvbe az első hazai előny, amelyet ha nem is könnyen, de kivédekeztek a Jegesmedvék. A 13. percben egy ütközés után Szirányi maradt a jégen, és csak nehezen tudott a kispadra menni, de végül tudta folytatni a meccset. Az utolsó percekben maradt a hazai dominancia, jó pár helyzettel, ám mégis a Jegesmedvék szerezték meg a vezetést. A 19. percben emberelőnyben Kulmala lendületből ment be a támadó harmadba, Vastól kapta is a korongot, amelyet elhúzott a kapus mellett és a gólvonal mögé pöckölte azt (0-1).

A második harmadban elején a miskolciak másodszor is előnyben játszhattak, eredmény nélkül. Teljes létszámban visszaállt a nagy zólyomi fölény, sorozatban mentek a lövések a vendégkapura, ebben közrejátszott egy kihagyott hazai emberelőny is. A nagy nyomás a 32. percben érett góllá: Andrisik a palánk mellől befelé korcsolyázott, kapura lőtt és a korong a lábak között jutott a hálóba (1-1). Fél perc múlva Galanisz mehetett egy védővel szemben, el is tudta lőni a pakkot, de fölé ment. A Zólyom folyamatosan támadott, a Jegesmedvéknek a kontrák maradtak, de ezekben kevés volt a veszély. Az utolsó két percben előnyben játszhattak a miskolciak, de ezúttal sem tudtak élni a lehetőséggel.

A harmadik játékrészben keveset változott a meccs képe. A felek a miskolci harmadban töltöttek több időt, viszont az ellencsapásoknál a hazai kapusnak is akadt dolga. A 45. percben probléma adódott az egyik palánktakaró plexivel, és jó pár perc kellett hozzá, hogy a szakemberek helyre hozzák. A kényszerszünet a hazaiakat zavarta meg jobban, mert utána több nagy miskolci helyzetet láthattak a szurkolók, de ezek mind kimaradtak. Komoly nyomás alá került ismét a miskolci kapu, a hazaiak újra kihagytak egy emberfórt, Duschek védéseinek is köszönhetően. Az 54. percben megint nagyobb lehetőségek adódtak a Jegesmedvék előtt, belőni azonban nem sikerült. A hajrában mindkét kapu előtt voltak helyzetek, de a rendes játékidőben maradt a döntetlen, így biztossá vált, hogy a Jegesmedvék nem mennek haza üres kézzel.

A ráadásban nagy esélyhez jutott a Zólyom, miután a 62. percben emberelőnybe kerültek, így 4 a 3 ellen játszhattak. Ezt ki is használták 16 másodperccel a hátrány lejárta előtt Vandane óriási kapáslövésével (2-1). A Jegesmedvék megtörték ponttalansági sorozatukat, és szívós védekezéssel elcsentek egyet a végig nagy fölényben játszó Zólyom otthonából, így elkerültek a tabella utolsó helyéről.

mis

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

Extraliga, 2018. okt. 23., kedd.
Skapski: 95,5%
K
Duschek: 95,5%
Vandane, Ulrych, Vandas, Spirko, Handlovsky
1
Crawford, Slovák, Galanisz, Magosi, Miskolczi
Zelenák, Ruzicka, Lusnák, Halama M., Sisovsky
2
Szirányi, Láda, Pance, Kulmala, Vas
Drgon, Pöyhönen, Chovan, Kytnár, Zuzin
3
Rusk, Milam, Somogyi, Harrison, Loiseau
Dubina, Andrisík, Halama M., Petrás
4
Vojtkó, Ritó, Vincze, Hajós
Andrej Podkonicky
E
Glen Hanlon
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 18:14 MIS PP Kulmala Vas Milam
1-1 31:13 ZVO Andrisík Ruzicka
2-1 62:48 ZVO PP Vandane Chovan Spirko
44 Kapura lövések száma 22
6 Kiállításpercek 8

A Zvolen–Jegesmedvék videó-összefoglalója

 

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum