Kuznyecov csak élvezni szeretné a játékot

 

Az orosz klasszis azt mondja, nem fontos, hogy az NHL legjobbja legyen. Terjednek a nem szokványos interjúk. Miért ne terjedhetnének itthon is?

Maga az interjú úgy, ahogy van, elsőre elkerülte a figyelmünket. Az előfizetéses The Athletic hasábjain elevenítette fel most Justin Bourne ? de erről később. Eredetileg a Washington Capitals legértőbb követője, Isabelle Khurshudyan készített interjúkban bővelkedő anyagot a The Washington Post számára. Ebben egy ponton T. J. Oshie beszél arról, hogy őt általában untatja, ha néznie kell a jégkorongot. A kevés kivétel egyike, amikor csapattársa, Jevgenyij Kuznyecov is érintett a nézendő műveletekben: ?Szerintem ő a liga legjobb öt hokisainak egyike. Nem tudom, miért nem kapja meg az őt megillető elismerést.?

Az újságírónő azonnal szembesítette a játékost ezzel, megkérdezve, mit gondol a felvetésről, illetve azt is, hogy neki magának eszébe jutott-e, hogy az MVP-nek járó Hart Trophy-ért versenyben szálljon. Kuznyecov hamar rövidre zárta a gondolatfutamot, majd később velősebbeket is mondott erről: ?Ki nem szarja le, hogy ki a legjobb? Ahhoz, hogy te legyél az MVP, az év 365 napján kőkeményen kell dolgoznod, és én erre még nem vagyok felkészülve. Én jól szeretném érezni magam, és amikor nincs más jó lehetőségem, akkor inkább szeretném a kockázatosabb játékokat választani, amiknek az értelmét ti, újságírók talán nem is veszitek. Ezek nem egyszerű dolgok. De ahhoz, hogy te legyél az MVP, ennél is jobbnak kell lenned. Szintet kell lépned. Ez nem könnyű, és nem is az én stílusom.?

kucserov

Kivételes alkalom, hogy egy játékos ennyire őszintén beszéljen az újságírók előtt. Nyilván Khurshudyan személyisége is szerepet játszott ebben, de messze nem elszigetelt jelenségről van szó. A fent már említett Justin Bourne mondott erről pár érdekes dolgot. Róla azt kell tudni, hogy maga is jégkorongozott, az AHL-ig jutott. Apja, Bob Bourne pedig az Islanders fénykorában volt a csapat centere, négy bajnoki címet nyertek a nyolcvanas évek elején. Justin szerint új kultúra hajnalát jelzik ezek az interjúk. Akár csak pár évvel ezelőtt is elképzelhetetlen lett volna, hogy egy játékos szabadon nyilatkozzon. Lars Eller a hihetetlen tempóban kezdő Toronto elleni (vesztes) meccsük után mondta, hogy az ellenfél semmi különöset nem csinált, még annak lehetőségét sem zárta ki nem túl kedvesen, hogy az idény végén nem lesz rájátszást érő helyen az egyébként sokkal nagyobb álmokat dédelgető ellenfél. De Bourne szerint Nylander esete is ide tartozik, amennyiben korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy a saját érdekeiket, véleményüket előtérbe helyező játékosokat ne büntesse meg így vagy úgy akár az ellenfél, akár a társak, akár a csapat menedzsmentje. Szerinte például ha ő olyat nyilatkozott volna az AHL-ben vagy az ECHL-ben, mint Kuznyecov, akkor egy hónapig be sem öltözhetett volna. Nylandert 10 évvel ezelőtt saját csapattársai utálták volna ki, Ellert pedig valamelyik verőember vadászta volna le azonnal.

Mindannyiunk örömére azonban a mai NHL már nem sokban hasonlít egykori önmagára. Egyre több a gól, egyre több a fiatal az elitjátékosok között, és egyre szórakoztatóbbak a játékosokkal készített interjúk is. Persze nyilvánvaló, hogy a játékosok is sokat tudnának mesélni a hozzájuk intézett sablonos kérdések garmadájáról, úgyhogy mi nem lennénk ilyen szigorúak velük, de az tény, hogy egy kis bátorság és őszinteség itthon sem ártana.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum